otključam ja sad zadnji mapsource 2015.40 i posaljem ja to na garmin.. i ovaj trubi da nije nasao kartu..
gdje sam shebao postupak?
garmin nuvi 250w
treba unl fajl u njemu ili šta ?
Printable View
otključam ja sad zadnji mapsource 2015.40 i posaljem ja to na garmin.. i ovaj trubi da nije nasao kartu..
gdje sam shebao postupak?
garmin nuvi 250w
treba unl fajl u njemu ili šta ?
@ dadoremix
Izgleda da imaš dva gmapsupp.img , jednog na uređaju , drugog na kartici
Na uređajima za Navigaciju "standalone model Nuvi ili sl...), mogu se instalirati 3 (4) detaljne Mape:
gmapbmap.img (bazna Mapa)
gmapprom.img (Originalna predinstalirana Mapa)
gmapprom1.img (dodatna Mapa)
gmapsupp.img (dodatna Mapa)
gmapoem.img (dodatna Mapa)
Na SD karticu može se instalirati samo jedna Mapa s ovim nazivom gmapsupp.img (onda je treba brisati na uređaju)
Ukupno: bazna mapa + 4 rutabilne Mape.
ma koristio sam i Garmin file toolkit_2254_x64 ali nije dobro otključao taj map source
pa sam sredio sa unl fajlom, ali kad si zumirao.. opet vidiš "problem"
Na kraju sam iskopao neki exe fajl koji otključava mapsource kako spada i to sad radi.
Uglavnom, dobro se to garmin bori :)
Nisam nikad koristio MapSource , prije više od 15 godina sam probao i odonda nikad više , koristim samo otključane karte za koje se drugi nerviraju umjesto mene . Sistem prebacivanja s računala na uređaj je spor i dugotrajan , izgleda da Garminovi konstruktori još uvijek neznaju šta je to USB 2.0 ili 3.0 !
http://i.imgur.com/sVRcXAz.gif
Usb 1.0 :)
Ma ja stavio prvo oko dnevnika, kad ono wtf. Kad otkljucao kako treba, preko noci pustio da odradi ponovno i to je to.
Bravo majstore radi i na 2797 provereno:)