-
Mob mora biti rootan, a i ROM je rootan (superuser app je predinstaliran). Radio moraš instalirati - stavljaš ga isto kao i ROM, procedura je brza i mob će se restartati jednom ili dvaput. Ništa ga ne diraš, naravno. Možeš ga staviti prije ili poslije ROM-a. Ako ga stavljaš poslije, potrebno je najprije bootati mob po prvi put (onaj dugi boot kada se sve podešava) pa onda restartati i flashati radio.
A2SD+ je već integriran u ROM, samo trebaš imati formatiranu karticu.
Za uključiti defaultni froyo a2sd trebaš instalirati ModInstallLocation. On ispravlja neki bug i omogućava prebacivanje aplikacija na karticu i obratno.
Sve aplikacije koje sam isprobao - rade. Bitno je samo aplikacije sa widgetima koje misliš koristiti instalirati na internu memoriju.
-
Ajmo sad jedno brzo pitanje za sve koji koriste neki custom ROM za Desire (Froyo)
Koji rom koristite? kako ste zadovoljni sa tim custom ROM-om??
Ja koristim ovaj koji je XLR naveo prije par postova. dosta sam zadovoljan, ali se zna nekad zbrejkat dok pišem poruku.
Pa da čujem, koji ROM preporučujete a da ima SENSE
-
Joj, samo bi htio povući preporuku za taj "HTC Sense ROM 1.0c"... :)
Nikad više Sense ROM na moj mob. Ugl ROM je stvarno ok, ali u jednom danu mi se jednom prilikom izresetirao nekoliko puta kod obične i svakodnevne akcije. Meni dovoljan razlog da se pozdravim s njim.
Drugi minus - ROM je praktički baziran na leakanom hongkonškom testnom froyo ROM-u i kao takav se jaaako slabo updejta. Verzija 1.0c je možda i zadnja verzija koja je izašla, a to je bilo sredinom 7. mjeseca. Go figure.
AdamG radi odličan vanilla ROM - OpenDesire, trenutno u verziji 3.1.0
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=712615
Na tjednoj bazi izlaze fixevi/patchevi i autor se stvarno trudi oko toga.
Vjerojatno dovoljno govori činjenica da mi je ovo tek drugi isprobani ROM (nakon Sense 1.0c) i nekako nemam potrebu za mjenjanjem :)
-
Kako ti radi GPS na tom OpenDesire romu?
-
@xlr: da li imaš speed dail? (brzo biranje u phone aplikaciji)
Ja sam se naviknuo na SenseUI i meni osobno je puno bolje od "običnog" sučelja Androida (kakvog ima recimo Nexus) ...
i sad tražim stabilni ROM sa SenseUI-om ...
-
Locka signal za 10-20 sekundi (A-GPS), malo duže mu treba bez (to su bila moja neka mjerenja s prozora, znači ne sa livade :)). Čitao sam one postove vezane za OTA Froyo i mogu samo dodati da to nisam primjetio na ovom ROMu
@Ico: nema speeddial po defaultu, ali valjda postoji neka DialerOne aplikacija koja je naprednija od ove.. Nisam probao, kažu da vrijedi.
-
Ovaj ROM ali bez tih fikseva (nađi u temi prvu verziju bez fikseva) koristim i odličan je ali ima GPS bug. U odnosu na 2.1 puno sporije pronalazi poziciju.
-
imate i OPENDESIRE ROM bez HTC SENSE-a...