Vremena se mijenjaju :D , već cirka mjesec dana imam isključen Glance na L920 jer mi baterija osjetno dulje traje.
Printable View
Fuckas to, ak nokia nemre stavit vecu bateriju, pa to je zivi smijeh...
Istina moras pogasit to sve i molit boga da baterija izdrzi do navecer, a da ne govorim o wp 8.1 koji nije bas user frendly prema bateriji, potvredjeno na 920 i 925, a bome ni na zeninoj 520tki jedva izdrzi jedan dan...
Dok bi preracunal to sve screen on timea na 925 sam imal uvrh glave 3h..
Al ne ulijeva mi bas povjerenje ta baterija od 2420mAh na 5" ekran, vrijeme ce pokazat..
Vec su i poceli ljudi probleme prijavljivat, purple tinting al izgleda da je to softverske prirode...
Da, i mene muči ta mala baterija na 930... Pogotovo akd vidim pripadnike Android vrste gdje flagshipovim imaju 3000+ mAh baterije. Pa čak i Lumia 1520 ima 3400mAh bateriju , ne znam kak nisu onda mogli staviti bar 2800mAh...
Iako, moram priznati da sam zadovoljan sa svojom L920, pogotovo sa WP8.1.
Mislim da unaprijed paničarite... Meni je lumia 820 4.3" sa 1650 mAh i solidno izdrži do dan i pol nekad. Tako da vjerujem i da bi 930 mogla tako sa malo večim ekranom ali i jačom baterijom.
BTW. došla je u vipa (za one nestrpljive) prijenos broja na tarifili L za 199 kn mobitel odmah i plus (130 tarifa koja ima sve + 100 rata mobitel + 10 naknada + 5 frekvencija) 245 kn mjesečno!
Nema Glance.. Skupo im bilo uzeti amoled s display memorijom..
Fail :'(
Edit: malo se ponavljam, sorry :)
Istina nema Glance, ali ipak ima DTTW što Icon nije ima sa Black-om, što je po meni još bitnija funkcija, tapneš 2x i na zaključanom zaslonu su eventualne propuštene obavijesti.
Ma nekako čak i ja pikiram ovaj uređaj kao buduću zamjenu za L820. Nema glance ali preboljet ću... ajd to dvaput po ekranu bar da ima pa nekako može da ide jer mi se neda stalno napikavat sa strane palit... ovako i nožnim prstom mogu mob na stolu dohvatit i kucnut dvaput ;) Sve u svemu...sviđa mi se mobitel. Još je u nekoj granici gdje se u džep može nagurati. L1520 već nemoguće normalno.
Imam osjećaj da će oni naći način da upale Glance...
Mislim, ako su rekli da je hardverski nemoguće upaliti DTTW pa evo, svi ga imaju :D
Za DTtW je zaslužan SW, a za Glance HW.
Jeste vidli ovo?
Užasna izrada
Baš u nedjelju pogledao. Zanimljivo kako je tip staložen, a uvalili mu kramu!
Inače, dosta ljudi nije baš oduševljeno L930, od fušerske izrade do vijeka trajanja baterije, koja niti uz najnoviji CPU ne može dulje od jednoga dana i to je AKO! Također, velika zamjerka je za nepostojanje sata na ekranu (Glance) tako da vlasnik nema pojma jel stigla nekakva obavijest, a LED indikaciju nema... Naprosto da se čovjek zapita što ovi u Microsoftu rade i kamo ubuduće streme...
Nabavil 930 i nije bas tak katastrofa kak se prica okolo, jest da baterija i nije neka radost, al ruku na srce, ni jedan wp fon nema dobru bateriju izuzev 1520, tak da me baterija ne iznenaduje na 930..
Vecinom je softverske prirode problem. Al ne znam kaj ovi u MSu misle, konkurencija je nemilosrdna, a ovi nikak da rijese probleme, koji se vuku iz modela u model
Kakva je izrada? Jel ima u izradi tih problema kao na videu iznad?
Uočen je purple tint i delay na power tipki..Po rubovima kolko vidim možda više zijeva neg drugi rub ekrana, al to je nevidiljvo; tj vidljivo ak se dobro zagleda uz to (al to već graniči s paranojom, tj opsesivno-kompulzivnim poremećajem:D ) a i ne vidim opće neki problem da može radit sranja u radu, osim estetski, al velim, nema šanse da se skuži. Dok se mob zatrese, osjeti se malo luft na tipki od kamere, pa se čuje lagano zveckanje, to mi je poznato iz predhodnih lumia, uglavnom niš strašno i to valda je kod Lumija uređaja spada pod normalno..
A ono famozno zagrijavanje nisam primjetio, tokom surfanja bočni dio je mlak na dodir odnosno aluminij, dok je zadnja strana (polikarbonat) hladna, al to je daleko od neugodnog toplog kako se prezentiralo po netu, nisam igral igrice, većinom je bilo čačkanje po mobu i surfanje..
Problem je većinom softverske prirode i nadam se da bu to MS riješil..
Uglavnom problemi su softverske prirode:
-delay power tipka
-purple tint
-battery drain (ovo bi čak moglo ući pod normalno, pošto se ni jedna lumia nije proslavila s baterijom izuzev 1520 i po meni wp treba sredit neke stvari s baterijom)
-signal od wifija tj gsm mreže zna varirat i dost se ljudi žali na to prelaskom s wp8 na 8.1, nije u pitanju samo 930 neg još neki modeli iz lumia tabora..
Moje mišljenje je možda zbog tog što su bočni djelovi aluminijski isto kao i na 925, al opet nemrem to tvrdit sa 100%-tnom sigurnošću, zato što sad gledam i signal je full, tak da bi to pripisao problem MSu, ne znam koji drek rade da ne mogu riješit ove gluposti..
Inače prije nje sam imao Samsung S5 isključivo radi kamere, potonja ima bateriju strahota i L930 joj nije ni blizu, al S5 je koma u low light uvjetima i to mi je bila šaka u oko..
L930 je brutalna u low light uvjetima i to je daleko ispred S5 a za video da ne pričam bilo low light bilo snimanje tj slikanje po danu, svaka im čast...
Inače mob odlično leži u ruci i vidi se da daje dojam premium uređaja i tu nema greške, ekran je fantazija...
Generalno gledajući, nije horor kako sam ja mislil i kako se priča o njoj, tj da je fail od uređaja, bar ono što sam ja vidio na svom uređaju, još nisam našao nikog da nema ni jednu grešku na lumiji 930, većinom su to sitnice, a naravno ima i "škart" robe, al ko će ga znat više..