Well, baci pogled na http://gog.info-mob.com/ nema niti jedne jedine tablice tamo...
Printable View
Well, baci pogled na http://gog.info-mob.com/ nema niti jedne jedine tablice tamo...
Da, sami DIVovi...
Netko me je jednom oprao da se s DIVovima ne radi.. Zašto - ubij me, ne mogu se sjetit. Glupost, jer su full komotni i puo toga se može (da ne spominjemo DHTML)
ok izgleda kod, samo ja ipak vise volim old school html ;) css mi je samo za formatiranje fontova itd... generiranje tablice ipak vise volim sa htmlom...
ali ima nesto u tome... moram malo prouciti css ;) ... inace nekako izbjegavam div-ove (ni ja neznam zasto;)
Slažem se sa jokerom - old skool HTML, CSS samo za fontove i slične male stvari. Al opet, hoće onda kod postat fakat nečitak i spetljan... pogotovo s tonom tablica i nested tablica i double-nested itd.
DIVovi su mi OK - inače sam radio nešto tipa tonu malih fileova, svaki sa svojim "prozorčićem" pa iz jednog HTML-a ih pozivaš, svakog u svom DIVu. I radilo je čist OK...
Ipak, old skool je old skool...kad se još HTML pisao u Notepadu :)
Nije to sad stvar odlschool vs. new school, stvar je accessibilitija, izrade semantički ispravnih (x)html dokumenata, odvajanje sadržaja od prezentacije...
Da ne spominjem da "mobilni" korisnici ukoliko se autor potrudi dobiju sadržaj prezentiran na način da ga je lagano koristiti na malenim ekranima, zatim dodavanje funkcija ispisa stranice u par poteza, stvaranje stranica koje su search-engine friendly... pokušaj pogledati ovaj gore site s isključenim stilovima (opera to može, ali i FF s web developer ekstenzijom) pa ćeš uočiti da se novosti nalaze prije lijevog i desnog stupca... (u biti možeš samo i nabaciti view source ;D )
Što se tiče style switchera o kojem sam pričao na prethodnoj strani vezano uz promjenu veličine fonta možeš ga vidjeti u akciji na gore navedenom site-u, poigraj se malo s linkovima ispod izbornika, radi se o istom XHTML dokumenta samo se mijenja trenutno aktivni style sheet...
Uff, mogao bih još o ovome, ukoliko ima netko zainteresiran za učenje mogu i par linkova iskopati...
@joker, tablicu jedino i možeš definirati html-om, problem je u tvom (nažalost i ne samo tvom) zastarjelom razmišljanju kako za sve treba koristiti tablice... mislim trebaju se one koristiti, ali za prikaz tabularnih podataka, a ne za layout site-a, razmještaj elemenata na str. i sl.
@all, ovaka način izrade stranice će u dogledno vrijeme zavladati, vlak je već krenuo pitanje je samo kada ćete se u njega ukrcati ;D uff, jedva čekam CSS3 specifikacije i po mogućnosti da netko narpavi neki virus koji će uništiti sve IE-ove na svijetu... ;D
Pa postoji već takav virus - zove se "zdravi razum" ;D
oldschool sam mislio da radim sa html-om a ne xhtmlom, nazalost cesto je dosta koda rucno napisano/mijenjano (nazalost jer to oduzima vrijeme i cesto utjece na dizajn)
stranica je fully radjena po html standardu
odvajanje sadrzaja od prezentacije je tek pocelo kasnije sa cssom i xmlom odnosno xhtmlom... po meni je to super i vise nego potrebno.
ako sam dobro skuzio stvari si poslagao na stranicu sa div layerima, tu opet dolazi do moje skepse prema divovima ;) makar mi je isto tako i glupo sto se kod koristenja tablice sa tri stupca mora cekati da se prvi stupac do kraja ucita prije nego sto ide drugi i treci stupac...
uglavnom ono sto me muci kod xhtmla je to njegova podrzanost od browsera (neznam kakva je... znam da ces me tu uvjeriti da je dobra :) i za sada pre malo iskustva (mojeg) sa njime ;D
thnx na savjetima gog, mislim da cu se uskoro baciti na proucavanje xhtmla jer kod je dosta preglednji i nema nepotrebnog ponavljanja formatiranja