Radi odlično! Prešao na Android 2.2 i GPS me izluđivao. Sada nađe signal dok si "keks" rekao:-)
Radi odlično! Prešao na Android 2.2 i GPS me izluđivao. Sada nađe signal dok si "keks" rekao:-)
Na XDA ima još jedna metoda. Malo kompliciranija, ali neovisna o verziji Androida
[Trick] Speed Up Satelite Fix for GPS on Android
Da malo updejatamo.
Ima još jedna metoda.
Podržani uređaji:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1325033= Citat =:
HTC Inspire 4G
HTC Desire HD
HTC Sensation
HTC Incredible S
Acer Iconia
LG Optimus One
Sony Ericcson XPERIA X8
HTC Salsa
HTC Flyer
HTC Evo 3D
LG GT-540 OPTIMUS
Samsung Galaxy S II Skyrocket (SGH-I727)
Samsung Galaxy S II (I9100)
Samsung Galaxy S II (SGH-T989)
HTC Desire S
Motorola Triumph
HTC Wildfire
HTC Wildfire S
HTC Droid Incredible 2
HTC Thunderbolt
HTC Desire
HTC Desire Z
Asus Transformer Prime
(tema se odnosi na fix za Evo 3D samo; likovi za ostale uređaje se nalaze pri dnu prvog posta te teme)
nasao sam jos jedan nacin kako ubrzat trazenje satelita. mijenjanjem gps.conf fajla.
http://forum.xda-developers.com/show...1239713&page=2
e sad problem ili neznanje....Use file manager to copy to this location: /etc/gps.conf and replace the original gps.conf
e pa ja ne mogu nac taj etc folder. mozda jer imam oxygen ,a on nema google maps ili nesto??
Taj fajl je u Oxygenu na tom mjestu još od verzije 2.0.1 ;) Provjereno, svaki put ga replaceam.
ma di? :) ja uopce ne mogu nac taj etc folder. pretpostavljam da nije na kartici, a ne znam kako se prebacit u phone memoriju :(
Ako koristiš root explorer koji je i preporučen u tutorialu, trebao bi vidjeti interne foldere. Traži /system/etc.
jos cu te gnjavit :) ne zeli mi ga overvrajtat. pretpostavljam da je fajl zasticen, a postavio sam rw-r--r-- ne mogu ga ni obrisat..
Taj fajl nema nikakve veze sa google maps ili ikojom drugom aplikacijom za navigaciju. To je konfiguracija za interni GPS servis.
EDIT: Jasno ti je da je to sistemski fajl? Znaci telefon mora biti rootan i moras mu pristupati kao root (dakle root explorer ili slican alat, ili terminal ako si vican tome).
-rw-r--r-- ti ne znaci nista ako mu ne pristupas kao root.
Mozda je ipak bolje da ga ni ne diras. Kako je krenulo, mogao bi si potpuno onemoguciti GPS tako da nehotice zeznes taj file...
Ionako to ne donosi nekakva divlja ubrzanja, bar prema mom iskustvu.
jasno mi je... zato se napravi backup orginala. uspio sam ga prekopirati.
Kod Desirea, pored toga što moraš u root exploreru uključiti R/W za baratanje sistemskom particijom, moraš imati i S-OFF. Bez S-OFFa se to radi drugim putem - preko ADB-a ili flešanjem fajla preko konzole.
Ukoliko vam GPS signal se ne može naći nakon nekoliko minuta (ili nikako) čak ni uz pomoć gps statusa - probajte restartirati mobitel ali ostaviti gps uključen. Čini mi se kako mi je to pomoglo...i onda je našao signal za per sekundi. Inače traži signal 15-20 min ali nema fix-a, iako ima 10-14 satelita koje je uhvatio, tj. sve...
Evo, dva dana kasnije sam upalio gps, pokrenuo copilot i odmah mi je pokazao moju lokaciju - znači čak nije bilo traženja, nego je odmah našao!!! Jedina razlika je što sam restartirao mobitel s upaljenim gps-om, nakon toga sam isključio gps i uključio zrakoplovni način, stavio mob na standby i nakon minutu ponovno upalio zrakoplovni način. Prije pokretanja coplota sam s gps statusom resetirao i skinuo a-data i odmah je našao satelite - par sekundi...
A danas nisam uopće morao paliti gps-status niti uključivati internet da skine a-data, jednostavno odmah ima fix. Kažem, već mi je navika uvijek bila da prvo moram gps-status pa onda željena aplikacija za navigaciju i sl.
Ako se netko pita što ima veze restart s upaljenim gps-om --> nemam pojma, jedino znam da mi je 20 minuta tražio fix, a ima 14/14 satelita uhvaćeno i ne pokazuje mi lokaciju u gps-statusu. 5 minuta poslije nakon toga restarta odmah uhvati satelite. Danas također, odmah uhvatio satelite...eto dok se pokrenuo copilot, ima fix (nema potrebe ponovno restartirati mob s upaljenim gps-om). Pretpostavljam da je moguć neki softwerski bug - kao i za trošenje baterije (cell standby) i zato sam radio ono zrakoplovni način...
GPSFix, sve riješio, isprobano na lg p970!
________________Brži GPS Signal na Android uređajima
Većini pronalaženje GPS signala na Android uređajima traje predugo , uglavnom imaju
problema oni koji su instalirali Custom ROOM_ove , a isti dolaze s dalekog Istoka ,
Kina , Indija ... Nisu napravljeni za ovaj dio Svijeta , Evrope ...
______________"Uhvatite" Satelite za nekoliko sekundi s ovim programčićem !
_____________________________FasterFix 1.5.2
____http://www.pohrani.com/f/F/12p/LwDZrjV/fix152.jpg http://www.pohrani.com/f/W/J0/S5VKBBl/fix152a.jpg
Link:
https://docs.google.com/open?id=0B_d...DVxZXk4S3czSzA
RarPassword:
C@fe
...
Imam taj problem jer koristim cesto aplikaciju Jog tracker i prode vjecnost dok se satelit pronade...
Za koristenje ove alikacije treba imati rootan mob...ima li koji program gdje to ne treba?
Pozdrav..
Gps status. Obriši data pa download ponovo. Generalno s upaljenim netom brže nađe.. Ima već slična tema ovdje!
@mlesic ako znaš koja je to tema? Da ih složim zajedno.
Ja sam samo na One Xu imao problema s jako sporim GPS fixom, na S3u i Galaxy Nexusu nemam tih problema.
Čitajući po Forumima , nema nikakvih problema s pronalaženjem GPS_a kod uređaja koji su tvornički i ne prerađivani ! Gore na prvom postu sam napisao:
"Većini pronalaženje GPS signala na Android uređajima traje predugo , uglavnom imaju
problema oni koji su instalirali Custom ROOM_ove , a isti dolaze s dalekog Istoka ,
Kina , Indija ... Nisu napravljeni za ovaj dio Svijeta , Evrope ..."
Kod nas je izgleda "fora" preraditi novi lijepi mobitel , a poslije se žalimo da nam ne radi kamera , GPS , loš ili tihi zvuk . Pogodit pravi Custom Rom
jednostavno nije moguće , pogotovo za poznatije uređaje gdje verzija imaš bezbroj . Imam svoj HTC gotovo dvije godine uvjek je isti kako ga je
"kinez" napravio samo tvornički update ...
Ne stoji ti izjava. Uglavnom su problematični stock ROM-ovi, barem je meni tako bilo na par Androida, pogotovo na Samsungu. Njih onda moraš rootati pa mijenjati postavke za aGPS. Custom ROM-ovi su svi rootani i na ovaj ili onaj način nude promjenu aGPS servera pa nisu potrebne ovakve aplikacije.
Imao sam HTC HD i HTC HD2 niti s jednim nisam imao problema s "fiksiranjem" satelita , sada imam "Trophy" i na njemu Navigon (4.01) radi savršeno , bez uključivanja A-GPS_a .
Koliko vidim , ili mi se samo čini , uglavnom imaju probleme oni koji imaju Samsunge ...
Ja baš obrnuto imam iskustva. Dva HTCa koma, dva Samsunga, sve OK.
Molit ću lijepo da prestanete s prepucavanjima koja je marka mobitela kvalitetnija. Za to imate dio o mobitelima.
Nebitna marka, gps fix zna zafrkavati a nekada raditi ok. Rekao bih da skuplji mobiteli imaju manje problema..što je i logično.