dobro kak se usudjujete srat, pa ljudi su iskoristili ono sto su operateri SAMI ponudili korisnicima, a korisnici masno platili
Printable View
dobro kak se usudjujete srat, pa ljudi su iskoristili ono sto su operateri SAMI ponudili korisnicima, a korisnici masno platili
Nek operateri daju takvu ponudu da se ne isplati zloupotrebljivačima, a i ljudima da se ne isplati kupovati sim kartice po njuškalu, tj. da nemaju potrebe za tim!
Jednako kao i piratski sadržaji - dajte jeftino i jednostavno dostupno pa nitko neće skidati piratske npr. pjesme! A ne ACTE i ostale podmukle stvari koje vole i operateri...
Jel tarifa ostaje aktivna onima koji su je aktivirali prije isključenja?
Da.
Vidi članak 6.:
http://www.tomato.com.hr/uvjeti-kori...u6/10501/99886
Da, ja ju koristim! Obično i bude uvijek tako s tarifama, dok ne promijeniš koristiš bez problema - a kada su i probali ovu tafiru "potopiti" nisu uspjeli...jer je sve ok s tarifom! Jedini problem ima konkurencija - koja želi ubirati vrhnje sa što manje muke! Naravno da onda tarifa koja potiče što više zvanja konkurencije nije dobrodošla!
U svakom slučaju, dobro pa sam aktivirao tu tarifu - na nju odložim minute koje ne potrošim pa kasnije koristim (za tuzemstvo i inozemstvo) :D
A neki su to naravno i "zloupotrijebili" da zarade koju kunu - jer naravno želja za zaradom je u RH zloupotreba i kriminalno djelo! A kada se zarađuje na račun operatera - pa to je giljotinu! ;)
Moram reći da nisam ovako razmišljao ali ovaj način mi se svidja.
Ako sam platio 200 minuta i potrošio samo 100 a ostalih 100 mi propadne ona je to u redu sa strane operatera.Ali ako 100 minuta potrošim na Tomato tj. na Tuđi račun onda je to zloupotreba.E pa nećete razbojnici!!!
Da li netko zna ili ima viziju zašto je ukinuta?
Operatori nikada ne će dati poštenu ponudu.
Nisu ludi da režu granu na kojoj sjede.
I nije ti trebala usporedba prodaje Tomatovih kartica s piratskim sadržajima.
Na svim Tomatovim karticama plaćen je PDV državi jer je Vipnet prikupljene minute naplatio od konkurencije, a PDV od interkonekcije uredno uplatio u hrvatski proračun!
I kakvi su to zloupotrebljavači koji maksimalno iskoriste sve što su kupili i drugima pomognu da smanje telefonski račun?
To nema veze s kriminalom, to je dobro djelo!
Pa da, bio sam sarkastičan..a usporedba s piraterijom-princip je isti. Ljudi traže alternative zbog skupoće!
Tko je pokušao 14.9. uključiti, neka pogleda ovaj link...
http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1135
Moram priznati ni meni nije jasno
Nemam informacije kakvo je stanje u Vipnetu ali sa tarifom "Na tudji racun" oni su u gubitku, evo kako je netko vec prije objasnjavao (recimo oni daju kunu po minuti dolaznog poziva a 0,475 kn je zarada od interkonekcije, dakle svaka minuta bi im bila cisti gubitak od 0,525kn.)
slucaj A)
korisnik revolucije ostvari 1000 min razgovora s korisnikom na tudi racun, a on 400 min prema brendovima HT-a, 350 min prema brendovima VIPneta i 150 min prema tele2.
u ovom slucaju VIPnet fakturira 390 kn od tele2, te istovremeno tele2 i HT-u plati 214,5 kn.
zakljucak: na interkonekciji VIPnet je u dobitku 175,5 kn.
slucaj B)
korisnik opcije flat ostvari 1000 min razgovora s korisnikom na tudi racun, a on 800 min prema curi na HT-ovom extra total+ s, 150 min prema frendovima koji koriste brendove VIPneta i 50 min prema clanovima obitelji koji koriste tele2 tarife.
u ovom slucaju VIPnet fakturira 390 kn od HT-a, te istovremeno tele2 i HT-u plati 331,5 kn.
zakljucak: na interkonekciji VIPnet je u dobitku 58,5 kn
slucaj C)
korisnici extra biz total+ xxl ostvare 1000 min razgovora s korisnikom na tudi racun, a on 1000 min prema njima.
u ovom slucaju VIPnet fakturira 390 kn od HT-a, a HT-u plati 390 kn.
zakljucak: na interkonekciji VIPnet je na nuli, nema dobiti ali ni gubitka.
moze li itko izvuci slucaj D u kojem bi VIPnet bio u gubitku s tarifom na tudji racun?
Jel postoji kakva interkonekcija ako se zovu međunarodni brojevi s tomato na tuđi račun?
Interkonecija je 39, a ne 47 lipa! Osim toga, Vip drži 45 posto tržišta, velika je šansa da će 50-ak posto završiti u Vipnetovim mrežama. Usto valja reći da on 1000 minuta naplati odmah, a da korisnik tih 1000 minuta troši mjesecima. U međuvremenu Vipnet obrće novce. Kada korisnik zove inozemstvo, Vipnet još više zarađuje.
31.12.2011. – T-mobile 46,4%, VIPnet 42,4% tržišnog udjela, Tele2 11,2%. Na kraju 2011. godine Vipnet je imao 2,018 milijuna korisnika, s neznatnim padom od samo 0,5 posto
31.3.2012 - vipnet: Broj korisnika u mobilnoj mreži u blagom je padu od 1,9%
30.6.2012. - vipnet: Broj korisnika u mobilnoj mreži smanjen je za 3%
gredelj je na koljenima, ne vipnet koji je u sest mjeseci 2012. ostvario konsolidiranu operativnu dobit od 27,2 milijuna eura što je 38,4% više u odnosu na prvu polovicu 2011.
netko tko nije na VIP ili Tomatu zove korisnika na Tomato tarifi "Tuđi račun" 1000 min, a on zove samo korisnike na Tele2.
Obzirom da Tele2 dobiva više novaca nego VIP na račun interkonekcije, mislim da VIP dobiva 39lp, a Tele 2 47 lp, ona je VIP na gubitku 80kn
:)
Ali priznajmo to je ekstreman slučaj.
A ne treba ni zaboraviti da kšto se samog korisnika tiče, da on dobiva za punu minutu, tj za 5 min i 19sec, dobiti će 5 min, a kad on napravi takav poziv, biti će mu naplaćemo 6 min.
:)
Dovoljno je da zove T-mobile, Multiplusmobile i Bonbon.
To će Vipnetu donijeti poprilične gubitke.
NETOCNO:
*T*O*Č*N*O*:
u nastavku su prikazane cijene završavanja (terminacije) poziva u određenu u pokretnu javnu komunikacijsku mrežu za 2012. godinu:
• cijena terminacije u pokretnu mrežu HT-a i Vipneta: 0,301 kn/min
• cijena terminacije u pokretnu mrežu Tele2: 0,331 kn/min (10% asimetrije)
Navedene cijene su važeće od 1. siječnja 2012. godine do 1. siječnja 2013. godine, a određene su u skladu s metodologijom definiranom u analizi mjerodavnog tržišta završavanja (terminacije) poziva u određenu u pokretnu javnu komunikacijsku mrežu.
Iste naknade operatorima pokretne javno komunikacijske mreže za usluge završavanja (terminacije) poziva plaćaju i operatori nepokretne javno komunikacijske mreže.
Nisam znao da se inerkonekcija naplačuje po minuti, ja sam mislio da je po pozivu. Ovako ispada da operateri više zarade ako se zove njihovog korisnika, nego ako njihov korisnik zove. :)
Tele2 vratio revoluciju... Koliko dok vrate i tuđi račun?
tarifa Na tuđi račun je ukinuta s 15.9.2012., no sada cirkulira nekoliko stotina tomato kartica s tom aktiviranom tarifom tako da je svejedno hoće li je ponovno ponuditi.
otkako je tele2 smanjio broj minuta s 5000 na 1500 u revoluciji150 svakodnevno mi se javlja po nekoliko prodavatelja koji bi prodali nekoliko desetaka aktivnih tomato kartica s tarifom Na tuđi račun. tele2 im poremetio planove pa se sada našli u "ubranom vinogradu s velikim praznim bačvama".
čuo priče o ljudima koji su imali po 10x revolucija150 i mjesečno punili po 10x 5.000 min. neki su imali više od sto mobitela koji su minute iz revolucije pretvarali u kune na tomato karticama.
mislio sam da sam neki igrač, ali očito sam se precjenio.
jedino što nitko od njih nije uspio postići bolje rezultate od mene: 10 kn iz novčanika za svakih 1000 min > 1020 kn na tomatu > 200 kn u novčaniku. zarada: 2.000%. valja ne treba posebno pojašnjavati da sam mjesečno trošio (mnogo) više od 10 kn iz novčanika.
25.10.2012:
t-mobile uveo ograničenja za VPN korisnike:
"5.000 minuta se može iskoristiti za pozive prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u Republici Hrvatskoj uz ograničenje od 500 minuta prema mrežama u kojima se nude usluge koje omogućavaju primatelju poziva dobivanje bonus iznosa na temelju dolaznih poziva..."