zasto? pa to su cinjenice...
Printable View
zasto? pa to su cinjenice...
Majstore, davno je to bilo kada su me zvali momkom. Ne zvuči ta riječ loše, ali ne odgovara sadašnjosti. Da se vratim na temu...
Kakve veze ima tvoje plaćanje poreza s rasipanjem novaca na preskupe T-mobilove usluge? Jesi li ikada čuo za riječ "racionalizacija"?
I na tvomu se primjeru vidi, iako ne sumnjam da si uspješan poduzetnik, da je naš najveći problem balkanski mentalitet. Tako jedan njemački ili američki poduzetnik ni u snu ne bi razmišljao, što mi je potvrdio naš sunarodnjak koji ima tvrtke u Hrvatskoj i SAD-u.
Pitaš se plaća li nas Bonbon, tj. velepoštovani kanadski izumitelj Ivica M?
Ne će da plate, škrtice...
Da se vratimo na pravu temu - cijene u simpi su dobre za tvrtku kćer bonbon! Ja nemam ništa protiv, zapravo komotno nek još poskupe... A to što ja dam bonbonu (t-mobile) 80 kn/mj - ni to nije sitan novac...zapravo je to realan novac. Nekako mi je perverzno da mjesečna stavka za klafranje bude veća nego struja, voda, smeće i pričuva zajedno! Minuta pričanja košta više nego kilovat struje. Više nego kubik plina...I u tome duhu, neznam zašto se ljudi bune kad poskupljuje struja...to mi je bar nekako opipljivo...a ne bune se kada poskupljuje pričanje!
Što se tiče poduzetništva i dobrotvornih organizacija - koliko ja znam firme daju upravo donacije za raznorazne stvari jer im je to jeftinije nago plaćati porez, neke olakšice onda imaju i sl. Bar na zapadu, neznam kako je kod nas...Vjerujem da to još nije došlo kod nas na balkan kao ni pojam racionalizacije...
Bonbon je zapravo tarifa T-mobile-a kaš što je bilo koja simpa tarifa...samo se eto kao zove bonbon - tako da ne vidim zašto bi T-mobile plaćao nekome da hvali T-mobile...bonbon ne treba puno hvaliti, cijene govore sve! E sad simpu pak treba hvaliti, možda koji komentar u stilu: meni je T-mobile i simpa super, ja to neću mijenjati iako je najskuplje...meni pare nisu bitne i sl. plaćeni oglasi... :D
Majstore, razotkrio si politiku ubačenih Simpinih agenata koji hvale preskupi proizvod. Pametno rade, Bonbon ne treba ništa plaćati za prikriveno propagiranje, ali Simpa treba i zato je internet prepun njihovih predstavnika. Eto, tko nam je kriv što nam je Bonbon simpatičniji od Simpe i besplatno ga hvalimo.
P. S.
Cijene razgovora ne poskupljuju. Ono povećanje sa 25 na 29 lipa za uspostavu poziva lako se nadoknadi kada se malo zagrebe po drugim pogodnostima. A struja je poskupjela 10-15 posto i to se nikako ne može nadoknaditi. Znam to dobro jer imam godišnju potrošnju manju od 3000. Znam štedjeti, iako imam sve moguće uređaje, ali Vlada tu moju štednju više ne priznaje i sada me stavlja u isti koš s rasipnicima struje koji se griju na struju, hlade na struju, peru rublje ne gledajući je li tada skupa ili jeftina tarifa...