Sudeci po iskustvima i misljenjima kako god punili bateriju ona ostaje ista,onda mi nikako nije jasno kako je neko uspije s*ebati..??
Printable View
Sudeci po iskustvima i misljenjima kako god punili bateriju ona ostaje ista,onda mi nikako nije jasno kako je neko uspije s*ebati..??
Kada kupite mobitel, bateriju na početku napunite do kraja, a kasnije su dopunjavajte kada je na 60%, tako se trebaju puniti sve LI-on baterije. Ono formatiranje (punjenje od prazne do pune baterije) je zastarjelo i vrijedi za NiMH baterija.
Znači, prvo napuniti bateriju do kraja, i kasnije ju nadopunjavati kad je na 60%.
Uglavnom, ovdje sve lijepo piše:
Code:http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries
Eh... ja imam treći mob c901 i ponekad ga upalim jer je sa njemačkim (isteklim) brojem ali čisto da mob radi... inaće ga nemam namjeru prodavati a ovako mi je rezervni! Sad se mislim da li da onako do pola napunjenu bateriju izvadim iz njega pa da tako vani u ormaru stoji?
Btw. kupio laptop prošle godine i nisam ga puno koristio, više ovako za na put jer imam komp... i sad mi baterija više ne radi? WTF. samo s kabelom za struju a čim ga ištekam laptop se gasi. baterija nula bodova! :(
Popucale su ti sve ćelije u bateriji...tako je na mom nakon godinu i pol...ali stalnog korištenja :) Prvo je pala bat za 50% pa još 30% i onda nije izdrzao niti 1sek na bateriji