Kad je Karlovac na redu ako možda znaš
Printable View
ja ne vidim uopće svrhu mijenja baznih postaja...ako koja rikne trebali su samo tu minjat... radje su mogli ove nove postavit tamo gdje ih nema uopće... pričalo se po forumu da im oko 11.mjeseca ističe roaming sa HT-om... bit će veselo ako ne produže... hmm dali imaju više pravo na produžetak romaminga? meni se čini da i ne baš, jer godinama koriste roaming, a ne šire mrežu uopće nego samo stoji sve kako je..
@bezicni
Mislim da to nije tako jednostavno kako mi krajnji korisnici vidimo. Rekao bi da su prije imali bazne stanice od npr. Ericssona a sada uzimaju od Huaweia, pa im se ne isplati placati odrzavanje i Ericssonu i Huaweiu. Mozda su dobili jefitnije stanice pod uvijetom da koriste samo njihove,...
To kod poslova od par 100-tina miliona imas svakakvih klauzula i popusta.
Meni odgovara da nikaj ne naprave gdje je sad roaming na Tcomu,nebudem imao uopce signala pa samim time imam razlog za bezbolni raskid ugovora,.
Samo da prijavim da je u Istri puno bolji signal.
A kakva je sad brzina preko 3g-a u Istri? Moze neki speedtest?
Ako je slično kao i na HTu ovdje gdje sam pokriven DC-HSPA uslugom onda nemoj očekivati brzine veće od 15-20Mbps u praksi. Naravno, to je moje iskustvo u Vukovaru, a u Istri još imaju i turisti. Tele2 dijeli MB šakom i kapom u svojim tarifama (Smart 3GB prvenstveno) tako da se nemoj iznenaditi i brzinama od oko 10Mbps. No nadam se da je ping makar malo bolji, jer sam ovdje dok sam koristio Tele2 na HSPA+ mreži imao ping ~100.
I to će biti prilično dobro jer ovdje u vž brzina je 2mbita.
Jel postoji nova karta pokrivenosti ili se dalje oslanjamo na onu improvizaciju koju Tele2 drži na svojim stranicama?
@RAUL i brzina i ping su očajni za tu njihovu novu mrežu... 4.25 Mbps na DC-HSPA mreži i 138 ping je katastrofa! Jesu oni uzimali bazne stanice iz 2005. od Huaweia?
Meni osobno je stabilan i nizak ping dosta bitniji od same brzine downloada. Zato mi je bolje biti čak i na ograničenoj LTE mreži HTa od 7.2Mbps zbog pinga od 20ms nego na 3G makar bila veća brzina downloada.
Moj uredjaj ne podrzava 900Mhz pa je mozda u tome problem,ali mreza je puno bolja,brza i bolja je pokrivenost nego prije.
Kod mene na Tomatu (sad mjereno, ZG, LG G3), 36ms 17,00/2,44 Mbps. Tako da mi ni ovo gore ne daje uvjete za pohvaliti Tele2. Imaju dobre cijene, ali o kvaliteti bi se dalo raspravljati.
Ovako je već godinama. Tele2 se trudi, ali ne znam na temelju čega ako nemaju infrastrukturu. Na sve strane pršte GB free. Jučer baš dobio promotivnu poruku-dovedi frenda na bonove u Tele2 i dobivaš pola GB sljedećih godinu dana.
Jedino što im je dobro je obračunska jedinica. Imam Smart 3GB i uistinu te gigabajte nikada potrošiti.
To sam i ja naveo kao jedan od problema, što dijele MB šakom i kapom. Sve je to super, ali tako dolazi do zagušenja mreže jer oni nemaju kapacitete za to. Vip i HT malo skuplje naplaćuju internet, imaju veće kapacitete pa samim tim i veće brzine. Možda je meni evo brzina na HSPA+ na Vipu na mojoj lokaciji 18Mbps od maksimalnih 21Mbps (mob nema dual carrier) zato što mi je 99% ljudi na nekoj od druge 2 mreže pa je samim tim mreža rasterećena.
64 ping 57down 13 up Lg g4 Zadar. Nije lose. Al ping bi mogao i bolji biti
Neznam koliko ti bolji ping treba? To je idealno čak za igranje multiplayer igri..