Za prosječnog korisnika nije.
Radi se o brzini vrtnje ploče u samom HDD-u,iliti u sekundi oko 70MB ukoliko je brzina 7200rpm,također 54MB za sekundu kod sporijeg.
Razlika se očituje kod čitanja podataka i samog prijenosa istih.
Printable View
Za prosječnog korisnika nije.
Radi se o brzini vrtnje ploče u samom HDD-u,iliti u sekundi oko 70MB ukoliko je brzina 7200rpm,također 54MB za sekundu kod sporijeg.
Razlika se očituje kod čitanja podataka i samog prijenosa istih.
sto ti smatras pod prosjecnim korisnikom? :-)
malo mi je prevelik ovaj sa 17" ekranom,ovaj 15" mi je mozda prakticniji...a razlika je samo u hardu.
treba mi za net,fax i naravno igrice...al eventualno pes i manager...
Nije ti velika razlika, a sa druge strane manje trosi energije. To znaci da ce ti baterija duze trajati, sto ti je vjerojatno bitno ako ces cesto biti u pokretu. Osim toga i manji ekran manje trosi... :)
Na svom trenutnom laptopu sam zamijenio 5400 za 7200 i razlika je zanemariva.
Meni osobno baterija sluzi kao UPS, tako da mi to ne predstavlja problem... Bitniji mi je veci ekran i to da je racinalo lako prenosivo i all in one.
ma i ja sam prvo gledao taj veci ekran,no kad sam vidio koliko je to zapravo,malo sam se bacio na razmisljanje.mozda mi je 17 ipak malo previse...pogotovo za stalno ga nosit,jer sam stalno u pokretu.a opet ne zelim neki 12" ekran.mislim da ce na kraju ipak presudit samo ekran.jer jedina razlika je taj hard.brzina i kolicina memorije...2x320gb na 7200 ili 500gb na 5400rpm...slatke muke :-)