Hmm ... kao i na svim ostalim forumima. 50% ljudi kažu da je mehanizam odličan, a 50% da baš i nisu zadovoljni. Znači trebati će ići okolo i tražiti mob koji valja.
Printable View
Hmm ... kao i na svim ostalim forumima. 50% ljudi kažu da je mehanizam odličan, a 50% da baš i nisu zadovoljni. Znači trebati će ići okolo i tražiti mob koji valja.
Bio sam u vipu, pogledao onaj za koji bi neki rekli da ne valja jer se asm otvara kad se drži u onom položaju. Mislim da svi prije ili kasnije dođu u takvo stanje. Jer se opruga opusti, oslabi. Meni to ne smeta. Ne znam kako bi mi to moglo smetati u svakodnevnom radu.
Ja sam dobio doživljaj iznimne kvalitete izrade, možda zbog težine i metalnog obruba a i otvaranje mi je super i s slabom oprugom.
Bio sam zabrinut zbog sistema otvaranja ali kada sam isprobao uživo, jako mi se sviđa. Mislim da je prenapuhan problem. Nešto poput antene na iphonu 4 (koristio oko tjedan dana bez ikakvog problema).
Evo tema na xda gdje je objašnjen problem.
Ono što nitklo ne gleda je kvaliteta in call zvučnika. Usporedite s dhd na gsmareni...
Ja ću vjerojatno uzeti mob, baš gledam na njuškalu, trenutno nema nijedan. :(
Bilo bi bas lijepo od HTC-a da ljudima kojima se mob sam zatvara ak ga okrenu naopacke to prizna ko design flaw i zamjeni oprugu u servisu, da nemoraju ovo sa tvog linka radit ;)
Nikome se ne otvara sam od sebe. Moraš ga držati isključivo samo za gornju ili donju polovicu da bi se otvorio "sam od sebe". Mislim da do toga u praksi ne dolazi.
Mislim da se svima zatvara ako se okrene naopačke.
Ovaj se isto otvara/zatvara sam od sebe. Pogledajte kako to izgleda u praksi. I uključite tillove.
Bilo bi lijepo da je to bolje riješeno. Ili da mijenjaju opruge.
Jel ima neko da je uzeo desire z i da ima problema sa njim? Ja ga uzeo u Tele2 na pretplatu i nažalost već se javljaju problemi. Ponekad me se nemoze dobiti a i ja nemogu nikoga nazvati. U tim situacijama moram mob iskljuciti pa ukljuciti i onda sve bude ok. Ista stvar mi se desava i sa internetom i to puno češče nego ovo sa pozivima. Kad odem viditi na settingsima sto mi javlja pise connection faild, nakon toga opet iskljucim pa ukljucim mob i opet bude sve ok. Jel ima neko isto vakvih problema?
Pa nebi rekao da je u pitanju mreža bar ne u mom slučaju, jer ja kad ugasim pa upalim mob bude sve ok.
Jel ima netko problema sa WLANom??
Meni na mom Desire Z-u uopce ne nalazi nikakvu mrezu kada upalim WiFi :(
Sad mi je frka dal je to nesto tvornicki ili sam ga ja nesto zeznuo (ali sumnjam jer mobitel nikad nije pao, a kamoli da sam isao kopat po njemu).
boo...tako je i meni bilo...isto je znao proradit nakon restarta...nekad i nakon airplane moda...ali onda bi znao bit full spor(internet).
Ja mislim da je to problem sa tele 2 signalom...loš signal pa se ne može konektirat ili tako nešto.
Jer meni iskreno se to događa manje više samo doma...a doma mi nije neki dobar signal..pa eto kao valjda je do toga..
Bar ja tako vidim to i ok je tako razmišljat...jer onda te neće živcirat telefon već...glupi tele2 signal
Neznam zasto ali mi se u postavkama regulatory domain promjenio (wifi settings) pa mi nije nitijednu mrezu lovio. Sad radi :)
Cionne jel može kratka usporedba i dojmovi u odnosu na desire?
Pa neznam sta da ti iskreno kazem.
Mobitel mi se cini dosta brze od Desirea, ono okretanje ekrana je perfektno, surfanje je takoder super bez ikakvih lagova. Na obicnom Desireu mi se znalo dogodit da pri nekim igricama (Gangstar) dosta steka (recimo pri voznji u autu), dok to kod Desire Z-a nema toga. Tastatura je fenomenalna, do sada mi se nije dogodilo da sam fulao nesto pri pisanju (upravo pisem sa njega ;)). Slide mehanizam me nije toliko odusevio, vec sam osjetio da se ta opruga malo razvukla i nije onako cvrst kako pretpostavljam bi trebao biti. Inace kada sam nervozan znam slide mobitele doslovno silovat (N96 je zbog toga dusu dala) pa moguce da je i zato to slabo.
Jedini minus pri slide mehanizmu bi po meni bio to sto se prasina dosta unutra skuplja.
Stvarno sam dugo cekao neki mobitel poput E71 da ima 3 meni bitna elementa, QWERTY, WiFi i cvrsto kuciste.
Desire Z me nije razocarao, pad sa stola na parket mu apsolutno nista nije napravio.
Baterije su jednake, oba mobitela izdrze cca 1 dan (od 8 ujutro pa do 22-23h navecer). Tako da tu nemam prigovora, posto sam vec stekao naviku da stavljam mobitele na punjenje svaku noc.
Kamere mislim da netrebam komentirat, sve je isto kao i na obicnom Desireu, po mraku katastrofa, po suncu odlicne.
Ako te kaj interesira, pitaj.
cionn: baš me zanimao tvoj komentar, jer isto imam e71 i nemogu se odvojiti od fizičke tipkovnice, znači dobar je taj Z, preoporučaš ga? :D
dobar je desire z...imam ga evo tjedan dana i vrhunski je...
nemam još nikakvih problema, tipkovnica je odlična...
moja preporuka...
i baterija je meni odlična...
recimo jučer sam imao upaljen wi-fi non stop...pogledao film od 90min...malo surfao malo igrao igre, sve u svemu nakon 8h baterija je bila na 30%, a od toga je 4h displey bio upaljen ...dakle po meni je to zadovoljavajuće...
na bivšem legendu potrošnja baterije je bila dosta veća...
Vi koji ste ga uzeli u Vipu ili Tele 2, dal je zakljucan mob?
Neznam, moj nije iz Hrvatske...
Jel ima neko problem sa poklopcem baterije, naime moj se malo mrda nije nista strasno ali iritira me, kao da nije dobro sjeo.
+ jos imam i nekakve kao crtice ispod ekrana malo iznad home tipke, kao da je neka prasina unutra ili slicno, znaci jedva se vidi ali opet ja vidim i nervira me jer je uredjaj nov i ocu da sve stima.
Ne znam dal da ga nosim na garanciju ili ne, ne da mi se ostat bez njega a opet moram to rjesit?
Poklopac kod mene se lagano gote-dolje klima tako da to nije nista strasno.
A kakve crtice, jel mozes slikat?
Da dignem opet malo temu, jel itko uopce ima ovaj mobitel?
Ako da, jel se upustio u modanje (custom romovi itd)??
Ima ih sve više i više :) Osobno nisam dizao custom rom jer sam potegnuo OTA update 1.72 pa je rootanje moguće samo uz žešće kemijanje, a to mi se ne da. Sense je u biti najbolje što možeš dobiti, samo ako se riješiš bloatware-a, tj. onih glupih aplikacija koje samo smetaju (news, stocks, amazon mp3...).
Frend je kupio G2 (T-mobileova varijanta Desire Z-a) i na njega bio stavio najprije Cynanogen 6, koji se pokazao kao malo polovično rješenje. Onda je dignuo Virtuous, koji je pak baziran na Sense-u, ali užasno guta resurse. Toliko znam iz druge ruke :)
Objasni mi molim kako polovično rješenje?
@Cionn- stavi CM6.1.1 i vozi.
Ako se dobro sjećam bio si se raspitivao i za nightly buildove. U razvoju je CM7 i buildovi stižu tako da se možeš bacit u modanje :D
rekao sam "malo polovično". najveća mana je katastrofalna aplikacija za kameru, al baš katastrofalna u usporedbi s onom na Sense-u (što je posebno iritantno kad imaš tako dobar hardver). uz to je i dialer relativno loš, ali naravno, ima CM6 hrpu boljih rješenja od Sense-a.
Malo tweakanja i sve se riješi.
Aplikacija za kameru ima hrpa.
A promijenit dialer je danas najmanji problem jer ima hrpa gotovih flashable.