to si neki cajkan kuć odnese
Printable View
to si neki cajkan kuć odnese
seka je kradju svog moba prijavila muriji i dobila ga nazad
to zato što je bio kod brace?!? :thumbup: sprdam se!= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
ma dobio je i ovaj jedan lik ali ne svoj mob!marnili mu m35 i ošo na muriju i za 7 dana mu oni donjeli m35 i on reko da je njegov a ono njegov maunu!
bitno je otprilike znati ko ti ga je maznuo i odmah prijaviti
pa zašto ste skeptični oko traženja ukradenog telefona. Ako imate račun i IMEI broj možete prijaviti krađu telefona. Policija ima svoje kanale kako će pronaći telefon. Nitko ne može garantirati da se telefon dalje nalazi na nekoj od HR mreža pa da ga se može pronaći. Ja konkretno znam puno slučajeva kada je telefon pronađen. Ako mislite da panduri zabušavaju onda ih pozivajte svaki dan i recite da želite da se vaš uređaj locira i objasnite im da će ih kontaktirati vaš odvjetnik i zatražiti podatke što su do sada poduzeli.
Naravno da sa telefon od par100 kuna nije nikome isplativo to raditi jer za to postoji procedura izdavanja sudskog naloga itd. a i djelo krađe ili teške krađe se klasificira prema iznosu počinjene materijalne štete i načina na koje je izvršeno. Trebai bi imati brdo dobrih dokaza da je vaš telefon stvarno otuđen a ne da ste ga izgubili.
pa i tu ima istine
Ima istine,a najviše ovisi o policajcima.Mogu oni bez problema bilo gdje nać taj mob ali se ne isplati
a ta ak nadu neki koji nije tvoj? dal ga prihvatiti?
Ako nije mijenjan imei mobitel se može pomoću lokatora(obično više njih)naći za par minuta.A ako mu je mijenjan imei možemo se pozdraviti s njim.
I da SVAKOM i baš SVAKOM mobitelu može se mijenjati imei.
a kakvi su to lokatori ??
i jesi li siguran da se IMEI broj ne pohranjuje na dva mjesta; onaj koji se prikazuje na displayu i onaj koji se odašilje mreži?
Ma jeste vidjeli sta VIP kaze da uz pomoc lokatora mogu za par minuta odrediti odakle je upucen poziv.
To sam cuo jucer u dnevniku povodom ovog silovanje cure sto je zvala iz gepeka. Mislim prestrasno!!
Znaci na zahtjev policije VIP ima lokaciju pozivatelja za par minuta.
dobro ali što je to lokator???
Ne mogu točno odrediti položaj nego mogu otkriti na koji je odašiljač trenutno spojen. Tako da oni znaju da se mob nalazi u krugu od xx metara od tog odašiljača= Citat =:
Izvorno postao Šile
hm moram te razočarat. oni točno znaju s koje strane je jer BTS ima nekoliko latica obično tri ili četiri i po tome znaju gdje je . jedino što se ne može odrediti visina :)= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
jaok zanimljivo,a sto je s imei
' jel to vide
naravno da vide. po IMEI broju se raspoznaje mob i aplikacije za njega na netu (igre, melodije, video sadržaj itd)
mislim da ako je bas bitna tocna lokacija da je se moze dobiti sa kombinacijom izmedju par baznih stanica, odnosno da se mob na jednu prijavi, pa odjavi, pa na drugu prijavi... to je samo moja ideja, neznam dali se koristi
nema potrebe. vidi se na kojem je BTSu spojen, s koje mu je strane i koliko je daleko od njega.
vidi se jacina signala, ali sta ako je vrlo blizu BTS-u, a iz nekoga razloga (prepreke) je signal los?
Koliko ih ima po Zg, vjerujem da je u 99,9% slučajeva svaki mob u rangeu barem 2 BTSa, ako ne i više. Tako da sam pretty sure da se da s velikom točnošću mob locirat. Osim, naravno, visine, kako je NeReD rekao.
moj prika je ukra mobitel i policija ga uvatila nakon 8 miseci.. on je koristija taj mobitel i jednu vecer je ovaj drugi prika ubacija svoju karticu jer mu se baterija istrosila na njegovom... obavija je poziv i vratija karticu u svoj mobitel nazad... i policija je nakon 8 miseci pozvaal ovog sta je ukra i ovog sta je stavija karticu na 10 minuta.. oni su tocno znali vrime kad je stavljena i koga se zvalo-... znaci da prate bez problema
Ljudi iz iskustva znam,da traze te mobove i da ih i pronadju. Naravno ne sve. Moj frend je kupio mob za koji nije znao da je ukraden, al je bome saznao, jer je zavrsio u murji, oduzet mu je mob itd. Pratili su mu sve pozive mjesec dana itd
Kako prate mob. ako je stavljena druga sim kartica, jedino preko IMEI-a???
moze se sve, samo je pitanje dali oi to zele ili ne
= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
citam malo postove pa me hvata znatizelja:.. isto to ,ako se stavi druga sim kartica..i ako se promijeni IMEI broj, u tom slucaju se ni na koj nacin nemoze nac mob?? cak i ako se uzme senaderu pretpostavimo da je obican mob(ne nekakvi mutirani uređaji za pracenje).. i koristenje gprs ne sluzi nikakvom lociranju jelda?
i kolko sam shvatio mob i da nije promjenjen IMEI broj dok je ugasen se ne moze locirat?!...
i, zadnje pitanje..kako se mijenja taj IMEI broj, ako kupim mob na crno, promijenio bi si broj da mi ne dođe neki štrumf doma i kaze da moraju zaplijenit mob heh:throw: