A površina ekrana? Jel bude scratch resistant?
Odnosno, da li bude po tom pitanju kvalitetniji od N5800 XM na kojoj se vidi dosta ogrebotina...
Printable View
A površina ekrana? Jel bude scratch resistant?
Odnosno, da li bude po tom pitanju kvalitetniji od N5800 XM na kojoj se vidi dosta ogrebotina...
Dakle, evo cijene:
http://www.gsmarena.com/nexus_one_pr...-news-1348.php
Telefon bi službeno trebao biti predstavljen 6.1. (dakle u srijedu), a Engadget ga je imao prvi priliku testirati:
http://www.engadget.com/2010/01/02/e...rst-impressio/
dali netko zna koje frekvencije se koriste za 3G kod nasih operatera, znam da ovaj nexus one u americi radi samo na tmobileu 3Gu dok kod ATT nece raditi, a imam ga neke sanse nabaviti iz amerike za dva mj pa me zanima...
U Europi se koristi 900/2100 3G frekvencijski opseg (2100 u većini slučajeva), a AT&T je sporan zbog toga jer koristi 850/1900 (1900 na većem dijelu) i potpuno je nekompatibilan sa američkim T-Mobileom ili Europom. S druge strane, američki T-Mobile koristi 1700/2100.
...i Google predstavio svoj uređaj, sa specifikacijama.
Nažalost:
za sada samo u UK i USA te Singapore i Hong Kong= Citat =:
Sorry, the Nexus One phone is not available in your country.
u europu navodno prvo dolazi preko vodafona i to u francusku, 450€ otključan.
Ovo baš i nisam očekivao da je i HTC na svojim službenim stranicama obijavio Nexus One.
Naletio na hands on. Jako zanimljiv uređaj. Baš me zanima kolikam će biti cijena kod nas.
A zasto ne kad je to u stvari njihov uredjaj....
http://www.gsmarena.com/the_first_go...-news-1356.php
zato što je G1 isto bio "Google phone" i jedan dulji period uopće nije bio prikazan na htc stranici.
Možad je razlika što na Nexus One piše HTC dok na G1 i X1 se ne sjećam da sam vidio igdje HTC?!
A Google nije pravi proizvođač telefona?
Naravno da nije, Google je pametan pa to prepusta ljudima koji to vec godinama rade savrseno.
Nexus One je napravljen prema specifikaciji i narudjbi Google-a od strane HTC-a.
Pa da, oni nisu proizvođači telefona niti su u tome pa zato daju HTC-u da stavlja svoj logo. Em zarađuju, em imaju reklamu na Googleu :D
Još par sitnica. Koliko vidim po specifikacijama uređaj podržava i 802.11n standard odnosno njegov Broadcom chip (Broadcom BCM4329EKUBG).
I zanimljivost, Google je svoj uređaj prozvao "superphone" što se već i da negdije po netu i pročitati.
Gledao sam malo videe i vidio da se zumira sa "double tapom", što me navodi na zaključak da nema multitouch? :-/ Ili se varam?
I btw, zanima me jedna stvar... Tko je grafički moćniji (pritom mislim pretežno na igre), iPhone ili Nexus? Ne mislim na podršku za igre jer znam da će tu iPhone biti još dugo superioran, nego čisto onako, tko bi trebao bolje "vrtiti" igrice od njih dvoje? :)
Gleda sam ja negdi neki review - nema multi - steta....
Koja je razlika ono u specifikacijama kad neki uredjaji podrzavaju 802.11n/b/g?
to sam se i ja zapitao.
u WiFi brzinama download/upload podataka, dometu te godini kada je koji standard predstavljen, ovako u grubo + wiki
nema multitouch...
to očito apple i neki njegovi patenti imaju veze sa time u americi (isto kao što i droid nema mt, dok milestone ima..)
dakle za očekivati je da će i nexus izvan amerike isto tako imati podršku za multitouch...
iako iskreno, neznam zašto ljudi toliko tome pridaju pažnju, meni je čak i lakše zumirati dvostrukim tapom, nego širenjem prstiju :)
Svaka ti čast...
...a zašto toliko pažnje? Možda je to bilo više kao pitanje/zapažanje? Ali moram priznati da mi se to na Hero-u sviđa, koji mi je sada primarni web uređaj.