2kn/min unutar mreže?
Printable View
2kn/min unutar mreže?
Po meni bi video poziv bio prihvatljiv da je otprilike 2-2.5 puta skuplji od klasičnih voice tarifa, a nipošto više. Kad ljudi shvate da je to financijski prihvatljivo, boom je neizbježan. Jer pogledajte samo SMS poruke, jeftino i jednostavno...i na tom principu se trebaju bazirati telekomunikacijske usluge.A da se pritom ne ograničava (previše) napredne korisnike koji bi htjeli nove tehnologije iskoristiti za druge primjene.
dok se cijene umts usluge ne spuste na prihvatljivu razinu(kao i mms),nece biti ni masovnog koristenja.
Pa ni MMS nije neke prihvatljive cijene. Skoro 3 kune po poruci koja na kraju ni ne mora stići do odredišta nije malo.
Ali mislim da će većinu videotelefonija više privlačiti nego MMS
budući da je moderator zatvorio temu s naslovom
sto ce bit sljedeci korak? naj zgodnije je da se nastavi ovdje.
evo sve vise operatera se odlucuje na nadogradnju UMTSa na HSDPA (nazivaju ga jos i 3,5G) koji moze ubrzati prijenos do 8-10 Mbit/s. Navodno ce sa minimalnim ulaganjima oko 4 puta ubrzati prijenos podataka ali time bi navodno trebale pocet padati cijene prijenosa podataka putem mobilnih uredaja. a onda opet novi telefoni koji to podrzavaju :(
Slicna stvar je rješenje EDGE nadogradnja na GPRSu.
Zanimljiv taj HSDPA, ali ni "obični" UMTS još nije zaživio, a ovo već starta. Jedino, ako, kao što kažeš, počne padati cijena prijenosa podataka, možda malo živne.
e Mile Mile. kako nije UMTS zaživio. Pa imaš UMTS telefon i pišeš pizdarije da UMTS nije zaživio.
to što netko ne koristi UMTS ne znaći da nije UMTS zaživio.
Slično je i sa ljudima ruralnim područjima kojima nije zaživjela još ni televizija u boji.
Očito sam se krivo izrazio. pod zaživio sam mislio da ga upotrebljava barem malo više ljudi. To što ga ti upotrebljavaš svaki dan, a ja obavio jedan video poziv ne očitava pravo stanje. E sad ako je to tebi pizdarija, nek ti bude.
edit: I nisam telefon kupio radi UMTS-a. To više dođe kao nuspojava. ;D;D;D
pa ne kažem ja da si kupio telefon radi UMTSa, ali eto ja slabo koristim SMS a to netreba značiti da nije zaživio.
možda je preciznije reči da ne iskorištava svatko njegov potencijal,ali onima kojima je umts potreban znaju ga cjenit
Nerede, ti očito imaš percepciju nekih stvari uzevši sebe za referencu.
Točno, nije da SMS nije zaživio jer ga ti ne koristiš, a isto je tako točno da ni UMTS nije DOVOLJNO ISKORIŠTEN radi toga jer ga ti dosta koristiš.
Al dobro, da se potpuno vratim na temu.
Mislim da će UMTS stvarno bit poularniji kad budu dostupni jeftiniji UMTS aparati, i dakako niža cijena prijenosa podataka. I ne samo to. Možda bih ja i koristio video poziv da je dostupan pre-paid korisnicima. Isto tako bih vjerovatno više koristio i prijenos podataka, da me ne yebu s onih 5,85 kn za 100 kb.
mislim da je ovo drugo ipak presudno koliko če masa koristit dotičnu tehnologiju,jel za telefon se još da izdvojit novac= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile