Jel ima tu koja rupa?
Znaci mobitel mora biti ispravan i imati sve dijelove koji su neophodni za uporabu? Ili?
Ako fali poklopac baterije? Slide mehanizam steka? Tach malo hvata malo ne? Baterija slaba?
I koliko moze jedna osoba predati mobova?
Jel ima tu koja rupa?
Znaci mobitel mora biti ispravan i imati sve dijelove koji su neophodni za uporabu? Ili?
Ako fali poklopac baterije? Slide mehanizam steka? Tach malo hvata malo ne? Baterija slaba?
I koliko moze jedna osoba predati mobova?
Smiješne cijene. Iphone 4 16GB po njihovom vrijedi 1600kn, a HTC Sensation XE 640kn, gotovo 1000kn manje... :D
HTC One S (znači, aktualan model) 896 kn :D
Samsung Galaxy SII 1520kn :D
Galaxy tab2 P5100 za 896 kn.. :D
Tko im je radio te glupe tablice?? Vidi se da su mobiteli predviđeni za preprodaju jer za stari iPhone 4 nude znatno više nego za novi HTC, ili noviji model Samsung GS2 - znaju da će prije utopiti neki stari iPhone (nekom zagrišenom jabukoljupcu) po nekoj paprenoj cijeni nego neki bolji android. Ako je zbog sirovina, cijene bi trebale biti slične (s tim da bi neki tablet trebao biti skuplji od iPhonea)...
Pozdrav,
ispravan uređaj ima cijenu prema web stranici www.fonebank.hr i isti mora kako sama riječ kaže biti ispravan. (pali se, radi zaslon /touch, nije razbijen, ima sve tipke, bateriju i baterijski poklopac) sveostalo se tretira kao neispravan uređaj, izuzev prelomljenih i potpuno svijenih uništenih uređaja. Jedna osoba može predati neograničenu količinu uređaja.
Nadamo se da ovo pomaže.
Pozdrav
Nisu svi uređaji namijenjeni reciklaži a cijene su prilagođene tržišnim uvjetima. Zaista, cilj ove usluge jeste da svi korisnici koji ne namjeravaju koristiti stari uređaj, a žele nešto zaraditi, umjesto da iste drže u ladicama na vrlo brz i jednostavan način zaprime isplatu na svoj račun.
Plaćamo odmah nakon dostave i unaprijed znate iznos koji isplaćujemo.
Lopovluk, pljačka, bolje u oglasniku prodavat
Mislim da je jako "dobra" stvar ovaj otkup telefona , želiš li se riješiti nekoga dosadnog "prijatelja" ili "sponzoruše" zaljubljene u svoj iPhone , daš ovaj Link neka pogleda koliko mu njegov(a) Telefon vrijedi , i do smrti neće više govoriti s tobom ... :D
Iskreno rečeno kad sam gledao cijene osjećao sam se baš nelagodno , a kad sam vidio cijenu svog telefona skoro pa povređeno ...
Mislim da će FoneBank s vremenom profitirati , jer će najvjerovatnije doći zakonska obaveza , da ne možeš kupit novi , ako ne recikliraš stari telefon ...
To čak i postoji u jednoj zapadnoj zemlji na sjeveru Evrope ...
ovo je dobro samo 'budžovanima'koji će uzeti novo izašli napredni telefon a neda im se(jer su budžovani) zezati sa prodajom 'starog'telefona te im nije bitno hoće li za njega dobiti 2000 kn ili 800 kn.
...a nama običnim smrtnicima je žao kad vidimo koliko sad vrijedi naš krvavo plaćen telefon
...s toga ovaj 'fonebank'nije niti napravljen zbog nas i najbolje je ne opterećivati se njime
...ovaj forum je prvenstveno za ljubitelje telefona koji vole svoje uređaje u svakom pogledu i ako ga neće moći solidno prodati(kad za to sam odluči) radije će mu stajati u ladici.
Jednom riječju SRAMOTA!!!!!!
Kako vas nije sram.......gledam cijene i nemogu vjerovati da moj htc desire z bi oni kupili za 176kn, aloooooooo, pa jeste vi normalni...... cudim se ako je itko vam proda ijedan mobitel jer ovo je za svaku osudu
pa to nije ništa čudno, njima je cilj zaradit na prodaji onoga što su kupili. najisplativje im je da zarade duplo i više i onda je sasvim logično da nude niske cjene otkupa. ko ona emisija pawn stars. nešto retail vrjednosti 1000$ oni plate 300-400$ jer ipak moraju zaraditi na tome. oni to prodaju za djelove, šalje u treće zemlje, refurbish i šta ja znam. naravno da ti neće isplatiti "realnu" vrijednost jer kad ga prodaju nemaju nikakvu zaradu.
taj fonebank je super nekome kom je super hitno doć do nekih para da podmiri neki mali dug. oni koji imaju vremena stave u oglasnik i čekaju.
Pa nije nikoga sram niti bi mene bilo da to radim ... zato što ljudi misle kako će na starim krševima zaradit ... halo! Ako ti je tvoj mobitel vrijedniji od ponuđenog nitko ti ne brani da ga doma čuvaš ... ili prodaš dalje ... ali tko ima doma 5-6 krševa koji ne rade i ništa ne vrijede dobit će 20-30 kn opet više nego da boce skuplja ...
Što se tiče skupljih mobitela to je samo za one koje se žele na taj način riješit istog ... cijene su svugdje di se radi otkup bilo čega, ispod tržišne cijene što je relano za očekivat (otkup automobila, razne zalagaonice) Nisu mi uopće jasni ti kaj se ljute ... ponuda je ponuda hoće netko pristat ili ne je stvar njega samog!
A za ove kaj uzviću sramota imate njuskalo pa ih prodavajte ... ili uramite kao suvenir ...