To je vec odavno jasno..za manje od 1100kn mob koji posrami dosta skuplje i razvikanije..
ali nas mentalitet je nenadjebiv :o
Printable View
To je vec odavno jasno..za manje od 1100kn mob koji posrami dosta skuplje i razvikanije..
ali nas mentalitet je nenadjebiv :o
Ako nije Gnojf, ne valja! :D
http://imagizer.imageshack.com/img633/9446/nRa815.jpg
čitam na nekom našem drugom forumu probleme sa signalom neide preko 2-3 di su drugi pun signal i to neovisno o simu i mreži,nadam se da je to samo taj komad
Dva komada koristena,jednog jos uvijek imam u kuci.nikakvi problemi s dometom signala...
meni bi trebao danas stići a slabo se razumim u ove termine (riječi) koje vi koji se više u to razumite koristite pa me kao prvo inrteresira jeli to samo zbog kineskih aplikacija ili mu se stvarno poboljša rad.
ako mijenjate postavke na mobitelu ostaje li mu hrvatski jezik jer neznam engleski ali niti ostale,
te ako može pomoć ali pojednostavljen postupak kako bih ga bolje razumio.
evo NPR skinuo sam ovaj xiaomi.eu_multi_hermes_5.11.12_v7-5.0 ali šta dalje sa njim odnosno kako ga ugurati u mobitel i dali treba još šta mijenjati na mobitelu.
sve ovisi s kojim će ROM-om doći ali po praksi, trgovine gdje je kupljen stavljaju svoj "kuhani" ROM koji slobodno odmah mijenjaj
ovaj kojeg si ti skinuo je multi ROM, u koji su ubačeni eu jezici, dodane google aplikacije i maknute kineske
on je baziran na kineskom dev ROM-u i nije savršen, zato je dev ali za daily korištenje i više nego odličan
konačno netko da želi hr jezik na mobu :-)
taj ROm kojeg si preuzeo, kopirati ćeš na mob, ići u aplikaciju Updater, desno tri točkice, select update package i odabereš ROM
kad sve završi, ponovno pokreneš mob
ako zapneš, tu smo (da samo tu....)
Kad sam kupio na Top One prvi RN2 bio je na nekom multilanguage developer romu.drugi koji sam kupio iz istog shopa dosao je sa instaliranim stable romom..
Ako ce prelazit sa stable na developer mora odradit full wipe,cisto da napomenem....:)
Ne mora nužno, ako nije negdje striktno napisano. Meni se zna dogoditi da DEV ROM neće bootati ako sam redom:
1. stavio stable preko MiSuitea ili MiFlasha
2. bootao stable
3. kroz recovery napravio wipe
4. instalirao DEV ROM
U tom slučaju ponovno napravim korak 1 i 2, a DEV ROM spustim kroz Updatear bez wipea i tako mi uvijek radi bez problema.
Meni je to navika jos od Mi3 i nekako mi je sigurnije.ali dobro,ako ne mora jos bolje...
ZlajaM , Evo ti ovaj video s neta ,da ti pomogne,(nije bitno što vjerojatno ne razumiješ ,slika govori sve :) )
https://www.youtube.com/watch?v=bqW_hjwsMxc
Moj prijedlog ti je ,(ali ti radi kako želiš), da nakon instalacije rom-a, (dakle nakon back-a, a prije reboot sistema) odeš u Wipe/Reset.... i napraviš Wipe All Data ,zatim reboot.I da, na 99 posto instalacije sve će malo stajati duže(Minutu možda), to napominjem da se ne uplašiš, kako nešto nije u redu
Inače rom , xiaomi.eu_multi_hermes_5.11.12_v7-5.0 radi bez problema (bar meni)
Rom možeš i skinuti i putem racunala (onda samo preimenuj skinutu datoteku na "update" )(bez .zip, jer ti es to podrazumijeva da je kad je na racunalu) i premjesti je na memoriju telefona: daljni postupak je isti ko u videu samo bez preimenovanja i skidanja roma
I to je to uživaj :)
hvala na savjetima stim da sam danas išao u Škabrnju odati počast žrtvama i tamo se našao sa prijateljima te popili po koju a kad sam došao kući nađem obavijest o paketu u sandučiću tako da tek sutra mogu doći do mobija i predati se novoj igrački i probama svega što se može na njemu napraviti.
Mobitel (phalbet) stigao skockao ga po savjetima sa ovog foruma koji su mi stvarno pomogli tako da sad imam savršen mobitel za malo novca. Žao mi sad što sam ženi kupio u chipoteci puno slabiji (2 puta slabiji) za isti novac.
Ja sam svoj naručio preko GearBesta gdje je bio najjeftiniji ali sam zato platio carinu i opet se isplatilo.
Koliko te izaso?
Carine nema na mobitele,platio si vjerovatno PDV.
Znači, ako ROM skidam direktno na uređaj, ne trebam ga preimwnovati, nego ga samo provući kroz "upadater", a ako ga skidam preki računala, pa prebacujem na uređaj, onda ga trebam preimenovati u "update" !?
Pitam, jer sam vidio kad se stavlja TWRP sa se preimenuje u "update" i stavlja u root uređaja, al nisam znao koja je procedura sa ROM-om.
I mora li ROM (koji skinem) biti na uređaju ili može biti i na eksternoj memoriji? Hvala
Ja sam ga stavio na unutarnju memoriju a na računalu preimenovao u update.zip. Ostalo po youtobe videu uputama koji je postavio razjareni i nema greške.
Istina nije carina nego PDV 25% stim da sam im morao poslati račun kojim sam platio i po srednjem tečaju izračunali cijenu. a možemo mi to zvati kako god hoćemo važno je da se plati
---------- Post added at 07:44 ---------- Previous post was at 07:01 ----------
evo ga jedan problem. kad skinem iz Trg.Play widget bilo koji ne mogu ga pronaći gdje ga sakrije kako bih ga mogao koristiti. Aplikacija prikaže da je uredno instaliran te nudi preuzimanje ili deinstaliranje. Kad ga preuzmem ponudi samo postavke widgeta a kad izađem iz postavki nema ga nigdje. probao sam NPR: DIGI clock widgets. imao sam je na prijašnjem mobitelu i sviđa mi se pa zato pokušavam i na ovom ali mi se nešto otima.
Kad na home screenu stisneš MENU tipku, odmah ti se dole pokaže Widgets.
ne ide kad uđem u menu tu samo pokazuje zadnje aplikacije koje sam koristio a među njima i digi clock a kad kliknem na njega isto me uvede samo u postavke i kad sve postavke uredim nema sata na glavnoj ploči. wallpapere pronađe bez problema ali ovaj sat neće pa neće
Da, sad sam se sjetio da ta tipka inicijalno otvara posljednje aplikacije ili task manager, kod sebe sam to promijenio u MENU, po starinski. :) Onda na home screenu prstima napravi tzv. zoom out potez, kao kad si neku sliku trebaš smanjiti. Pojavit će ti se isto kao da si stisnuo MENU tipku.
kapacitativna tipka lijevo,povlačenje prema gore zadnje aplikacije,a dugi stisak ulaziš u menu na kojem možeš birat widgete ili pozadinske slike...
to je to hvala
Bok :)
Razmišljam o kupnji ovog uređaja... Zanima me kakav se u praksi pokazao taj MT X10 procesor? Jel bilo kakvih problema?
dva komada sam imao,još jedan je kod žene trenutno.ne misli ga mijenjat...:biglaugh:
taj proc za igranje i općenito za zahtjevnije korisnike je izvrstan.samo ako je u prostoriji dosta toplo,a malo se zaigraš sa nekom žešćom igrom,dosta se grije...
ne igram nešto previše igre... samo CoC trenutno...
Još se dvoumim zmeđu njega i Meizu Note2...ne znam... ali nije tema za usporedbu...
Oba su dobra.Meizu ima mrvicu bolji ekran, kvalitetniju izradu i bolju kameru.
Note 2 ima jaci SoC,Dual SIM+micro SD i nesto bolju sluzbenu i nesluzbenu podrsku ....
Mislim da su tu ipak sve svodi na Flyme vs MIUI...
ako je potrebno modovi mogu ovo prebacit u usporedbe pa tamo nastavimo....
Pozdrav svima,
šaljem ekspresno pitanje za sve tko bi mi mogli sugerirati što da radim ili kako da riješim problem...konačno mi je stigao smartphone Xiaomi redmi note 2 TDD. Nakon što sam u njega prebacio sve potrebne aplikacije mobitel je uredno radio otprilike 5 sati kada prvo nestaju sve boje na zaslonu, a ekran slabi i blijedi … Tokom noći priključio sam mobitel na punjač i baterija je napunjena 100 %, no uskoro nestaju i oni zasjenjeni dijelovi...lud sam, mobitel je star 1 dan
:sos::sos::sos:
btw. kupljen je preko Everbuying.net i za njega su plačena sve davanja carina i pdv) :angry2: