Postoje i drugi nacini trazenje.Inace policija se u svojem radu sluzi i raznim drugim operativnim radnjama da dodje do saznaja bitnih za rijesavanja slucaja.Moj je savjet svakako prijaviti kradju.
Printable View
Postoje i drugi nacini trazenje.Inace policija se u svojem radu sluzi i raznim drugim operativnim radnjama da dodje do saznaja bitnih za rijesavanja slucaja.Moj je savjet svakako prijaviti kradju.
Jako zanimljiva tema... ako neko i ukrade tel, onda ga moze prodati u djelove jer ga je svejedno "DOBIO" dzaba :D
Kad netko ne stane onda je u pravilu na području sa slabim signalom i vidi jedan ili maksimalno 2 odašiljača, što daje veliku nepreciznost. U gradu gdje signala ima u izobilju, a odašiljača u izobilju, preciznost nije tako loša. Još ako je lopov toliko glup da stavi pospaid karticu u mobitel onda je peace of cake", a ako je na bonove, onda se ide na sistem da se kontaktiraju osobe do kojih policija može doći, a komunicirale su s brojem koji je u mobitelu.
Definitivno se može pronaći bilo koji ukradeni mobitel, frendu su ukrali Samsung D600 na vipu i njoku 6550 na t-mobilu i oba su pronašli.
Jedino što moraš je napraviti prijavu na muriji, dokazati da je tvoj i znati IMEI od moba i nije bitno jel je korisnik pretplatnik ili ima prepaid odnos sa bilo kojim operaterom, jedino je nedostatak što je pajkanima trebalo mjesec, mjesec i pol da oba nađu. Sama metoda mi nije poznata...
Na žalost, opće poznato je da se IMEI može mjenjati i tada je nesretna žrtva lopova u drek poziciji.
GPS daljinsko zaključavanje mislim da je glupost jer u tom slučaju GPS-modul mora raditi 24/7 a znamo koliko on cucla bateriju i lopov ga laganini može ugasiti. Jedino kaj mi je kumče pokazalo da se može SMS-om zaključati ukradeni mobač, ali to samo dok je tvoj SIM u telefonu.
Čuvajte mobache ljudi! Al zbilja, kad bih vidio da mi neki tamo hoće maznut' mob brijem da bih ga nalemao da ga majka ne bi prepoznala! :D
Nije mi jasno kako netko može da ti ukrade mobitel?
Jedino ako mi zavuče ruku u džep!
Tko ne pazi na svoje i ne treba da ima.
A ove priče da ne mogu naći mobitel po signalu preko imei nego samo šire područje ne drže vodu!
Ako imaš nekoga iznutra nađu ga isti tren, jer stvar je u tome da sistem pravi detekciju pri prvoj promjeni lokacije (prijave drugoj stanici) ili pozivu sa toga mobitela traženoga IMEI-a.
Jednostavno i brzo samo da se upiše u program traženja!
Nađu ga u krugu od 300metara!