Eto postadoh i ja jučer sretni vlasnik novog X-a i do sad mi je već izmamio puno osmijeha. :) Mišljenja sam da teško da postoji uređaj s boljim omjerom uloženo/dobiveno od ovog.
Printable View
Eto postadoh i ja jučer sretni vlasnik novog X-a i do sad mi je već izmamio puno osmijeha. :) Mišljenja sam da teško da postoji uređaj s boljim omjerom uloženo/dobiveno od ovog.
Uspješno sam rootao telefon i flashao zadnji update, pa da podijelim iskustva, možda kome bude od koristi:
Prvi korak je manje-više uobičajen za HTC, potrebno je otključati bootloader uz pomoć http://www.htcdev.com/
Zatim je potrebno instalirati custom recovery uz pomoć Android SDK http://developer.android.com/sdk/index.html#win-bundle,
custom recovery se nalazi na http://forum.xda-developers.com/atta...2&d=1357568808, procedura je već objašnjavana na forumu.
Zatim iz recoveryja instalirati Superuser http://downloads.androidsu.com/super...arm-signed.zip, prethodno ga kopiravši na root sd kartice.
Sada je telefon rootan, a za instalaciju verzije 1.18.401.1 (ko ima stariju 1.14.401.1) potrebno je skinuti zip sa http://d-h.st/JfD, i kopirati ga na sd karticu, s tim da je prvo potrebno raspakovati zip i iz dobivenog foldera prekopirati boot.img na c particiju na kompjuteru i flashati ga pomoću Android SDK, pa onda instalirati rom iz recovery konzole, u protivnom će zapeti u bootloopu. Ovo navodno važi i za instalaciju kuhanih romova, nisam probao, a razlog je što se DX još ne može s-offirati. Pokušao sam i na UOT Kitchenu napraviti ikonice za ovaj rom, ali iz nekog razloga instalacija ne prolazi, pa ako neko uspije, nek napiše kako.
Rom sa linka je rootana oficijelna evropska verzija.
Napominjem da su ovo samo moja iskustva i ne odgovaram ako neko napravi nešto loše sa svojim skupim telefonom, meni je sve prošlo bez greške. Ako se nekom da napraviti pošten tutorial od ovih informacija, samo naprijed.
Koje su mogučnosti otključavanja ovog mobitela zaključanog na vip? Po mogučnosti da se ne gubi garancija.
Po mogucnosti da se ne gubi garancija jedino da u Vip ga odes otkljucat. Najsigurnije
Post iz usluge prijatelju kojem nazalost nakon dva dana registracija na forum jos uvijek nije odobrena.
HTC Desire X – nakon spajanja putem wi-fi javlja da je našao router, našao je IP, signal izvrstan, router ga vidi.
Probano na kućnom router na koji je spojeno nekoliko uređaja, probano je na par drugih routera odn. Hotspotova.
Dakle, svuda je spojen, ali kad pokušavam pristupiti Play Store-u ili kad pokušam surfati preko browsera ne želi mi se spojiti.
Ponaša se kao da nisam spojen na net. Kad pristupam preko mobilnog neta radi bez problema.
Ima netko ideju što napraviti?
Neznam što bi ti preporučio jer takav problem nisam imao. Jedino što ti preporučujem, probaj u uputsvima za HTC X Desire pronaći rješenje.
Probaj sa stranicom 93 pa nadalje.
Samo da podsjetim - za slučaj da je netko to propustio primjetiti: izašao Android 4.1 (Jelly Bean) za Desire X
Edit: evo, i odmah jedan prigovor na 4.1 . Jedan ali gadan :) Istina...treba proći par dana da se uvjerim u to ali čisto da provjerim s ostatkom ekipe, vlasnicima Desire X-a: nakon update-a na JB, baterija kao da se prepolovila!! Neki ozbiljan i gadan energy drain u odnosu na 4.0 . Nikakvo intenzivnije korištenje, postavke identične kao i na prijašnjoj verziji androida (niti sada niti tada nisam koristio nikakvu energy-saver aplikaciju osim što bih osvjetljenje ekrana stavio na 50%). Sa 2.5 do 3 dana rada na bateriji kod 4.0 verzije, eto jučer nakon update-a na 4.1 skinuo mobitel s punjača u 10 ujutro da bih ga navečer u 23 već morao staviti nazad na punjač!!
Još netko sa sličnim problemom?
isto sve :)
Budući da sam nova na ovom Forumu, a i nova u upotrebi HTC DX-a, imam nekoliko pitanja, možda nekima vrlo jednostavna za odgovor - gdje i kako mogu sortirati samo dolazne, ili poslane poruke? Gdje i kako mogu vidjeti koliko sam minuta potrošila na razgovore, koliko sam poruka poslala?
Poruke ne mozes tako sortirati. Mozda postoji aplikacija koja ih tako sortira al ne znam.
Za pozive, poruke i ostalo instaliraj neku od ovih aplikacija:
https://play.google.com/store/apps/d...lMeterNG&hl=en
https://play.google.com/store/apps/d...Y2NvdW50ZXIiXQ..
Hvala :) Još jedno pitanje - koja je dobra aplikacija za pisanje bilješki na mobitelu, ali da mi ostanu samo na mobitelu, ne želim ih sinhronizirati pa da se nalaze na netu?
Koliko ja znam, većina aplikacija koja nudi spremanje na net također ima opciju isključivanja toga.
Osobno koristim Extensive Notes.
Ja koristim GTasks To Do
https://play.google.com/store/apps/d...up.gtask&hl=en
Takodjer, za sve daljne upite o aplikacijama ili preporuke obrati se/pogledaj teme u mojem potpisu.
malo pratim zadnje vrijeme DesireX, i planiram si ga kupiti pošto vidim da i nema nekih problema s njim, ali me zanima, gdje ga se može kupiti osim u VIP-u, i naravno njuškalu ??
imam isti problem s praznjenjem baterije...ne moze izdrzati niti cijeli dan...
povremeno sam na facebooku,na instagramu,eventualno udjem na mail ili blog,a aplikacije koje koristim su vremenska prognoza i par igrica (intenzivnije)...wi-fi gasim i svaki put kad ulazim na internet ponovo palim.... o cemu se radi,moze li iko pomoci...telefon je star par dana...
---------- Post added at 17:34 ---------- Previous post was at 17:14 ----------
imam problem s praznjenjem baterije...ne moze izdrzati niti cijeli dan...
povremeno sam na facebooku,na instagramu,eventualno udjem na mail ili blog,a aplikacije koje koristim su vremenska prognoza i par igrica (intenzivnije)...wi-fi gasim i svaki put kad ulazim na internet ponovo palim.... o cemu se radi,moze li iko pomoci...telefon je star par dana...
Probaj izbrisati facebook aplikaciju pa onda vidi kako će ti se ponašati, u mom slučaju sam primijetio znatno poboljšanje kako u samom radu mobitela, tako i u trajanju baterije.
Druga stvar, kažeš da igraš intenzivnije igrice pa čak i nije toliko neočekivano da ne izdrži cijeli dan... Koliki ti je screen on time kad ti je baterija pri kraju?
Kod mene se problem sa prebrzim pražnjenjem baterije nakon update-a na 4.1 riješio sam od sebe. Točnije, jednaki intenzitet korištenja, nisam brisao aplikacije, power-saver opcija uključena i osvjetljenje ekrana "automatic" i prije i nakon upgrade-a. Možda je pomoglo to što sam mobitel na punjaču držao 10-12 sati (tj. preko noći) prilikom sljedeća 2 punjenja.
I onako usput: ima li tko kakav info vezan za mogući update na Android 4.2/4.3 za Desire X??
Ja uspio pronaći samo informacije tipa "not sure". Nigdje nije decidirano rečeno da ga neće biti. Ista stvar je bila i kod update-a sa 4.0 na 4.1 koji se ipak s vremenom - pojavio.
sada me samo zanima kako postaviti da mi kada pisem poruku ili na fb nesto da on sam ne izbacuje rijeci.
I da li je kamera nocu ovako mutna inace,slik je totalno mutna,ili ja neznam namjestiti u postavkama.I da li on ima notifikacijsko svjetlo
Jos jedno pitanje.Pojavio mi se u lijevom gornjem cosku neki kruzic i kada spustim ekran pise power saver off.Kako da to sklonim da li treba da stoji tu ili?
@Majka: za pregled utrosenog prometa, minutazu poziva i kolicinu poruka si stavi na homescreen kraticu na Usage, imas sve detaljno i mozes staviti kojeg dana u mjesecu da ti resetuje podatke.
@Besana: da iskljucis word suggestions idi u postavke unosa i iskljuci opcije predvidjanja rijeci i automatske korekcije. Za iskljucivanje power saver notifikacije potrazi postupak na xda forumu, ako se dobro sjecam da tel. mora biti rootan, ja sam to na svom bez problema napravio.
Gdje mogu naci stock rom zadnji i skinuti ga da preflesham telefon?
Nedavno sam kupio HTC Desire X u vipu. Imam problem s pozivima. Ukoliko me netko zove, a mobitel je zaključana neispiše mi broj pozivatelja nego samo opcije za javit se ili poklopit slusalicu. Tek kada se javim ili prekinem ispise broj osobe. U slucaju da je otkljucan izbaci mi ime pozivatelja.
U opcijama pod sigurnost ima "Pregled obavijesti telefona" "Prikaži ID pozivatelja na zaključanom zaslojnu i traci stanja za propuštene pozive" i ista se opcija nalazi pod poziv i na oba mjesta je označena s kvačicom ali svejedno neprikazuje.