Smiley rulz :icecream:
Printable View
Smiley rulz :icecream:
Kako za koga... mojoj mami Tarifa za sve 60 rulz :D
Meni smiley tarifa ne odgovara jer imam dosta minuta razgovora, a sms ne tako puno.
Stvar je u tome da ima puno tarifa za birati i svatko si može pronaći najpovoljniju :)
Za one koji puno troše čini mi se da je najbolje iskombinirati dvije tarife, odnosno dvije kartice, pa može to biti i prepaid. Jednu sa jeftinim (ili besplatnim) sms porukama i drugu sa ultra povoljnim pozivima.
Tako da, nema smisla kukati i pljuvati, to što smo se mi uvalili u kojekakve ugovore jer smo se polakomili za skupim mobitelima, to je drugi problem :D
Ma velim da smiley rulz jer prema ovim potrebama koje si ti naveo sve tarife se kreću oko 100kn mjesečne potrošnje, a jedino sa smileyem možeš slati dodatne sms-ove bez da se prijeđe tih minimalnih 100kn.
bonbon - pričaš džabe, 40 kn/mj nadoplatiš. Prema ostalima je 70 lipa, poruka 20 lipa...ali ionako su svi na bonbonu!!! ;) Ovih 40 kn je za doktora nazvat, taksi ili kolodvor! Kome su imalo pare bitne, prijeći će na bonbon zajedno s onima s kojima puno priča...A tko ne priča puno, može imati i smajli tarifu, i tele2 pretplatu, plaćati uspostave poziva, 100 kn/mj uplaćivat...očito ima para kad ima 100 kn/mj! Treba imat i tih 100kn za uplatit - 40 kn mi bolje zvuči i prije ću imati 40 nego 100! :)
vratih se prije par dana iz norveske...hladno,snijeg....al standar...jbg.
malo je tema off. ali smo sam htijeo napisati kako se kod njih gledaju cijene....znaci, operater prodaje teelfon za 1 krunu uz ugovor na godinu dana uz tarifu tu i tu (sve tarife kod svih operatera su im i pored puno veceg standarda jeftinije nego kod nas).
pored te velikim formatom oznacene cijene stoji i malo manjim (ne sitnim, gotovo nevidljivim) formatom ispisano "UKUPAN IZNOS".
znaci,vec pri kupnji, potpuno ti je jasno koliko ce te odredjeni uredjaj kostati.(naravno, mozes potrositi i vise)
dok je kod nas sve skriveno,pa miki racunaj sam...i nemoj zaboraviti radjsku frekvenciju.
znaci,konkretno sam gledao nokiju N8, cijena od 1kr, na godinu dana izadje 3800(do 4100- ovisno od operatera i tarife) i ako ju hoces kupiti odmah bez ugovora, izbrojis istu svotu. nema ono...u paketu, bez paketa...stari ili novi korisnik....cijena je na godinu dana tolika, pa hoces li koristiti na godinu i minute ili ces uzeti samo telefon, tvoj izbor.
usput,ukupne cijene telefona su tu negdije...neki malo skuplji neki malo jefitniji...ali iphone je preko 6000 kruna :)
pre skupo.
mada kad razmislim (izracunam) nije ni kod nas jeftiniji,osim u oglasnicima
evo ako nekoga zanimaju malo cijene i ponuda:
http://www.djuice.no/mobil/
http://www.mpx.no/k/kc.aspx?bn=11133
Bacio sam pogled na prvi link. Pošto je jedna kruna skoro kao jedna kn, napisati ću u kunama.
Ovako, konkretno N8 platiš u kešu 1800kn i potpisuješ ugovor na 12mj sa tarifom 175kn mjesečno. Ako ćeš zbrajati (kao mnogi ovdje kod nas) ukupno plaćene račune u tih godinu dana + iskeširan iznos za telefon - N8 te na kraju košta 3900kn.
Tarifa je otprilike ovakva:
Pozivi - 0,45kn
Uspostava poziva - 0,89kn
SMS - 0,45kn
SMS unutar mreže - 0kn
MMS - 1,99kn
Jedino mi nije jasno ovo sa data prometom. Kao 10kn dnevno se max. naplaćuje, a cijena je 12kn za 1MB
Zanimljivo mi je ovo - papirnati račun 35kn mjesečno
EDIT: u biti se 35kn mjesečno plaća ako nemaš trajni nalog... uz trajni nalog nema te naknade
Još me nešto bode u oči - poziv službi za korisnike (koja radi od 8:00 do 20:00) košta 25 kruna po pozivu ?!?!
iPhone4 16GB trenutno bi koštao 2200kn uz takvu tarifu 350kn na 1god (500MB uključeno)
E, super...samo što im je prosječna plaća otprilike 4000 €... sami smo krivi što nas šišaju ko ovce.