fora je u tome što foldera "maps" tamo nema
http://img9.uploadhouse.com/fileuplo...5fc3b7457c.jpg
ali ću probat ovo sa upisivanjem nove putanje i deaktiviranjem multimapa.
Printable View
fora je u tome što foldera "maps" tamo nema
http://img9.uploadhouse.com/fileuplo...5fc3b7457c.jpg
ali ću probat ovo sa upisivanjem nove putanje i deaktiviranjem multimapa.
probao sam promijeniti adresu, ne radi.
upisao sam
MapDir= \ResidentFlash\mobilenavigator\Maps
ali nema promjene.
dodal sam skype adresu pa ako netko ima volje, može pogledati preko teamviewera.
mirkec, zvao sam te danas popodne na skype-u ali se nismo našli.
možda večeras nađem nekoga...
no, evo i izvještaja za danas.
pokušaval sam promijeniti adrese u ordinale.ini ali štogod da napravim, stalno podiže stare karte. probal sam sa ; deaktivirati jedne pa druge maps, ista stvar.
nema veze. dok ne naiđem na nekog znalca da to pogleda, nek bude ovak kak je sad. iGo radi a to mi je najvažnije.
ali, još molim dva odgovora.
1. u izborniku "navigacije" su ikone posložene redom: VIA GPS, Garmin, iGo, Amigo.
ja bi htio da mi je iGo ikona na prvom mjestu.
da im samo promijenim raspored u navi.ini?
2. kod svakog pokretanja iGo-a, uređaj se ne spaja sam na GPS prijemnik. moram ući u postavke, odabrati GPS i ručno aktivirati traženje kom portova. probao sam ga ostaviti da sam to napravi, ali prođe i 15 minuta a uređaj se ne spoji na nijedan satelit.
u postavkama je stavljena kvačica na "GPS uključen" ali čim se ugasi iGo program, kod ponovnog pokretanja uređaj ne može naći GPS prijemnik.
jel zna netko zašto to i kak popraviti?
Malo mi je čudno ovo sa BE. Da nemaš slučajno BE na samom uređaju pa gledamo i korigiramo krivi Ordinale.ini? Jedino bi to imalo smisla.
Ikone možeš slagat po želji.
ICONXPBUTTON
x = 176
y = 100
NewIni = \SDMMC\iGO8\iGO8.exe promijeniš putanju do exe
SizeNormal = 48
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\iGO8R3.ico do ikone
SizePushed = 32
ScaleAlpha = 50
IconPushed = ..\Icons\iGO8R3.ico i opet do ikone
TEXT
x = 179
y = 150
Text = iGo8R3 nemoj zaboravit pripadajući tekst
Size = 14
FrameColor = 000000
Weight = 600
Color = FFFFFF
CreateFont
Pogledaj u sys.txt jel ti upisan GPS port.
bio sam na putu par dana, malo više posla oko startanja iG0-a ali me je doveo kud je trebalo:D
po uputama gore, promijenio sam redoslijed ikona i to je sad OK.
ali, tražim sys.txt i ne nalazim ga.
jel bi to trebao biti dio ordinale.ini?
ordinale:
[Main]
Captionless=0
Screen=WQVGA
TopMost=1
ShowPOIShortcuts=0
CacheSizeMB=8
OldStyleSearch=1
MultiMapDir=Maps
MapDir=\SDMMC\MOBILENAVIGATOR
[Navigation]
NMEA=
[Advisor]
language=26
gender=0
voice=
[GPS]
Found=com7:,57600,8N1,none
[List]
buttons=0
što se tiče ovih karata, ovakav je raspored.
karte HR i BiH koje se otvaraju u BE su u "Resident Flash"-u. i te su zastarile, kad ubacim novije karte ne želi ih čitati i štogod da promijenim u navs. ini, nema utjecaja na njih. uvijek otvara iste stare karte iz 2009.
http://img6.uploadhouse.com/fileuplo...21244bc8d1.jpg
karte za iGo su u "SDMMC" i njih otvara normalno, osim što moram ručno tražiti portove.
no, možda je i ovo važno i uzrokuje probleme.
kad priključim GC na komp, on se registrira na particijama H i I.
a na obje te particije postoje folderi "mobilenavigator"
http://img1.uploadhouse.com/fileuplo...31ddfc9f45.jpg
da nije zbog toga pomutnja s kartama?
znam da je ovak zbunjujuće po opisima slijediti nekoga a ne mogu uploadati kompletni direktorij negdje pa da ga pregledaš i ispravljaš.
večeras ću se ulogirati na skype pa ako se nađemo, možeš pogledat uživo.
Ovih dana ne palim komp prije 10 navečer, stiglo je ljeto i prepuštam se nekim drugim aktivnostima.
Zanima me jel se te dvije particije pojavljuju kad je SD kartica unutra ili bez SD kartice?
A što se tiče sys.txt i ordinale.ini, prvi je u iGO, a drugi u BE. Oba rade isto, ne znam kako si shvatio da su zajedno. Kad otvoriš iGO u njemu mora biti sys.txt.
ne znam ni ja otkud si ti zaključil da ja imam neke veze s programiranjem:D
mogu slijediti upute, nije mi komp bauk ali za ordinale i navi sam čuo sad prvi puta kad si ih ti spomenuo.
kad u uređaju nema SD kartice, prijavljuje se samo jedna particija.
zato i meni sve to izgleda blesavo, jer kad nema kartice, jedine mape u njemu su mr 2012, barem kolko ja vidim na kompu.
no, nema ni veze. zaboravi na to, važnije mi je da sredim iGo.
ovak izgleda sys.txt
[interface]
show_exit=1
[warning]
speedcam_warning=1
[gps]
port=2
baud=57600
[speedcam]
enable_at_startup=1
[debug]
skip_eula=1
show_signpost=1
enable_roadshadow=1
enable_roadsign=1
[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_methods = 39
[warning]
overspeed_sound= "!alert3"
OK idemo se pozabavit sa iGo prvo, a ostalo kad dođe na red. I nisam zaključil da imaš veze s programiranjem :D.
Koliko vidim gps port je definiran i prema ovome trebao bi raditi. Možeš probat mijenjat vrijednost, ali ne vjerujem da će se nešto promijeniti. Da je pogrešno definiran dobio bi poruku da ne može naći gps prijemnik.
Bilo bi možda najbolje da, ako je ikako moguće, uploadaš kompletan sadržaj uređaja (bez SD kartice) jer imam osjećaj da je tu nešto krivo napravljeno i da zbog toga imaš sve ove probleme. Ako ne znaš kud uploadat, javi se na privat pa ću ti objasnit.
:klanja::klanja::klanja::klanja::klanja::klanja::k lanja::klanja::klanja::klanja:
promijenio sam u sys broj porta sa 2 na 7 (tako piše na GC kad ručno pronađe portove) a baud rate sam ostavio isti.
I RADI
sam automatski pronalazi GPS prijemnik odmah nakon pokretanja iGo-a, sve je riješeno.
sad ću napraviti backup u ovom stanju, kad mi je sve posloženo po željama (osim BE) tak da ne dosađujem više.
a podatke sa uređaja ću spremiti na svoj google disk pa ti pošaljem link.
kad i ako ti se da bakćat s time....naći ćemo se.
i nemoj biti ljut da ti nisam rekao.
eno, u postu broj 28:
2. kod svakog pokretanja iGo-a, uređaj se ne spaja sam na GPS prijemnik. moram ući u postavke, odabrati GPS i ručno aktivirati traženje kom portova. probao sam ga ostaviti da sam to napravi, ali prođe i 15 minuta a uređaj se ne spoji na nijedan satelit.
u postavkama je stavljena kvačica na "GPS uključen" ali čim se ugasi iGo program, kod ponovnog pokretanja uređaj ne može naći GPS prijemnik.
jel zna netko zašto to i kak popraviti?
Jesi rekao si, ali sam te krivo razumio. :D Glavno da smo riješili.
Nešto mi je čudno kod tamo kod onog što si stavio na google disk. Tamo ne ma niti jednog ini fajla. Provjeri jeli ti isključeno skrivanje sistremskih fajlova. Pretpostavljam da nije, od tuda i razlika u veličini zauzetog prostora, pa isključi ako nije i pogledaj za ini fajlove. U cijeloj priči oko BE negdje u nekom ini fajlu nešto je krivo.
I zanima me na SD kartici navs.ini kako izgleda. Tu se isto može zeznut, a greška promakne kad sam gledaš.
ubij me, nemrem naći.
znam da trebam napraviti promjenu u "folder options" ali nemrem ga nać.
cijeli control panel je tu, prošao sam sve ikone, ali folder optionsa nema.
http://img5.uploadhouse.com/fileuplo...abaf64142b.jpg
navs ću ti isto staviti na G da ne zatrpavamo prostor ovdje.
Gledaš krivi Control Panel. Treba na samom računalu u folder options isključiti skrivanje sistemskih fajlova, pa ćeš se onda vidjeti i na GoClever-u kad ga priključiš. Na samom GoClever-u možeš jedino pomoću Total Commandera vidjeti sistemske fajlove, ali to je već neka druga priča.
Navs.ini ću pogledati.
provjerio sam to odmah.
na mom laptopu je uključena opcija da se vide skriveni fajlovi ali svejedno ne vidim ništa više od onoga što sam poslao.
pa sam zato mislio da treba prepodesiti na samom GC.
neka, ostavi.
iGo mi radi, a to mi je najvažnije.
ako nađeš nešto u navs-u, OK. ali nemoj više trošiti vrijeme na to.
možda jednog dana ako se nađemo na kavi u duga resi. ionak sam tam svako malo.
Uz opciju da ti prikaže skrivene fajlove imaš još i opciju da skriva sistemske fajlove. ( Hide protected operating system files ). Tek kad tu makneš kvačicu vidiš sve fajlove.
A za kavu sam uvijek.
to ti je tak kad se družiš s amaterima:D
otvoril sam sistemske fajlove i pojavio se "system volume information", nekakvih 2 kB.
ALI...
pojavila su se i dva "recycle bin"-a.
jedan njegov (od GC-a, prazan) i drugi, od samog laptopa.
spraznio sam recycle od laptopa i sad veličina svih fajlova odgovara veličini particije.
znači, u properties-ima particija I ima 88 MB a toliko zajedno imaju i svi fajlovi koji se vide.
ako treba, uploadam ovaj "sys. volume info".
Ima li tko kakvo rješenje za sporo bootanje ove navigacije? Sve radi normalno, jedina mana je sto se pokrece sto godina! Na njoj je Black edition i karte cijele Europe. Jedino dodao noviju kartu Hrvatske! Odmah na pocetku mi se cinilo da sporije radi, ali treba joj sto godina. Pali se normalno i u donjem lijevom kutu se pojavi datum( ovdje Jul 31 2009) i verzija(v1.a1.b500.c0.d0) i tako stoji. Ugasim je i upalim i opet tako i nekoliko puta zaredom i onda najednom uhvati i pojavi se booth ekran GoClever i pocne se ucitavati Mireo Black Edition i dalje radi normalno, potpuno normalna navigacija! Zna li netko kako da preskocim to paljuckanje i odmah da se ucita i krene?????
Nije problem u novoj karti Hrvatske ! Pošto joj treba "sto godina" , da se pojavi "booth" ekran , postoji mogućnost da "umre" , kao netko od 100 godina .
Trebao si napisati koji je GoClever i dali ima pokretanje (both_anje) s interne memorije ili s SD kartice . Svakako napravi backup uređaja i kartice !
Neki GoClever_i se podižu samo s kartice , ako je takav Tvoj uređaj , iskopiraj je na novu (drugu) karticu pa onda probaj , prije toga provjeri dali prihvaća
novi model SD kartica (SDHC) , znači više od 2GB (4 ili 8) , jer je teško nabaviti SD 2GB karicu .
:D
Radi se o GoClever 3535 i bootha se sa interne memorije jer karticu nisam ni stavio jer nemam SD karticu!
Spoji uređaj na računalo i provjeri koliko imaš slobodnog prostora na internoj memoriji ! Da bi navigacija normalno radila trebala bi imati 100-150 MB slobodno , ako ima manje to bi moglo biti uzrok sporog podizanja sistema .
Imaš li dovoljno prostora i dalje se ne pokreće kako treba , može biti da je neki hardverski problem !
Memorija (Ram-Rom) ...
Kad je spojim na racunalo i ima dvije particije, Tfat i Fat. Tfat je particija na kojoj je folder Mobilenavigator i ondje je instalirana navigacija i slobodno je cca. 75 mb. Particija je velicine 1,85 gb. Druga, Fat je velika gigu i na njoj je slobodno 900 mb! Moze li se prebaciti na tu slobodnu particiju ili da uzmem karticu makar od 2 gb pa da na nju pokusam staviti karte...ili....a, mora i postojati "precac" koji ce reci odakle da cita karte zar ne?
Sve zajedno nije baš zauzeto , to može proći !
Možeš staviti karte na SD karticu , a trebalo bi raditi ako otvoriš folder Maps i u njega staviš karte , samo neka se ne ponavljaju s onima na memoriji uređaja ...
Edit: Mislim da je problem s uređajem , i da bilo kakvo experimentiranje kartama , neće pomoći .
problem je (kako sam prije rekao) u memoriji Rom-Ram . Nešto je vrisnulo ili misli ... :tears
Probam pa javim kako je proslo. Trenutno se puni, ali bas me zanima.....
Evo......nista.....prebacio sve karte na SD i napravio reset i nista......palim, gasim i nadam se da ce se boothati......
Ja sam imao taj uređaj i radio je samo tako bez greške ali sam ga mjenjao sa jednim prijateljem trebao mu i nebi bilo loše da skineš novi BE a taj svoj da spremiš negdje na komp normalno iz svoga prebaci licence od uređaja i licence od mapa HR i BiH-a pa onda probaj ako ne bude radio kako treba onda je nešto sa uređajem u krivu,ja sam na svome imao i dont panic original kupio od mirea licence i oni mi poslali samo zamjenio sa BE i sve radi kako treba nova verzija BE ima na www.mireo.hr.
Ako sam te dobro razumio......sve sa particije tfat iskopiram na komp i poslije toga spojim kablom i odem na stranice Mireo.com i tamo update Black edition?....?
Sad gledao, pa tamo nema taj uređaj, za koji model moram gledati???
Nigdje na forumu ne mogu naći kako da GoClever 3535 natjeram da pokrene sa sd card update sa 3.0 na 3.1 Black Edition...Probao sam sve što sam znao...Mjenjao Cardinale.ini put do mape ali kao da nema ništa na sd kartici...Računalo uredno očita internu memoriju i sd karticu ali nikako da pokrene instalaciju....U čemu je problem?Molim pomoć