Obzirom da nonstop tarife nisu dostupne za aktivaciju, logičan slijed je da će Zakon tarife morati biti produžene.
Nedugo su ih ponudili na tržištu.
Printable View
Obzirom da nonstop tarife nisu dostupne za aktivaciju, logičan slijed je da će Zakon tarife morati biti produžene.
Nedugo su ih ponudili na tržištu.
Samo komentiram Pravinik, koji još nije promijenjen. Vjerojatno će sa sutrašnjim datumom stajati i novi do kojega vrijedi.
BTW-od danas su krenuli s akcijom-prenesi broj u VIPme i dobivaš 1.5GB svaki mjesec sljedećih godinu dana u Zakon! tarifi. Znači 3 gige sljedećih godinu dana! Lijepo!
I upravo gledajući tu akciju može se zaključiti da će Zakon tarife biti produljene. Bonus MB za prijenos broja vrijedi samo uz aktivaciju Zakon tarife, što znači da ista mora biti produljena minimalno do 30.09.
zakon tarife produljene do 31.12.2014.
Jednom kada se aktivira Zakon tarifa ona traje neograničeno jel tako? Ovi datumi su postavljeni samo za aktivaciju prvi put te tarife?
Tako je
nažalost, krivo. Sukladno Vipovim općim uvjetima, oni mogu bilo koju tarifu maknuti iz ponude i učiniti je nedostupnom za aktivaciju u kojem god trenutku to žele.
Iznimka je jedino ako je pojedinom tarifom zajamčeno trajno korištenje (u pravilu se takva prava propisuju za tarife na pretplatu). Budući da u uvjetima korištenja zakon tarifa takve odredbe nema, Vip je smije isključiti kad želi.
Ipak, treba zaista uzeti u obzir da te tarife postaju samo jeftinije i jeftinije, tako da se ne bih previše brinuo što će biti za 12 mjeseci.
Uvjeti korištenja
Potpisujem ovo gore. Mogu potpuno ukinuti tarifu kao što HT ukinuo malu Prejaku.
Rijetko se dešava da operateri korisnicima deaktiviraju ranije aktivirane tarife. Npr. VIPnet trenutno nudi za aktivaciju 4 prepaid tarife (zakon, mini zakon, international i start), a njihovi korisnici koriste nekoliko desetaka različitih tarifa i opcija koje su aktivirali od 1.7.1999., otkako postoji VIPnet.
Vidi: http://sc3.vip.hr/documents/10307706...0-d4864053aab4
Od str. 167 na dalje
Stoga, mislim da Symbeq točno zaključuje: "Jednom kada se aktivira tarifa ona traje neograničeno. Ovi datumi su postavljeni samo za aktivaciju prvi put te tarife."
Ovo ne mora nis znacit jer te stare tarife su one osnovne tarife (i znatno skuplje od sadasnjih pa samim tim i isplativije za operatere), a zakon tarifa nije osnovna (osnovna je ona koju imas kad aktiviras broj). Osim toga, desavalo se da operateri ukinu postojecu tarifu, cak i korisnicima koji je koriste.
Tako da.. slazem se sa PP i akojem.. tarifa, ak ne pise da trajno vrijedi, moze se povuci bilo kad, cak i za one koji su je na vrijeme aktivirali (tj. Nakon 30 dana od posljednje aktivacije)
Sve ovo što je ispravljach naveo je načelno točno (uz Mirinu dopunu), ali uzmi u obzir da ja pričam isključivo o pravu na neograničeno korištenje.
Tako da je moguće da Vip tarifu zadrži sto godina, ali je možda i ukine 1.1.
S druge strane, model tarife, ideal tarife, ne smiju ukidati.
Dok tarifa jos traje bila bi super cool opcija da se sakupljene minute mogu mjenjati za MB i obrnuto
Pa teoretski je moguce da 01.01 VIP ukine tarifu...
Ali, s druge strane kad omogucuju korisnicima da je aktiviraju do 31.12., to bas i nema smisla...
Operateri valjda razumiju trenutnu situaciju u zemlji pa pribjegavaju "bolje išta nego ništa". Naravno da će biti promjena u budućnosti ali čisto sumnjam da će tek tako ukinuti Zakon! tarife.
Jer, ljudi su ipak spremni izdvojiti tih 50 kuna mjesečno, plus uzmi još desetak kuna za uspostavu poziva i slanje ponekog MMS-a.
Ne znam što bi bilo i koliko bi se mreža koristila da nabiju cijene.
Evo, polazim od sebe, uvijek sam imao bar jednu do dvije prepaid kartice onako, da vidim kako druge mreže rade.
Ali, od proljeća sam islključivo na VIP broju, ostalima je istekao datum korištenja. Nema se love.
Osobno sam uvijek imao neku odbojnost prema Vipu i za svojih 13ak godina korištenja mobitela sam uvijek bio na HTu ili Tele2. No od prije mjesec i pol sam na Vipu i ugodno sam iznenađen kvalitetom usluge, a bogami i cijenom.
Za 50kn dobijem 3GB neta (akcija za prijenos broja) i koristim Zakon tarifu gdje mi je super što sam sebi određujem koliko min i SMS mogu poslati. Volim taj koncept Zakon tarife. Jedan veliki plus za Vip.
Naravno da sutra HT ponudi nešto povoljnije odmah bi prešao, dok se na Tele2 ne bih nikad vratio.
Meni su i GB i minute/SMS preneseni od prošloga mjeseca! Tako da ovaj mogu što me volja.
I volim način kako VIP komunicira s korisnicima. Ako se ne varam, u vrijeme duopola oni su imali SZK 0-24 dok je konkurencija mislim bila od 7 do 19 sati.
Također, koristim aplikaciju Moj Vip gdje u detalje piše sve-vrsta tarife, datum isteka tarife/bona... Uglavnom, marketing njihov pratim već 15 godina i uvijek je na zavidnoj razini u odnosu na konkurenciju.
Zato ostajem na VIPnetu i Zakon tarifi!
Ja sam prenio broj u promotivnom razdoblju kad su se obavezali davat iducih 2god po 50kn mjesecno za svaki bon unesen najmanje od 50kn...
Uglavnom sam zadovoljan kvalitetom mreze, nemam problema sta se tog tice za razliku od tele2 i ht-a. Jedino cime nisam zadovoljan je kolicina od 1500mb koje dosta brzo potrosim, a u zakon tarifi jedino sta mozes je kupit 100mb za 10kn paket... To mi je jedina i velika mana..
Al zasad ostajem na tome, jer i nemam nekog izbora osim biratit izmedju kvalitete (vip) ili kvanitete (tele2, bonbon)
Mene su spasile besplatne min, SMS I 1GB prometa od prošlog meseca koje su darivali povodom 15. rođendana tako da mi je ostalo dosta toga prenesenog za ovaj mjesec - oko 700 min/sms i 1100 MB. Sada sam opušten i za ovaj mjesec, a za idući ćemo vidjeti :)
Što se tiče drugog dijela quotea, volio bih kada bi uveli u aplikaciju i brojač za dodatnih 1500MB koje dobijam za prijenos broja, jer ga trenutno nema.
I plus mi je također što preko moj.vip.hr (web verzije) mogu u detalje vidjeti popis poziva, poruka i ostalog kao korisnik bonova, što nitko drugi ne nudi.
Slažem se u potpunosti!
A usput budi rečeno, aplikacija Moj Vip se stalno nadograđuje, čak i za WP platformu tako da im treba putem FB ili Maila skrenuti pozornost na nove korisnike, među kojima sam i ja, koji su u promo periodu prenijeli broj iz druge mreže.
Da, apropos Zakon tarife, zamjerka ide što ne obavještavaju korisnika da je tarifa produljena odmah. Oni skinu lovu, ali SMS dođe i do 24 sata kasnije, pa jbg... Tko će biti zicer da mu se ne troše kune s računa.
Inače, ja sam dobio nagradni kod za VIP TV to go. Kaže, ako želim da će se mjesečno naplaćivati 50kn. Ne znam nude li ostali TV za van na bonove, ali me ugodno iznenadilo (iskreno, koliko me to ne zanima, nisam ni znao da imaju TV za gledati na mobu :D).
Taj tv za van je pushiona, tu je ht bolji (ne trosi se internet promet, a moguce ga je koristiti i preko prepaid broja, takodjer bez trosenja prometa).
Al slazem se s ostalima da je vip kvalitetniji i bolji prema svojim korisnicima (pristup korisnicima, bilo je vidljivo i u 6. mjesecu kad su se masovno otkazivale pretplate)
Evo nude dodatnih 1500 MB interneta i za postojeće korisnike tijekom idućih 12 mjeseci u Zakon tarifi!
= Citat =:
Aktivacija
Želiš duplo više interneta?
Ako još nemaš Zakon! tarifu:
1. Prvo se prijavi u promociju - pošalji SMS poruku s riječi POKLON na 13106.
2. Aktiviraj Zakon! tarifu na standardni način - pošalji A na 13170 i odaberi Zakon!
3. U roku od 24 sata dobit ćeš dodatnih 1500 MB za surfanje.
4. Pazi da redovito produljuješ tarifu i dodatnih 1500 MB dodjeljivat će ti se tijekom 12 mjeseci.
Ako već imaš Zakon! tarifu:
1. Prijavi se u promociju - pošalji SMS poruku s riječi POKLON na 13106.
2. Prilikom sljedećeg produljenja dobit ćeš dodatnih 1500 MB za surfanje.
3. Pazi da redovito produljuješ tarifu i dodatnih 1500 MB dodjeljivat će ti se tijekom 12 mjeseci.
Što će biti s nama što već dobivamo 1.5GB za prijenos broja iz druge mreže, zna li tko?
Nadoplacujes racun i sljedecih 12mj dobivas 1,5 gige? Na kapin, nista nece biti s nama...