Jednostavno, flashaj ga s V-klayem s uključenim bootcoreom
Printable View
Jednostavno, flashaj ga s V-klayem s uključenim bootcoreom
Sljaka, aj mi sad ono posalji!
ako nisi resio javi se na elit-u na pvt msg! telefon sad sigurno nemoze da ti primi language update!
Nisam rijesio...Idem sad upravo na elit...
E ovako...Flashao sam ga sa V_klay (po 3-4 put, ali ponovo bez uspjeha). Kad ga flasham sa V_Klayom pojavi mi se ovo: "An unknown error occurrded while accessing COM4 - Loader: Write memory - Unknown answer after erase flash readed: length= 0x00000001, but must be 0x00000002..!!! i onda vise nece da nastavi... Kad ga flasham sa freiom samo mi program poslije 2%-Not responding!!! :(
(Full)Flasham ga sa V_klayom tako da je sve stavljano na fullflash (i writing u bootscore je ukljucen); pokusavao sam i da je prvo 2 na fullflash, a ono 3 na start, ali isto!!!!!!!!! :(
Sa Freiom kad kliknem na "write flash to phone" izaberem firmware!!!
Sto mi se to desava i da li sam dobro nariktao? Ako nisam, kako treba!?
Flasham ga sa onim sto mi je sinoc Sljaka poslao...
:(
Sad sam pokusavao bilo sta da ubacim i NISTA NECE DA UBACI!!! Nece da ubaci nista: ni fullflash, ni eeprom, nece ni sa freiom da unlockuje, nece da ubaci firmware... :( :( :( :( :(
:cry: :dunno: :cry: :dunno: :(
Tek sad vidi naslov od silicva: "upropascen ti je boot core na telefonu!"!!! Je li to problem? :(
Gdje ima da se skine bootcore za m55 v10?
Da li neko moze da mi to posalje?
Sljaka (ili neko drugi), mozes li iscitati bootcore i poslati mi? :confused:
Ako ti je bootcore unisten, MORATI ces napraviti test point - inace neces nista postici...
A sta je test point i kako se to pravi?! Nek mi neko DETALJNO objasni, jer ne bih da nesto upropastim! Sta poslije toga?
Daj napisite mi sve detaljno sta sad da uradim?
Jel test point nesto hardversko ili softversko??? Ako je hardversko nema sanse da ja to radim!!!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!
Uspio sam, uspio sam ga dovesti do "plavog ekrana"!!! :)
Sad jos samo ispravim "blue screen" u eepromu i to je to!!!
JUPI!!!
Javicu vam kad to uradim! :)
PS: Evo kako sam to uradio- stavio sam na M55 - patched bootcore i onda je uspjelo ubaciti fullflash!!!
:thumbup:
Ups...
Izgleda da ono nije "blue screen"... :)
Kako sad da poparvim jos ono kad mi se telefon na sec upali i onda ugasi?
Unlockovao sam ga i sad radi ali sa white screen! jooj...
Sad mi treba "original 5007 eeprom file"! :)
Aj nek neko na brzinu posalje na beronja(at)gmail.com
Sad ga ponovo flasham, jer mi se sad ne da traziti o tome...
Joj ko ce cekati pola sata... :)
:)
Uspio sam osposobiti telefon!!! :)
Imam jos jedan problem... (pitam Sljaku, po mogucnosti)
Sto sad kad mi je telefon ukljucen i normalno radi, ekran mi je skro bijel, jedva (ali skrooz jedva) vidim slova procitati! Nekako sam uspio doci do kontrasta i probati namijestiti, ali nece!!!
Kako rijesiti problem "white screena"?
U eepromu mi je fajl 5007 na sledecoj "razini": 68 66 68 0B FF 00 FF 00 FF FF .
za white screen (ista stvar kao i blue screen) trebas podesitipostavke u eepromu kao sto znas, ali da ne bi radili rucno, ACiD je napravio program koji ti to rijesava jako jednostavno. Samo mices misom do određene razine. Imas ga na www.siemensfreaks.com , ali trenutno je iskoristen bandwith za ovaj mjesec, pa ili ga pronađi negdje drugdje ili mi se javi na mail da ti ga posaljem maraschino@siemensfreaks.com
Nasao sam ga i namijestio! :)
:beer: :beer: (zbog glupog ograničenja od 10 znakova)
Nisam te skontao sta sa ovim "zbog glupog ogranicenja" mislis... :)= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
:beer:
da ne odemo previse off topic (ali moras minimum ukucati 20 znakova da bi mogao postati)