Imaš 64 bitni proc, ako staviš 4 gige RAM-a onda 64bitni Winsi će radit bez frke.
Printable View
Imaš 64 bitni proc, ako staviš 4 gige RAM-a onda 64bitni Winsi će radit bez frke.
moraš imat 64bitne windowse da bi prepoznali 4gb rama.
a da bi imao 64bitne windowse treba bi 64bitni procesor.
dakle ako planiraš 4gb rama - win64. 32 će registrirat 3,2.
ako želiš ostat na 32, stavi 3 gige rama i to je to.
Ajd kad smo vec oko toga da pitam. Jel 64 bitna verzija podnosi sve programe kao i 32 bitna verzija. Brat je uzeo laptop sa 6 gb rama pa da znam...
Novije uglavnom da, jedino driveri nisu isti.
Ja se dosad nisam susreo nijednom sa nekim programom koji nije htio raditi zbog 64bit Winsa. Od starih igri tipa Starcraft, 3-D Ultra Pinball Creep Night (old school :D ) pa do Adobeovog CS2 paketa.
Mislim da stariji pinnaclei nerade najbolje s x64.
Upravo sad rastavljam CQ61, ovo je plač majke božje, 31290874249 dijelova :mad:
CQ60 je sličan. Nije problem u količini dijelova nego u redoslijedu rastavljanja... :D
Da, da dođem do venta morao sam u potpunosti rastaviti laptop.
Ovo je bio prvi laptop kojeg sam rastavljao u cijelosti, vid' veselja;
Rastavljao sam ga jer "se nije htio upaliti i jer je jako vruć". Really :D
Naletio sam na ovo:
http://www.pohrani.com/t/Y/qm/3aZDyWoj/isuskrist.jpg
OK, nakon što sam to sredio stavio sam novu pastu, sastavim ga natrag ali i dalje nema slike, num/caps lock blinka u intervalu od 2 puta. Gledam na HP-ovoj stranici - BIOS error. Fuck. Probao hard reset, vađenje baterija ali ne pomaže. Očito se mora BIOS flashati gore. A tako sam se ponadao da ću rješiti al zajeb :D
Problem nije u BIOS-u nego u EEPROM-u. Treba staviti novi chip, programirati ga i bit će sve OK...
Ah so... :D
Vidjet ćemo, sutra ću pitat vlasnika laptopa kakav je akcijski plan, u kontaktu sam s jednim članom jednog foruma (znamo kojeg :) ) oko popravka tako da će i to biti rješeno.
Thanks na infu! :)
Svakako napisite sta se desilo s tim,imam dva laptopa doma s tim simptomima pa da se mogu poigrat... :)