Djeluje vrlo kvalitetan, poklopac baterije je metalni. Baterija je 1500 mAh.
Fotografijama i videom sam očaran. Doslovce. Snimio sam sinoć u potpunom mraku (sa spuštenim roletama) nekoliko fotografija. Kao da su snimljene po danu. Jako daleko svjetlo baca prilikom fotkanja, dok se za video to ne može reći. Vjerojatno je to zbog baterije - kad fotkaš onda se bljeskalica napuni i osvijetli cijelu sobu, dok se pri video snimanju osvijetli prostor od oko 1 metar, max 1,5 m. Sve ostalo je onda u mraku. Ima multitouch, pa se fotke zumiraju s dva prsta, koji se razmiču - pinch to zoom.
OS dobro radi, jako fluidno, brz je. Sviđa mi se fora što se u opcijama može podesiti da se na vrhu izbornika (gore lijevo) uvijek pojavi zadnje korištena funkcija. Naravno, to se može i isključiti.
Ima i mogućnost hotspota - da se na njega spoje do tri druga uređaja i onda surfa preko moba.
Samsung Apps ima oko 280 aplikacija. Neke sam već skinuo na mobitel.
Ima foru poput Androda - na vrhu se nalazi traka koja se može potegnuti prema dolje (ili samo pritisnuti) i onda se otvori podizbornik Wi-Fi, Bluetooth i Profili. I na dnu se, unutar pojedinog podizbornika, nalazi tipka koja otvara dodatne opcije.
Snimit ću kratki film pa ću ga postaviti. Stavit ću Hr izbornik na njemu.