e fali ti link..... :)
e pa ko je reko da mi i tipkovnica nije crna?! nju imam vec odavna....
evo jedna slikica mog sadasnjeg stola
one zice od zvucnika treba malo sakrit... monitor vidi se kak je uljepsan otiscima prstiju...
Printable View
e fali ti link..... :)
e pa ko je reko da mi i tipkovnica nije crna?! nju imam vec odavna....
evo jedna slikica mog sadasnjeg stola
one zice od zvucnika treba malo sakrit... monitor vidi se kak je uljepsan otiscima prstiju...
ja sam mislio kupit doticni monitor, ali me malo zabrinjava kut gledanja - samo 140*
ma daj glupost...
kak to izgleda u praksi?
Jel jako smeta taj kut gledanja?
LCD-ovi se moraju vrtjeti na nativnoj rezoluciji za dotični monitor (što je za 17 inča 1280x1024), jer na drugim rezolucijama slika nije dobra jer se dobiva interpolacijom.. no to sigurno već znaš, isto kao i sve o frekvencijama titranja za LCD-ove, zar ne? :evil: ;) ;D= Citat =:
Izvorno postao gog
ma koji kut gledanja? mislis ako gledas sastrane? i ako agledas sa strane opet se odlicno vidi. a osim toga nagib se da podesavat pa nevidim u cem je problem.
na ovaj mis imam zamjerku, prevelik mi je.. a i tezak, zbog baterija
Sta je sa mrtvim pixelima?
Cuo sam da postoje 3 vrste garancije (sto se tice mrtvih pixela),
Ovako nekako:
1. Ne tolerira niti jedan mrtvi pixel - 100% clean
2. Tolerira do 5 ili 10, nisam siguran
3. Tolerira do 20
E sad u koju skupinu spada doticni Xerox???
ja nemam ni jedan :)
mrtvi pixel naravno...
samsung tolerira 3 krepana piksela koliko znam u premium klasi, u ostalim do 5 mrtva piksela, odnosno podpiksela... svaki proizvođač ima svoje granice tolerancije, a mislim da rijetko koji (ako uopće) ne tolerira baš ni jedan mrtav piksel... isto je bitno i kako su raspoređeni mrtvi pikseli, recimo dal su na hrpi, u liniji ili su razbacani i sl...
tak je moj frend ima tocno na sredini ekrana mrtvi pixel pa mu ponekad smeta,tj nesmeta toliko vec zivcira pa sam se ja bojao al na srecu nemam nijedan
e tak sam i ja imao na prošlom monitoru...ali znate kaj se meni onda desilo?Dobio sam cijeli red mrtvihg pixela preko ekrana-sva sreća da sam imao garanciju...= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Ima sigurno, mislim da LG ili netko drugi ne tolerira niti jedan mrtvi piksel, ja da kupujem LCD bi tražio da ga upale da pogledam prije nego kaj pljunem lovu za robu s greškom...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
pa naravno, ali to nažalost nije garancija da piksel neće 'umrijeti' dok monitor dođe do doma ili s vremenom...
Philips ti ima seriju professional koja ne tolelira niti jedan mrtvi piksel. A niti cijena im nije previsoka.
DMI šta se radi u službi za korisnike u T-mobile-u?
@offtopic, killa, jesi prodal stari monitor?
...što se tiće mrtvih piksela s vremenom i oni se pojave...= Citat =:
Izvorno postao Trayche
Dobro je dok se ne pojave u tzv. grozdu onda je koma (mada današnji proizvođači zbog svoje reputacije iste monitore mjenjaju za nove)...
Trayche isto što i ti - radi se za novce...
na prijasnjim lcd-ima su tranzistori puno cesce crkavali mislim da u danasnje vrijeme ako kupis potpuno zdrav monitor male su sanse da otkaze koji tranzistor
...to stoji ali uvijek se može potkrasti greška...
gledajte ovu ljepotu,cijena 2300kn,st mislite?http://www.reviews.ru/clause/monitor/150C/image001.jpg
Nije loše, jel to wide screen ili mi se to samo čini zbog kuta iz kojeg je gledano? KOliko inča?
15incha,ali je ok,kao da ima 17,lijep je dizjn...
ma jest da je ok al ja kad vidim philips marku odmah okrenem glavu
jednostavno loša iskustva iz prošlosti su ostavila traga;D
meni se jako sviđa samsung 193P 19"
još da malo cijena opadne i bit će moj:)
e taj ti je ko moj samo 19 inčni... no brijem da ti je bolje uzeti onda isti ko moj (17 inča) jer oba imaju jednak broj piksela (1280 x 1024) a kad se to rastegne na 19 inča..ne moram ti govoriti... no svakako se prije kupnje uvjeri sam u sliku...= Citat =:
Izvorno postao damgol
Inače ovaj moj 173P je prejeben, što si i sam vidio...
EDIT:
evo usporedi si specs... primjeti da je piksel kao takav veći na 193P...
http://reviews-zdnet.com.com/Samsung...-30823783.html
http://fineliving.com.com/Samsung_Sy...-30630207.html
ah samo sam te čekao;)
ma znam ja sve to al 19" je 19"
za par mjeseci će se sve to popraviti
al velim ti kaj će ti 19'' ak ti je slika kockastija? bolje manji ali s kvalitetnijom slikom... dao sam ti gore specs (viš kak sam dobar ;) ) pa pogledaj dot pitch za oba i vidjet ćeš da je piksel veći na 19''... to mora tak biti da bi istu rezu rastegli na dva inča više dijagonale... što znači da se gubi na oštrini... no naravno sve to treba provjeriti i svojim očima, ja ne mogu isto ništa tvrditi dok ne vidim, ovak je u teoriji, zato ti u dućanu svakako zatraži da ih malo usporediš i koji te onda bude zadovoljavao njega uzmi...