Za pocetak instaliraj program Samsung Kies u kojem se nalaze i driveri za mobitel. Ako i dalje ima probela, napisi :rolleyes2:
Printable View
Za pocetak instaliraj program Samsung Kies u kojem se nalaze i driveri za mobitel. Ako i dalje ima probela, napisi :rolleyes2:
Meni ovo izgleda kao da ti imaš nekih ozbiljnih problema sa svojim računalom. A da probaš na nekom drugom računalu?
probao na drugom računalu al je windows 7 i radi ja sam reinstalirao win xp i update-o ga i opet ista stvar. pooooomooooć! kad pokrenem samsung kies i spojim mobitel gore lijevo ga prepozna i kao da se povezuje al nikako da se poveže a kad otvorim my computer uopće ga ne vidi. dal mu fali neki codec il tako nešto? jel mi na mobitelu izbaci poruku da u računalu nema softvera koji bi prepoznao oređaj
Probaj par ovih sitnica:
* instaliraj zadnju verziju Kiesa
* kad spojis mobitel na PC, da li windowsi skuze mobitel te se pojavi prozorcic u kojem pise da trazi drivere za novo nadjeni uredjaj?
* ako te windowsi ne pitaju nista, mozda imas problem sa USB driverom.. ajde u Windows Device Manager i vidi imas li kakav usklicnik
* pokreni Kies i klikni na opciju USB problem te ce Kies pokusat sam rijesit problem.
* ako mobitel spajas preko USB huba, nemoj, spoji ga direktno na PC
* zenin Galaxy S1 nije radio na svim USB kabelima, a kad sam ga na poslu probao spojit na par PC-eva, windowsi su ga vidjeli samo na nekim USB portovima... isto se desavalo sa jso jednim samsungovim mobitelom... cudno :)
* probaj instalirat ove Samsung USB drivere: KLIK (mozda ima i novija verzija, nisam provjeravao)
Cudi me da do sada nitko nije komentirao vidljivost ekrana na suncu. Mene je jako razocaralo, a svi reviewu (koje sam ja procitao) ne spominju uopce taj problem. Po meni je to najveca mana na ovom telefonu.
Nemam iskustva da li svi AMOLED ekrani se tako ponasaju jer sam do sada korstio SE Xperia mini pro mobitel i on iako ima LED-backlit LCD uvelike je superioran ovom AMOLED ekranu.
Naravno vidljivost AMOLED ekrana u zatvorenom je odlicna, ali cim ga moram koristiti vani cak i po oblacnom vremenu (naravno na full brightness-u) je frustrirajuce :(
Istina, nije neka sreca na suncu, ali nisu ni drugi neka sreca slicnog cjenovnog ranga koje sam vidio.
Mozda ima i boljih ekrana, al eto, nije da me smeta pretjerano.
Nego, meni je nekidan isla nadogradnja androida od nekih 30/40mb,
Verzija je ostala ista 4.1.2 a pojma nemam sta je nadogradnja donila novoga :)
Kako se može na widgetu za vrijeme (accu weather) isključiti GPS i staviti default lokaciju?
Imam od nedavno cudan problem, ne uvijek ali zadnjih dana cesto:
Kad uslikam sliku i odem u galeriju pregledat je, slika je okrenuta naopacke, bilo da slikam drzeci mobitel u vodoravnom polozaju ili u okomitom.
Probao sam gledati slike sa drugim programom (QuickPic) ali se nista nije promijenilo.
U opcijama kamere ne vidim opciju koja sugerira na okretanje slike ili nesto slicno tome.
Nisam instalirao nikakav program za obradu/namjestanje slika, a niti za kameru.
Ima li ko savjet ili mi ne gine resetiranje mobitela na tvornicke postavke?
Posjedujem jedan mobilni uređaj ove vrste dakle skraćeno sgs3mini ili ti ga i8910N i želio bih ga rootat a o tome nemam POJMA! Nisam totalni početnik što se instalacija programa tiče na računalima al na mobitelima nemam pojma... Odlično poznajem engleski jezik tako da mislim da mi jedan tutorial nebi bilo problem sprovest u djelo, ali guglam i kamo god vidim rootanje tog mobitela vidim likove s problemima, a nije da si imam para da si složim brickphone od mobitela. Jel mi može netko dat neki tutorial kak se to radi? Unaprijed se zahvaljujem.
Što se tiče mobitela na njemu je JellyBean 4.1.2 I8190NXXALL6
Prvo i osnovno pitanje - ZAŠTO želiš root?
Da ne bi slučajno bilo da hoćeš zato što je cool a zapravo ne znaš ni što je to a kamoli što bi s tim. Bilo je toga.
Zato što si mogu maknut nepotrebne programe koji mi konstantno usporavaju rad mobitela i rade u pozadini prvenstveno, a kasnije koliko vidim (čitam) dostupnije su mi mnoge aplikacije koje ovako nisu i još jedna stavka zašto, zato što želim znat više o mobitelima općenito, dakle širenje spektra znanja uradi sam. Ali kao što sam rekao bojim se to radit da si nebi napravio privjesak za retrovizor... Iako čitam na nekim forumima da se čak i brick može povratit tako da to nije problem.
Još jedna stvar koja me interesira je kako funkcionira unroot u slučaju potrebe za garancijom. Dakle ako postoji unroot ja sve aplikacije koje su po defaultu u mobitelu moram ostavit i samo ih uninstall-at ili disable-at? U suprotnom ako ih POBRIŠEM sumnjam da mogu napraviti unroot?
OK, valjani razlozi za root. No vidim po pitanjima koja postavljaš da zapravo uopće ne znaš što je root i kako funkcionira. Root/unroot nema nikakve veze sa aplikacijama.
Što se tiče samog postupka rootanja, ne mogu ti puno pomoći jer nemam ovaj uređaj. Mogu googlati tutoriale isto kao i ti. Samo ću reći da su svi ovakvi postupci uvijek riskantni ako ne znaš šta radiš. Uvijek će se naći ljudi koji "imaju problema", najvjerojatnije jer ne znaju šta rade i/ili nisu pažljivo slijedili postupak. Siguran sam također da dosta tih problema ustvari uopće nemaju veze sa rootom... Na kraju krajeva, isključivo je na tebi da procijeniš vlastito znanje i sposobnosti te koliko si siguran u sebe i koliko ti ovo zapravo treba, pa da odlučiš želiš li se upuštati u to ili ne.
[How-To][GUIDE] Root [i8190/N/L] easiest way
Da se vratiti na početno stanje, samo Samsung ima brojač flashanja pa se i njega mora resetirat. Kolko je lako ili zahtjevno to izvesti na ovom mobu ne znam.
Sve o svemu hvala na podršci i savjetima... Sutra ću ga pokušat rootat pa ću vas obavijestiti kako je sve završilo. Hvala na linku yager, baš sam i ja na taj link sinoć nabasao i nakon njega napisao ovaj post.
Ja mogu potvrditi da root-anje preko linka od yagera radi (samo mozda moze biti malo problema da se nadje gdje je adb.exe file preko kojeg se prebacuje u recovery mode,pa treba napraviti search po cijelom disku da se nadje taj adb file).
danas sam povukao nadogradnju 47MB preko moba (poboljsanje performansi, ispravljanje gresaka itd.)
i verzija je sada AME1 (4.1.2)
T-Mobile
Znači sad bolje radi?
..fluidnije se ponasa i trajanje baterije je popravilo...
Ponosan vlasnik od neki dan samo nikako da nađem vremena se pozabaviti njime, nadam se da ću danas. Baterija me iznenadila unazad 3-4 dana, stvarno je super
Jučer sam u njemačkoj vidio ovaj s3 mini u prepaid paketu na bonove za 99 eura oliti 750 kn! Za tu cijenu svaka čast!