Uspio sam ubaciti ovu IGO Primo 2.2 FULL EU MULTILANG 2012 02 07.To
radi ai su stare karte.
Printable View
Uspio sam ubaciti ovu IGO Primo 2.2 FULL EU MULTILANG 2012 02 07.To
radi ai su stare karte.
Sad kužim !
Treba Ti pored Navigon karata i program za navedenu Navigaciju (kineza) ...
Samo za podesit Navigon na bilo koju Navigaciju , baš i nije tako jednostavno .
To što je "kinez" nema nikakve veze , te su navigacije možda i bolje od ovih
Brand name na kojima ne piše Made in China , nego Made in PRC ( isti k...c , D.P ) .
Karte imaš na ovom Forumu za iGO (Primo) :
http://cafe.mobil.hr/threads/77637-i...2012.Q3-EUROPE
Pogledaj u ovoj Temi !
http://cafe.mobil.hr/threads/77699-N...Europe-Q4-2012
Ako je za Mobitel (Android) staviti u Data !
Za klasičnu PNA Navigaciju stavlja se u Map !
Ja sam ovo instalirao na svoj Galaxy S i malo radi pa malo ne radi. Ne ruši se ništa samo mi GPS u nekom crvenom tabu na vrhu ekrana izlazi stalno i isprekidano je sve. Dok je to crveno gore navigacija je smrznuta tj pointer stoji na mijestu a kad proradi (radi po 10 sekundi) onda je sve 5. Ovo sam bzvz isprobavao u voznji autom gdje auto navigacija radi bez trzaja. Nisam upućen previše u GPS podršku na mobitelima pa samo mogu pretpostavit da su GPS uređaji u mobitelima manje više slaba i primitivna verzija iste ili...?
Nešto mi govori da imaš uključen A-GPS i da ti određene podatke povlači preko GSM mreže. S obzirom na tvoju lokaciju možda zbog toga dolazi do zastoja. Inače nisam primjetio razliku u ponašanju klasičnih i mobitel navigacija.
Pa uputi mene neuka kako taj "A" da ugasim i da upalim klasican đi-pi-es. :)
Imaš u postavkama opciju dal da aplikacije koriste mreže za lokaciju. Makneš kvačicu a ostaviš samo gps. Ako ti je ugašen net nema ni a-gps. Ali probaj bolje pozicionirati mob- na šajbu. Prije toga očisti a gps podatke i skini nanovo sa gps status aplikacijom!
A -gps pomaže da brže nađe signal. Ako ga gubiš nije do toga nego do uređaja, lokacije i sl. Nema veze ni lokacija uz pomoć mreža.
Probaj na otvorenom!
Probao i jesam na otvorenom. Internet mi je đaba i neograničen je a situacija je ista kada je uključen i isključen. Zato sam i pitao. Valjda je pokrivenost bila loša... :dunno:
Potraži temu ovdje za poboljšanje gps signala. Pričalo se već. Bio je link kod iGo navigacije..
@ Smuchac
Na većini novijih mobitela imaš samo A-GPS , Ti imaš non-stop uključenu 3G mrežu jer vjerovatno imaš "Flat" , može biti da si zaboravio uključiti GPS
i Navigacija nastoji odredit lokaciju (približno) preko mobilnog Interneta ... Osim toga puno ovisi i o položaju telefona u autu , vjerovatno ga nisi "okačio"
na vjetrobransko staklo , kao onu klasičnu Navigaciju koju imaš , nego svog "ljubimca" držiš negdje niže dolje kod mjenjača ili ispod volana u onoj rupi
gdje su instrumenti na "kokpitu" ... Problem može raditi i sam telefon jer su u ono "jadno" tanko kućište nabacali svašta , od 2G , 3G , BT , GPS , Wireless_a
i ko' zna još čega ,a za sve treba neka antena koje uopće nema jer su sve natrpali unutra . Vjerovatno dolazi i do nekog "svađanja" između Frekvencija iako
su različite ... Navigon radi i Off-Line ako mu se isključi 3G mreža , a dobro bi isključiti u postavkama i TMC opciju jer nju "hvata" samo preko interneta , za tu
vrstu obavjesti vozaču kod nas koristi Garminovu TMC mrežu , koja jedina radi na ovom području , ali samo u većim ili "pikantnim" mjestima (pozicijama) .
Aplikacija nezna da mu je TMC loš , ali svejedno se trudi uhvatiti signal , što također može kočiti sve skupa ...
Imao sam prilike uspoređivati klasičnu Navigaciju s ovom Mobitelskom i po nekoj logici ne bi trebalo biti neke vidljivije razlike , ali u stvarnosti je druga "priča" .
Ona ženska Dora koja misli da zna govorit hrvatski na klasičnom Navigonu već je rekla da skrenem "udEeesNoo" , Na Mobitelu to kaže koju sekundu poslije .
Ponavlja , kao što je nekad kasnio glas na digitalnoj u odnosu na analognu televiziju !
Na Gsmareni piše GPS:Yes, with A-GPS support. Mob je bio na kokpitu i gledao je kroz šajbu u nebo tj. bio je niti 10 cm od autonavigacije na šajbi. GPS sam uključio u padajućem ekranu klikom na GPS ikonicu i pocela je žmigat u lijevom kutu. Vozim se i vidim gdje sam al se pointer miče svakih 10 sekundi kao npr. kad gledaš neki clip na youtubeu preko 3G-a pa kad zašteka,za 10 sekundi odradi još par sekundi pa zašteka opet tako da me je sve to asociralo na navigaciju putem interneta a već sam prethodno u Navigonu u postavkama isključio vezu s internetom. Još ću koji put pokušat pa javim šta se desilo... ;)
Pokušaj pronaći opciju gdje prikazuje grafički prikaz satelita , sad se točno ne sjećam gdje se to pronađe u Navigonu za Mobitel . Treba vidjeti na toj poziciji
koja "nije bila dobra" kakav je signal i koliko ima zelenih , žutih ili crvenih stupića koji variraju prema prijemu GPS signala ... Ikonica GPS_a ako je dobar signal
nebi trebala previše "žmigat" .
Prije nekoliko dana probao sam istu ovu Navigaciju s uključenim 3G na HTC Flayeru i vozio se po gradu , ali je u nekoliko navrata "zaštekala" poput onoga što
si Ti opisao . Kod izlaza iz podužeg tunela na zaobilaznici iznad Rijeke , Navigon se je izgubio i trebalo je nekoliko minuta da shvati , kako je još uvjek na
autocesti , a ne na usporednoj koja prolazi pored . Nekoliko minuta "Dora" me je tjerala da skrenem "UliijEvoo" , a skretanja u lijevo na takvoj brzoj cesti nema .
Uglavnom , ja sam za klasičnu Navigaciju , u ostalom danas je cijena istih puno manja nego mobitela , a i pouzdanije su kako se vidi u priloženom !
Ma... Mio je sad na iGo 8.34 a ovaj Navigon ide na uninstall. Samo ce mi bateriju pojest dok se Dora konsolidira sama sa sobom...
Zna biti i postavka koliko često da osvježava ekran - radi uštede baterije! Ili je slab mobitel pa dok prikaže on to. Sa GPS statusom se može vidjeti kakav je signal, koliko satelita, koliko mu treba da ih nađe itd.
http://cafe.mobil.hr/threads/69098-A...)spori-GPS-fix
Kod prvog spajanja, preko WiFi-a, nakon instalacije - dobijem poruku "An error has occured. Check network and/or Internet connection"...
Moram li reći da mi je sve OK s tim? ...
Dobijem kvačice (ok) na Connecting to server i na Checking for registration, a onda pukne na Registering..
EDIT:
Probao sam i preko SIM kartice na interntet da uklonim sumnju u WiFi i isto ne radi...
Imaš li uredno napravljenu registraciju na Google Play (Market) , jesi li uopće pokušao nešto skidati s tog "Marketa"
To što se spajaš na Internet preko Wifi nije dovoljno , moraš imati Google Račun (valjda se tako zove) ...
Pogledaj malo u Postavke zatim Računi i sinkronizacija
Imam sve i sve radni normalno... Google Play mi uedno radi i instaliravam aplikacije bez frke...
Nema veze, nisam neki zahtjevan korisnik pa sam si instalirao ovaj iGO Primo koji mi radi bez greške.. Hvala na trudu!
I meni se javila greška nakon što sam selektirao mape koje želim tj nakon što je napravio cijeli download (nekih 600 mb).Ali kad sam probao napraviti neku rutu u meniju sam imao ponuđene te zemlje čije sam mape skidao (sa errorom) i ruta se napravila odmah.E sad da li ja imam te mape tj ako imam kako da vidim koje imam i koje su verzije u mobitelu?
Otvori NAVIGON i klikni onaj "FR-ključić" dolje ispod lijevo - "Općenito" spusti se u tom izborniku i klikni na MyMaps - klikni na WLAN u tijeku je uspostavljanje veze - pokazat će se zastavice s imenima Država - postavi kvačicu na onu koju želiš i čekaj dok se ne instalira - karte koje su označene one su aktualne - izađi iz svega toga - restartaj program i GOTOVO ...
Da ali stalno mi javi pogreska veze pokusajte kasnije
Neznam da li neko zna gdje je greška.Imao sam navigon ranije mislim da je verzija 4.3 ili tako neka i sve je radilo ok.Obzirom da je ovo noviji hajde da ga zamjenim.Deinstalirao sam stari i instalirao novi ali mi ne pokazuje kartu.Izbaci mi udaljenist imam u toku vožnje glasovne upute ali nemam karte.Probao sam sa ponovnom instalacijom ali se isto ponavlja.Isti navigon sam instalirao na druga dva mobitela i tu sve radi a na ovom nema karte.
Inače mobitel je htc wildfire sa cyanogen romom.
Moraš imat uključen WiFi !? Imaš li Račun na Google Play !? Imaš fiksni internet !?
Pogledaj malo iznad Post #4
Sve to imam :(.
Nego juče sam malo probavao i unio sam od naplatnih kućica Ivanja Reka do Arena centra da me navodi, čisto za probu da vidim da li radi.I radi navigacija ko zmaj kao i glasovna navigacija na hrvatskom.E sad po meni , ako mi je nakon downloada izabranih karata rekao da je greška i da pokušam ponovo i to mi sad stalno javlja tako da ne mogu ni vidjet koje karte imam, meni su se te karte ipak nekako instalirale jer očito navigacija radi.
Pokušaj ručno pobrisati karte (Map) na SD Card ili ExtSD Card ... u folderu : ..Navigon\Map/ .
Kod prvog podizanja Navigona , aplikacija će sama tražiti reinstalaciju karata .
Kod tebe je problem s Google Play Računom ! Po meni jedina je "medicina" , napraviti backup
bitnih podataka ako ih imaš , i vratiti telefon na tvorničke postavke , pa onda sve iz početka ...