Zanimljiva tema za jednu od Mobilovig radionica, probat ću dogovoriti nešto sa našim vrlim urednikom...
Printable View
Zanimljiva tema za jednu od Mobilovig radionica, probat ću dogovoriti nešto sa našim vrlim urednikom...
Daj hocu i ja da ucestvujem u ljemljenju, dam ja svoj dongle?!
Navrati u zgb ;D
A da sam neznam kak radim ponedjeljak - subota i ziher imam cajta za ZG. Da imam bil bi na infu.
Al ak ja vidim da vama to uspije eto mene.
= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
kak mu može služiti za mob kad ni jedan mob ne može baciti tolko. Ja sam napisao to vezano uz spajanje compa na comp. Pročitaj par postova ranije :comp:
mob shvaća da je komp njemu na manje od 10 metara.
= Citat =:
Izvorno postao sile
on će hvatati signal ali ukoliko pokušaš izvršiti autentifikaciju to nečeš moći napraviti. Pokušaj shvatiti da ukoliko pokušaš sa compa skenirati uređaje u krugu od 500 metara nečeš dobiti signal od moba i nečeš imati komu što poslati. a kada skeniraš sa moba signale koje prima dobit ćeš da je comp u rangeu, ali mu nečeš moći poslati nikakvu sliku ili bilo što zbog slabog dometa moba.
da i šalje signal koji dođe do 10 m udaljenosti i padne na pod, a comp koji je udaljen recimo 800m neće dobiti taj signal.= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Meni nije jasno nešto, pa postoje bt donglovi koji po speckama rade na 100m...
pa da ali su totalno neupotrebljivi osim za SE Z1010 i povezivanje 2 compa. dakle telefon nemože dobacit 100 metara
ali bas smo o tome govorili, signal ne nestaje nakon 10m nego je samo preslab da bi ga mogao normalan bt skuziti, tu upada nova antena koja puno bolje prima signal
A valjda i odašilje... Ne znam, trebalo bi nekog stručnjaka za tele/radio-komunikacije priupitati...
A kaj sam vam gore napisal?
Postavljanjem bolje antene povećava se osjetljivost prijemnika i time je moguće primiti slabiji signal. Koliko je moguće u slučaju mobitela povećati domet BT ovisi o puno faktora. U idealnim uvjetima, znači bez ikakve prepreke između mobitela i kompa, postiže se najveća udaljenost. Svaka prepreka, s obirom na frekvenciju na kojoj radi BT znatno smanjuje domet na kojem mogu komunicirati mobitel i komp. Najbolji rezultati eventualno bi se postigli korištenjem usmjerene antene i pažljivim prilagođavanjem imapedancije antene i prijemnika. Koliko je realnim uvjetima moguće ostvariti neko bitno povećanje udaljenosti veliko je pitanje.
trebali bi stvarno probati
Daj bem ti sta se niste skupili na tom infu koliko vas je bilo da je svaki da po 10Kn sad bi imali stroj :)
evo ja gledo po chipoteci, najjeftinija natena od 2.4Ghz kosta 400kn
@coma Pokušaj se u kojem Radio klubu raspitat o samogradnji antene.
da naso sam shemu za antenu na netu http://www.elektronika.ba
bas su me zainteresirale te stvari, frendu radim neki vu metar, i tako sam se zagrijo ponovo!
dal je neko to napravil onda?
dosada niko, mozda ovi iz mobila naprave nesto za clanak
ja i moj frend bi se spojili s tim principom "pojačavanjem" signala na bluetoothu... sad pitanja...
1.dal se mogu spojit 2 kompa preko tih bluetotha?
2.dal se može igrat igrice kao da smo spojeni na lan
kupite pci wlan karticu, ppuuuuuno je jednostavnije