Danas citao to baš. Zaboravio staviti vijest.
Bit će cijela linija Moto X proizvoda navodno. Jedino ono što želim je baterija kao u Maxx seriji.
Printable View
Danas citao to baš. Zaboravio staviti vijest.
Bit će cijela linija Moto X proizvoda navodno. Jedino ono što želim je baterija kao u Maxx seriji.
Odlično znači pisat će Designed & Engineered by Motorola, Assembled in USA
Da. Samo je pitanje onda što je s Nexus 5, malo je čudno da Google unajmljuje LG za sljedeći Nexus kada će vjerojatno najesen ili krajem ljeta izbaciti MotoX.
Moto X bi trebao biti svjestan okoline u kojoj se nalazi, te tako prilagođavati način rada i ponuditi odgovarajuće opcije korisniku – primjerice smartfon će "znati" nalazi li se u džepu hlača ili automobilu koji se kreće i analogno tome prilagoditi svoje ponašanje. Neprestano praćenje okolnog zbivanja zasigurno će negativno utjecati na autonomiju rada na bateriji, što CEO Motorole komentira činjenicom da je Motorola u tu svrhu implementirala dva procesora.
A navodno je uređaj već izrađen...
LG kaže da rade na N5... No Google se malo otvorio, vidiš da imamo sada i S4 i One u "Nexus editionu", tako da je moguć suživot i Nexusa 5 i MotoX.
http://www.unwiredview.com/2013/05/3...us-4s-to-date/
Moto X - predstavljanje 1. kolovoza
Link
Isto tako prikazano je novo sučelje kamere kao i prepoznavanje glasovnih naredbi bez diranja telefona (znači, slušanje je uvijek upaljeno, paranoidna ekipa će poludjeti :D )
evo i specifikacija...
http://www.gsmarena.com/motorola_moto_x-5601.php
nije li malo čudno da stoji:
Android OS, v4.2.2
Sviđa mi se dizajn iako speaker grill izgleda loše...
Specifikacija su ok, pogotovo ako će procesor raditi kako govore. Naime, Motorola koristi custom build procesor naziva "Motorola X8 Mobile Computing System" koji sadrži 8 jezgri. 2 CPU jezgre, 4 GPU jezgre, 1 jzgra za senzore i 1 jezgra za audio processing (detalji)
+ navodno optimiziran Android 4.3 tako da bi trebalo sve to raditi kako spada.
Pa s obzirom na očekivanu cijenu od kojih 300$ - što smo mogli uopće i očekivati?
Specifikacije su dostatne za 99,999% stvari koje ljudi rade na mobu.
Treba još vidjeti kako ce to raditi.Motorola nas je znala cesto i neugodno iznenaditi....specifikacije su OK i za tu cijenu ne treba cjepidlacit,a dobra je stvar sto ce uvijek prvi dobit nadogradnje...
Ah, naravno da bude hype kad je to prvi mob koji je nastavio pod kontrolom Googlea :)
Sad samo zbroji Google + leakovi + Android 4.3 + always listen opcija = megahype :D
Ovaj mob ce prodavati prvenstveno marketing kao i mnoge druge jer Google planira ulozit 500 mil.$ na marketing samo u SAD-u...
Nije los,ali po ničemu ne iskače iz prosjeka i po meni kljuc dobrog uspjeha je u marketingu,a tu je Google glavni Baja u selu :D
Što da ja,kao veliki fan Motorole, kažem na ovo? Kao i kod svakog novog mobitela, mišljenja su podijeljena. Moto X je na predstavljanju doživio istu sudbinu kao i recimo iPhone 5. O telefonu se znalo gotovo sve osim cijene. Na kraju je ispalo da telefon košta nešto više od očekivanja. Takvi smo svi,a Ameri pogotovo. No jesu li oni svjesni da se telefon zaista proizvodi (sklapa) u SAD-u u preuređenoj Nokijinoj tvornici? Pa nisu valjda očekivali da će radna snaga u SAD-u i Kini koštati jednako. A razliku u cijeni rada netko mora platiti,a to smo mi, krajnji potrošači.
Dobra stvar kod telefona je mogućnost personalizacije,opet naravno stvar ukusa nekome treba,a nekome ne. Telefon je navodno trebao biti optimiziran za još manju potrošnju baterije iako ima dosta novotarija koje vole izvlačiti elektrone iz baterije.
Performanse? Ovaj telefon je flagship u motorolinoj ponudi,a ne flagship u svjetskoj ponudi-ovo vjerojatno prilikom usporedbe sa drugim telefonima, neće shvatiti 90% korisnika. Ameri su valjda zamišljali da će telefon koštati kao Nexus 4 oko 300$,a po mogućnostima biti recimo kao Note 3.
Eto,kada previše očekujete, tada se i razočarate. Ako ste po prirodi skromniji tada će i razočaranje biti manje.
Pošto ovaj telefon (legalnim kanalima) neće biti dostupan u Europi, ovakve stvari me ne zamaraju,ali pričekati ćemo jeftiniju (i manju?) verziju telefona koja bi navodno trebalo doploviti i do naših krajeva.
Čitajući sve glasine prije službenog predstavljanja i nakon što sam vidio gotovu ponudu, dojma sam da je ovo ipak jako dobar telefon,možda ipak malo precijenjen,ali definitivno nije "propali slučaj" kao što neki najavljuju.
Pozdrav!!!
Telefon ima malo drukciji chipset, izvedenica S4, tako da ce uz gotovo stock OS performanse biti odlicne. Tu mislim na sam rad, a ne brojke iz benchmarka. Dijagonala ekrana je optimalna, Google je ocito isao na sigurno jer mnogi tvrde da im je 5" previse. Kamera bi trebala biti odlicna s obzirom na velicinu pixela, a tu je i Full HD video na 60 fps. Ali, nas u Europi ionako ceka neka slabija jeftinija inacica ovog telefona, pa i nema nekog smisla trosit previse vremena na ovo, ali sam uvjeren da ce kupci biti zadovoljni.
Kaj nije Droid Maxx flagship ?
Postoji mogucnost da u 9. mj dobavim za kolegu jedan droid maxx pa cu osvrt nabacit vs. razr maxx.
Droid maxx je Ultra s 3500mAh baterijom.
Motorola DROID Maxx još nije flagship,zato što još nije predstavljena. Dakle još oko mjesec dana Moto X je flagship. Ali i Motorola DROID Maxx ima (imati će vrlo vjerojatno) isti hardver ispod haube kao i Moto X,samo će ekran biti 5" i nadaleko poznata mega baterija :-).
A taj osvrt već čekamo....
Imas ovdje specifikacije od Droid Maxx http://www.verizonwireless.com/b2c/s...edPhoneId=6972
Video droid maxx: http://www.youtube.com/watch?v=gSGx7U79Wz8
To nije nikakva glupost,mili, to se zove LOVA. I nadolazeći iPhone 5S koji će se navodno također raditi (sklapati) u SAD-u će biti oko 80 dolara skuplji u proizvodnji u usporedbi sa 5-icom. Samo je pitanje tko će kompenzirati razliku? Proizvođač ili kupci....? Nekako ne vjerujem da će to biti Apple.
Baš me zanima zašto sam uopće napisao da 90% ljudi neće shvatiti što znači flagship?
BTW, Motorola se piše velikim početim slovom.
Moto X je najavljen u SAD-u,Kanadi i gotovo cijeloj južnoj Americi,a tamo živi oko 728 milijuna ljudi. Što je više nego što ih ima u Europi, a osim toga južna Amerika je još uvijek rastuće mobilno tržište za razliku od Europe koja po tom pitanju manje-više lebdi na mjestu.
Drugim riječima, opet je u pitanju LOVA !!!:resolved:
Pozdrav!!!
Decki, samo opusteno, ionako nitko od nas nece dobiti ni dolara od prodaje ijednog od tih telefona ;)
Google ocito smatra Europu manje zahtjevnom pa ce nama slati jeftiniju varijantu ovog uredjaja. Ako cijena bude prihvatljiva, uz zadrzavanje specifikacija, naci ce kupce. Mada mi to ignoriranje Motorole u Europi ide na zivce, opcenito smo dosta zatvoreni prema nekim proizvodjacima, guraju se samo oni s najboljim marketingom, mada ne uvijek i najboljim proizvodima.
90% forumaša, ruku na srce, ne koristi u radu svoj telefon do maksimuma cijelo vrijeme. ne znam uopće što vam svima znači ta maksimalno nabrijana konfiguracija. mobitel je sasvim ok.
Možda zato što ljudi hoće da ono malo što koriste radi brzo i fluidno? To je po meni glavni smisao overpowered hardvera.