-
Meni se ovaj postupak cini prekompliciranim, pogotovo sto se mora kupiti bon od 120kn, sto znaci da ostaje 40kn svaki mjesec neiskoristeno.
Ja bih rekao da je u bonbonu ipak jednostavnije, samo kupis bon od 60kn (imaju bas tu nominaciju) i odaberes jako veliki internet i automatski se dobije 7 + 7 Gb. Dobro to je 2,2 Gb manje.
-
Ok, istina. Ali u bonbonu em dobiješ manje interneta em nije sve iskoristivo u roamingu EU.
Btw. pošto sam imao hrpu updatea za napraviti na kompu, aktivirao sam Flat (50kn - 5dana) - jucer skinuo cca 20GB, ništa nije skinuto od jedinica (živim u Munchenu) . Ovo mi je privremena solucija dok mi ne dođe fiksni net, tamo krajem sljedećeg mjeseca.
Message delivered by Tesla Model S P100D
-
Na Tomatu? Pa to je odlično, na Simpa Internet Dan možeš skinuti govno u roamingu...
-
Sve si dobro napisao, a ja ću dodati samo da 16.2 GB možeš dobiti za 67 kn!
Bon valja platiti mastercardom ili maestrom i tada uloženih 120 kn donosi 144 kn (20 posto više).
To znači da za tarifu vrijednu 80 kn moraš potrošiti samo 67 kn (20 posto tog iznosa, tj. 13 kuna daruje ti Tomato).
P. S.
Promocija "20 posto" vrijedi do 31. 12. 2019., stoga ne bi bio loše kupiti bon vrijedan 240 kn. Na račun nakon stoga sjeda 288 kn, a tih 48 kuna može se iskoristiti za ukidanje naplate za nadoknadu poziva. Ili njima plaćati uspostavu poziva ako korisnik ne zove previše.
-
Gledao sam do nekih 50-60kn mjesečno, bez komplikacija i novih brojeva.
Bonbon 100min i 2GB
(s tim da mi na svaki bon od 30kn pošalju da za 1kn mogu uzeti 1000min i SMS ova u mreži)
Tele2 200min i 2GB
VIP - 500min(i SMS) i 2GB.
Sve košta 55kn.
Bonbon i VIP prenose neiskorištene jedinice u idući mjesec. Za Tele2 nisam našao takvu informaciju.
Vipnet se po ovome najviše isplati.
-
Bonbon uzastopno diže cijene usluga i slaže bonove tako da smanjuje uštede korisnicima. Daleko je od svojih početaka.
-
Vorkapiću, A1 Slovenija za 5 EUR daje 1000 jedinica.
-
I dalje je Simpa Veliki Glanc najpovoljniji kad se dijeli na dvije osobe. Za 84 kn se dobije 7 GB, 1000 min i 1000 SMS-ova. Jedini minus je što osoba kojoj se prebaci Glanc to ne može koristiti u roamingu.
-
Jednostavno nema pravila tko je najpovoljniji. Sve ovisi o navikama trošenja i pokrivenosti wireless signalom. Meni osobno, više od 1 GB (osim ljeti kad se maknem na duže od doma) nije potrebno. Toliko su rijetka mjesta na kojima ne postoji wireless signal da ne potrošim ni tih 1 GB, a prijenos podataka mi je uključen 24/7. Moja kolegica, koja živi u drugom dijelu grada, mjesečno troši i po 10 GB. Tako da tražiti nekog tko je univerzalno najpovoljniji nema puno smisla.
Treba jednostavno analizirati vlastitu potrošnju, pripaziti na promjene vezane uz godišnja doba, promjene mjesta zaposlenja i sl. i doći sam do zaključka koja je opcija najpovoljnija.
Meni osobno, Bonbon Mali paketi razgovora i interneta za 40 kn mjesečno, ali teško da mogu i drugima isto preporučit.
-
Ja sam recimo u 8.mjesecu dobio od HT-a 50GB free+ 10GB uključenih i skoro sve potrošio :)
-
OD DANAS JEFTINIJI ROMING U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA...: Osim u BiH i Crnoj Gori
Crna Gora i BiH su u decembru 2019. donijele odluku da od 1. januara ne pojeftine roming, već da zadrže cijene uvedene 1. jula
Cijene rominga u zemljama Zapadnog Balkana od dans će biti snižene od devet do 35 posto, u skladu da drugom fazom primjene regionalnog sporazuma o romingu, izjavila je za CdM-u državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, i dodala da će cijene ostati iste u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.
Matić je podsjetila da je primjena Sporazuma o snižavanju cijena rominga u regionu, koji je potpisan u aprilu, počela 1. jula 2019. godine, a da od 1. januara 2020. počinje primjena druge faze koja predviđa nove niže troškove.
Crna Gora i BiH su u decembru 2019. donijele odluku da od 1. januara ne pojeftine roming, već da zadrže cijene uvedene 1. jula.
“Ne može se reći da krše sporazum jer su primjenile prvu fazu. Međutim, ove dvije zemlje su tražile dodatno vrijeme za usklađivanje sa njihovim mobilnim operatorima i regulatornim agencijama kako bi primijenile drugu fazu”, rekla je Matić.
Na osnovu regionalnog sporazuma, od 1. jula 2019. do 30. juna 2021. godine predviđeno je postepeno snižavanje cijena rominga u nekoliko faza.
Od 1. januara 2020. godine se mijenja način obračuna troškova rominga tako da će svi korisnici plaćati roming po principu koji podrazumijeva zbir domaće cijene (koju trenutno plaćaju u domaćem saobraćaju ) i roming naknadu.
Od 1. jula sljedeće godine predviđeno je dodatno snižavanje roaming cijena za dolazne pozive i prenos podataka za sve korisnike.
Planirano je od 1. jula 2021. potpuno ukidanje naknada za roming u regionu Zapadnog Balkana, odnosno da korisnici plaćaju usluge rominga pod istim uslovima koji se primjenjuju u domaćem saobraćaju.
Regionalni sporazum o romingu potpisali su u aprilu ove godine, na drugom Digitalnom samitu ZB u Beogradu, predstavnici zapadnobalkanske šestorke (Srbija, Crna Gora, BiH, Makedonija, Albanija i Kosovo).
(NAP)