Žao mi je taj iGO nije moguće podesiti na rezoluciju 240 x 320 pixels, 3.0 inches , najmanja je 320x480 ...
Problem je i premalo memorije (180 MB, 290 MB RAM)
Probaj neku drugu navigaciju !
Printable View
jel probao neko ovo na lg nexus 5 (full hd) ili da idem na migris,vec dva dana pokusavam da instaliram sa nekih stranih foruma na nexusa al nece nikako sve je dobro iskopirano svi fajlovi su tu ne mogu da mrdnem kad krene instalacija apk fajla samo posle 2 sekunde kaze app not installed puf znaci sam apk igo fajl ne mogu da instaliram,e sad koristim art umesto dalvika al prvi put sam probao na dalviku i istu poruku sam dobijao..
O tome se dosta piše na ovom , a i drugim Forumima , problem je u tom KitKat_u . Također i s drugim navigacijama , Navigon , Sygic , koji rade , ali samo na internoj memoriji (ne na "ART"_u) .
Ne poznam taj sistem Androida , zadovoljan sam sa normalnim 4.2.2 . Uglavnom su problemi na svim telefonima koji koriste taj novi Android .
Pogledaj ovdje:
http://cafe.mobil.hr/threads/78860-i...-Android/page9
prvo sto sam uradio je bio pokusaj instaliranja na dalvik,nov telefon nikad pre nije bila navigacija instalirana,poruka ISTA! app not installed doduse probao sa nekim fajlovima sa drugog sajta probacu danas ovaj migris al mi nesto ti linkovi ne rade
Kako da napravim ovaj iGO_ANS_Navigator na samsung galaxy s4 ne odgovara rezolucija
Svojedobno sam instalirao ovu navigaciju sa ovog linka i tri mape. I radila je O.K. Kasnije sam pokušao instalirati još mapa iz 2012. godine. Nakon toga mi je prestala raditi i javljalo mi je grešku:( A navigacija je baš lijepo izgledala. Zna li tko rješenje problema?
Teško je znati kako si dodavao mape , jesi ih stavljao u pravi folder . Postoje tri vrste karata za iGO TomTom (ex TeleAtlas) i HERE (ex Navteq) , isto tako karte rade i lokalni kartografi . Uglavnom nije dobro mješati različite kartografe u istoj iGO aplikiciji . Moguće je da ne odgovaraju licence za te mape što si dodao . Nadogradnja uređaja bila tvornička ili nekog Hakera koji misli da je "pametniji" od proizvođača , može napraviti problem "Prije je radila OK , a sad izbacuje grešku" .
Kad se dodaje nove karte , poželjno je vratiti iGO navigaciju na početne postavke . Poslije kopiranja karata treba izbrisati sve unutar foldera "save" ili pobrisati cijeli folder . Kod novog startanja aplikacija (iGO) pitat će početne postavke i sama će napraviti novi folder "save" gdje sprema postavke koje su mu zadane .
Aplikacija radi odlicno. Hvala ti za ovo. Jel ovo neki skin pa je aplikacija ovako lepa i drugacija od ostalih iGO aplikacija ili je to zato sto je neka posebna verzija? I sve je super samo jel postoji mogucnost da mi nekako zapamti kojim jezikom hocu da je startujem i koji glas da koristi, jer me prilikom svakog pokretanja pita za to, i moram par minuta svaki put na to da izgubim?
@Nebojsa
Problem je u verziji Androida imaš vjerovatno KitKat 4.4.2 ili sličnu verziju i ne pamti ti početne postavke , povjest (History) ili spremljene rute . iGo bi bolje radio na internoj memoriji . Postoji sistem da aplikacija bude na internoj memoriji samo s jednom najmanjom kartom , a na SD kartici u folder IGO_EXT kopiraš content folder i postaviš cijelu EU . Ne uspjeva svaki put treba imati iskustva , vremena i dobre živce . Zavisi i od uređaja nije na svima jednako .