Zašto bi morao rootat da instalira aplikaciju?
Zato što neke aplikacije skinute sa black marta koje se inače plaćaju kao taj Nova launcher, bez roota ne rade. Isto tako npr. bez roota ne radi Titanium backup i još puno njih. Nisi to znao?
Znao sam, ali to nema veze s black martom. Titanium backup zahtjeva root za rad, kupio ti licencu ili ne.
Nisam znao da za Novu treba root(Permissions:
Root/Superuser: Widgets-in-drawer with previews is require Root due to Android framework limitations.).
Tako da platio ju ili ne mora se rootat.
Ti brate blebećeš toliko da nije u tebi. Prvo pitaš zašto mora rootat telefon ako želi instalirat aplikaciju, a onda pojašnjavaš da određene aplikacije trebaju root za rad. Nije mi jasno što si htio zapravo reći?
Zato jer tvoj post kojem sam se obratio si rekao posve kontradiktorne stvari.
Zaključak: za korištenje Nova Launchera treba root, kupio ti aplikaciju na marketu ili ju skinuo s blackmarta ili nekog drugog izvora.= Citat =:
a tko želi drugačije sučelje mora rootat mobitel i preko black marta instalirati neki ICS launcher tipa Nova Launcher ili drugi koji se inače plaća ili ako neće radit root, kupi ih na marketu i to je to.
Zašto sam ono pitao? Zato jer koliko vidim misliš da je root potreban zbog toga jer skidaš aplikacije s blackmarta a ne kupuješ ih.
...neznam jesi se posvadal s glavom il zivotom :D
al nema smisla za ovakav hate, a i da, rootanje nema veze s placanjem aplikacija.. aplikacija mozda radi bez roota u free verziji... al generalno ako se placa i mora uredaj bit rootan, onda ako ju skines s black marketa a uredaj nije rootan ona i dalje nece raditi...
@Inovator dodaj Omega rom..
same pohvale mogu rec... verzije su no wipe.. sve radi nakon nove verzije... koristim trenutno Abyss 2.1 kernel, underclockano.. baterija traje do 40 sati... s preko 2.5h ekrana upaljenog... ima i svoj kitchen.. jednostavno se mogu dodat razni modovi i slicno...
toplo preporucan...
Dečki, samo opušteno, bez tenzija...
Dodao sam Omega ROM, po filozofiji je sličan CheckROMu osim što je jasno ICS based, dok se to tek čeka na Checku. Jesi koristio još koji ICS ROm s kojim možeš izravno usporediti Omegu?
..nazalost nisam... nemam bas previse vremena prtljat po romovima.. citajuci druge komentare o romovima i slicno... omega radi jako dobro s abyss kernelom... zadovoljan sam i stabilnoscu i sa battery life..
mozda netko drugi zeli probat omegu pa da usporedi.. :)
Imam ja omegu sa siyahom
http://img.tapatalk.com/5d8a5e4a-0cd1-27c5.jpg
Sio / smartassv2
Magic conf. (200-1400)
- oko 4 sata na ekranu
- stvaran deep sleep ;)
Za sad se ne micem od njega niti od roma niti kernela jer mi je ova kombinacija za sad zakon...
Preporuka
Imas kakav lag? U Internet pretrazivacu ili GUI-u opcenito?
Samo nemoj radit factory reset na toj kombinaciji ;)
Za widgete treba(za sve efekte)
U opisu aplikacije:
https://play.google.com/store/apps/d...=search_result= Citat =:
Permissions:
Root/Superuser: Widgets-in-drawer with previews is require Root due to Android framework limitations. Widgets will be displays in a list like Android 2.x if root is unavailable or denied.
INTERNET/ACCESS_NETWORK_STATE/ACCESS_WIFI_STATE: Optional & Anonymous error/usage reporting.
To je u redu, no ajmo se držati teme: SII custom ROM-vi ;)
Hi ! Koristim Omega rom (v12 ICS Siyah)i jako sam sa njim zadovoljan.Zajedno sa app. koje nude radi " like a charm ".Jedini lag kojeg sam primjetio(do sada) je u slikama..kad kliknem"uredi" onda se freeza..nije strašno jer to riješim sa drugim app.Sa Omega Files Kitchen možeš urediti rom po želji.Isprobao sam neke AOKP rom-ove ali su za moje potrebe pre "očišćeni"... :big smile2:
WanamLite je po meni u samom vrhu što se SII ICS custom ROM-a tiče.
Evo, odlucio i ja probat WanamLite... Svida mi se.. Naspram Omege, jedino mi fali Omegin lockscreen, koji se meni lakse otkljucava od ics unlocka na Wanamu..
Svida mi se kaj bloatware odma sav maknut, iako mi pokoja sitnica, npr. Minipaper fali... al zasad sam zadovoljan..
Jos malo dobrih dojmova s Wanama... CRT off radi kak spada, dok kod Omege za ekran zatitrati...
Quickpanel je veci i ugodniji.. Zahvaljujuci @Petr i postavkama u Siyah kernelu... baterija uz nepromjenjeno korištenje, potegne i do dan i pol... čime sam apsolutno zadovoljan :)
Tek toliko da nemoram strepit ako navecer zaboravim mob stavit punit... Nikakvih FC-ova i slicno.. sve radi besprijekorno..
Slim ICS ftw!
Brz, jednostavan, bez bloatwarea te kombinira najbolje iz AOSP-a i AOKP-a :)
Nadogradnje dolaze na tjednoj bazi i gotovo uvijek donose neke velike novine. Stabilnost je također na nivou te mi se samo jednom dogodilo da mi se mob restarta.
Veeelika preporuka!
A koji kernel imaš na Slimu?
Defaultni koji instalira zajedno sa Slim ICS ROM-om.
Ne znam koji je, mislim da je u pitanju Fluxi-jev kernel, 3.0.31 FLUXI XX.01 RC4
Jel ti taj Slim normalno mounta microSD karticu? Ne mislim u recoveryu, već u samom sustavu?
Mass Storage od verzije mislim 3.2 nije podržan no međutim radi preko MTP-a.
IMHO nema neke značajnije razlike između to dvoje, niti u brzini niti u "hendlanju" datoteka.
Inače to govorim za interni SD. Frend ima mSD od 8 gigabajta i veli da nema nekih problema.
E da, izašao je Slim ICS 3.9 gdje su autori maknuli gapps (moraju se naknadno flashati) tako da je veličina baze samo 44MB.
Srećom pa postoji njihova aplikacija UpdateMe koja sadrži sve što treba (razno razne skripte, aplikacije, gapps, nove verzije base-a i essentialsa itd.)
Svakomm verzijom postaje sve bolji i bolji. Restartao mi se jednom dok sam micao Galery apk i postao QuickPic kao sistemki apk. Nakon toga sve je rock-solid. :D
Pitao sam te za vanjsku microSD karticu, ovu internu ne nazivam microSD ;) Vidjeh da ljudi ne uspjevaju mountati da ju vide aplikacije, a to smatram velikim minusom.
Zato sam se i osigurao i napisao za oboje, meni je ostalo u glavi jos od cini mi se Eclaira koji je i internu i vanjsku memoriju vodio kao mSD :)
Dok nadjem neku mSD karticu doma probat cu je upogoniti pa da vidim jel pravilno funkcionira. Velim, frend ima vanjsku mSD od 8gb i bez problema ju spaja na komp. Sto se tice seljenja aplikacija - to nisam siguran.