ja pišem za S3.
za iPhone vrijede drugi penali. Ne znam ih na pamet, ali mislim da su dvostruko veći (možda i koju kunu više) nego za kupnju ostalih uređaja.
Printable View
Onda s3 bolje kupiti na taj nacin nego preko njuskala! :)
neki dan sam raskidao ugovor i platio samo penale od 25 kuna (ukupno/6 mjeseci ugovornih obveza). Nikakvo zbrajanja!
Btw.
Da li sam ja dobro shvatio da mogu potpisati XXL, uzeti Galaxy S3, i raskinuti ugovor za 90 kuna penala po mjesecu? To ispadne prihvatljivih 2200 kn.
Da li netko može potvrditi da je stvarno 90 kuna penal na XXL? Da li 50% popust vrijedi i za penale? :D
Nije 2200 već...
= Citat =:
Izvorno postao ispravljach
Nije mi baš jasna gornja računica pa bih zamolio za malo detaljnije objašnjenje. Dakle, vrijedi li sljedeće uz potpis novog ugovora na tarifi Extra total+ XXL uz kupnju Samsunga Galaxy S III (8 kn ili 208 kn bez trajnog naloga):
1. Penali za prijevremeni raskid ugovora su 90 kn mjesečno? Je li dostupan neki pdf na stranicama Hrvatskog Telekoma u kojem se mogu vidjeti penali za pojedine tarife?
2. Ukoliko odmah nakon potpisivanja (ako je to moguće) raskinem ugovor moram platiti 90 x 24 = 2160 kn uz 200 kn zbog trajnog naloga, znači konačna cijena uređaja bi bila 2368 kn? Ili postoje još neki dodatni troškovi, primjerice mora li se platiti puni iznos mjesečne pretplate za prvi mjesec?
Ja sam imao potpisan ugovor na 2 godine na tarifi Extra Total S+ ili tak nešt slično. Mjesečna pretplata bila je 100kn. Ostalo mi je još 6 mjeseci ugovorne obveze i onda sam prekinuo ugovor te platio 152kn penala.
Koliko su penali za Extra Total S+ s popustom za mlade? Jel isto 90kn? Ima li veze kada je potpisan ugovor?
30-40kn. A popusti ti sigurno nece smanjiti penale.
http://i48.servimg.com/u/f48/14/48/75/35/56166811.jpg
nije od tmobile ,al je od vipa ..
imam problema sa t-mobileom
prekinuo ugovor krajem 9. mj,tarifa i150-gasili su tu tarifu i nudili mi da prijeđem na extra total+m jer se gasi ta tarifa ili ako ne zelim,mogu raskinuti prijevremeno ugovor bez ikakvih naknada i penala,tako je pisalo na obavijesti i tako mi je rekao lik u t-centru..ali da to tek mogu od 1.11 kad stupa na snagu to sve.. potpisao prekid,dakle morao sam platiti racun za 9i10mj. jos i nista vise..
platio racune no međutim,sada mi dolazi racun za 11/2012,tarifni model extra total+m i iznos 284kn+pdv71kn?????
i pod stavkama pise 284kn za prijevremeni raskid ugovora???koji k je sad to??kad su mi rekli da nista sta ne moram platiti??
prigovori@t.hr.hr
je adresa gdje ćeš riješiti svoj problem.
jasno da su oni u krivu, a ti u pravu.
zato, sastavi dopis i pošalji ga.
Raskid za total+S uz trajni nalog - treba pričekati da prođe 12mj i 8 računa platiti trajnim nalogom kako nebi naplatili onih 200kn? -članak 20.
Još uvijek mi nije jasno kako će zbrojiti tih 200kn popusta na uređaj ako je meni povoljnija b opcija, tj. platiti penale puta br. mjeseci?
Jel raskidao tko ugovor nedavno pa da ima pismeno kako to izgleda?
Treba li možda nakon isteka 8 plaćenih računa trajnim nalogom raskinuti trajni nalog pa onda ugovor?
Da
Lijepo, zbraja se tih 200kn u oba slučaja. Navedeno je u specifikacijama tarife za koju si potpisao ugovor, dakle pristao si na tu stavku u specifikacijama.
Evo ja sam u 5. mjesecu prošle godine raskidao ugovor, mjesec dana nakon potpisa, i do danas mi nije stiglo tih 200kn na naplatu iako je možda trebalo.
Ništa ne trebaš posebno napraviti, samo u T-centru zatražiti raskid ugovora.
Dakle 8 računa trajnim + 12mj ugovora. 12 računa platiti,jel tako? Tako kaže specifikacija...
Kad platim 8 računa trajnim poslat ću upit da mi naprave izračun da vidim koliko to košta. Ali po ovome se isplati pričekati istek 12mj. Nije strašno-izgleda mi podlo ali već sam navikao na podlosti takve vrste.. :)
Može li se prijeći na nižu tarifu-xs il tako nešto, pa da su manji penali? Kolika je naknada za prijelaz na nižu tarifu ako je moguće niže od totalS+?
spuštanje ti je 100kn
Ako ne želiš riskirati pričekaj plaćanje 12. računa, a ako ti nije problem rizik onda odmah traži raskid ugovora. Ja nisam bio upoznat s ovom stavkom specifikacija kada sam raskidao ugovor, ali nije mi ni došla na naplatu, ne znam zašto.
Možeš ti njima odmah poslati upit, ali tih 200kn ti neće biti uračunato u izračun, a bez obzira na to postoji mogućnost da će kasnije doći na naplatu.
Ne može se sa Total +S tarife ići na nikakvu nižu tarifu, jedino na +M/L/XL/XXL
Ako nema na obračunu onda neće ni doći na naplatu valjda! Koji je smisao onda izračuna ako neće izračunati SVE!?
Ne znam odgovor na to pitanje. Mislim da je to vezano za činjenicu što to nisu penali za raskid ugovora nego za raskid trajnog naloga, tako da nisu navedeni u izračunu penala za raskid ugovora.
Da je normalno, definitivno nije, ali tako je kako je. Valjda će ti ove informacije pomoći da izbjegneš plaćanje tih 200kn.
Ništa, pričekati 12mj. ili tražiti i izračun raskida trajnog naloga..iako se zapravo strogo gledano ne raskida trajni nalog nego ugovor, a raskid trajnog bi bio posljedica ili se ni ne dešava nego nemaju šta skidati.
Zamutili su dobro stvari pa se ne zna na čemu si točno.. To im je i cilj valjda..
Zna li tko koliko su penali za raskid Mobile Net XS tarife (15kn/mj tarifa)?