Moje mišljenje je da svatko bez obzira koja mreža treba imati i jedan tele2 broj. Razlozi za vip mogu biti sentimentalne prirode, ili su svi iz imenika na vipu ili su razlozi tajni i samo dotičnom korisniku shvatljivi...u to nipošto ne ulazim! Ono što savjetujem je za većinu korisnika prihvatljivo. Idem iz svoje perspektive, dakle ovo je moj mjesečni izračun za mobitel: Uplatim 100 kn da mi se aktivira knockout tarifa i dobijem još + 50 kn jer sam prenio broj i + 25 jer imaju takvu trenutnu akciju webshop nadoplate. Dakle, za svojih 100kn iz novčanika ja dobijem 175kn na račun od mobitela. 175 podijeljeno sa 0,49 je 357 minuta razgovora prema SVIM mrežama. Nemoram misliti jerl netko u imeniku vip ili fiksni ili tele2 - SVEJEDNO MI JE! Poruke su 29 lipa prema svima. Ako se nekome nesviđa ovo što mora nadoplatiti 100 kn da se aktivira knockout, može uzeti pretplatu od 50 kn pa ima tarifu knockout. Ukoliko i prenese broj, dobije opet onih 50 kn svaki mj. gratis kroz 12 mj. Zato ja imam tele2 i na pretplatu i na bonove. Da mogu iskoristiti i akcije za prepaid... Sada ću na taj broj za bonove staviti smajli tarifu da imam poruke džabe i 150 mb džabe, i koristit ću ga za kratke pozive do minute - jer nema uspostave poziva. Pričam 15 sec, to je 22 lipe. 30 sec to je 44 lipe.
Da imam potrebu za mobilnim internetom na mobitelu u svakom kutku hrvatske i svakom selu gdje nije pokriveno tele2 signalom, uzeo bih drugi broj tmobile za te stvari, pošto imam od vipa mobile carnet 5 gb - netreba mi data neki veliki paket za mob. 150 mb koje tele2 da bespla je sasvim dosta za vidjet prognozu, i slične gluposti...to ni ne obraćam pažnju ni kad sam u romingu, skine kunu-dvije --> nije bitno ako mi je nešto baš hitno..
Da zaključim, ukoliko vip ili t-mobile daju za 100kn više od 357 minuta razgovora - ja odmah prvi prenosim broj! (nisam uračunao uspostavu poziva, to ćemo zanemariti pošto je svuda prisutna. Nema u tele2 smajli tarifi - to znam).
Sad na računu imam 465kn, trebao bih imati 415 ali kokad su mi opet nekih 50 kn uplatili, nemam pojma zašto -možda je neka greška...jutros sam imao 430.05 i zvao jedno desetak puta, po par minuta...a večeras mi na računu 465kn...Nije mi jasno, ali nema veze...