Tu nešto nije kako bi trebalo biti.
Ako je sa brojevima na SIM-u sve OK, onda nešto sa S65 nije u redu, a novi fw. bi to trebao riješiti. Pošto imaš garanciju je mijenjanje fw.-a besplatno.
btw. Koji fw. imaš (*#06#)?
Printable View
Tu nešto nije kako bi trebalo biti.
Ako je sa brojevima na SIM-u sve OK, onda nešto sa S65 nije u redu, a novi fw. bi to trebao riješiti. Pošto imaš garanciju je mijenjanje fw.-a besplatno.
btw. Koji fw. imaš (*#06#)?
OK, mob je kupljen prekjučer, znači da nije nadograđivan s novim fw-om jer nije kupljen u Siemensu.. Vjerujem da bi ga oni odma nadogradili..
Nakon što sam vidio IMEI otvorio sam detalje o mobitelu...
Tamo se nalaze slijedeće informacije:
Product: S65
Date 2004-08-15
SW-Version: 12 (to je zadnji koliko mislim)
FFS-Version: S65_2.hr-HTmobile_11_0220, Tue, Aug 13
Izgleda da ga je HT uvezo, napravio upgrade firmware-a i prodao HG Spotu..
Kad sam ga prvi put upalio pojavila se HT-ova animacija što sam odma promijenio, naravno neznam što znači onaj FFS-Version i zašto se tu HT upisao?
Prilikom primjene tema mi se ugasio, to je bilo nakon par minuta rada, nadam se da to nema veze s ovim HT-ovim glupostima koje su mi nabacali u mobitel...
Iskreno se nadam da će najnovija verzija Firmware-a maknuti onaj HTmobile iz mog moba...
Nisam se badava dvoumio gdje da kupim mob i izgleda da bi ipak bilo bolje da sam ga kupio u Siemensu..
Isto tako se ne bi začudio da su HGSpotovci kupili kodirani mob u HT-u te ga dekodirali i onda ga prodali kranjem korisniku ;D
Odi u servis siemensov pa ih pitaj u čemu je stvar, ako je telefon otključan odi ga vrati u hgspot i traži lovu nazad... to bih ja napravio...
Riješen problem s imenikom, moj bed :-/ kontakti su bili pohranjeni u mob-u..
Tako sam napravio jer mi je SIM poslovni i nisam htio niti jedan kontakt držati u imeniku...
Sad ću sve kontakte ručno prebaciti i sve 5..
A što se tiče HT-a, još ćemo vidjeti kaj će bit s tim...
@gog
ti puno radiš s mobitelima, jel moguće da bi si HGSpot priuštio taj komfor i riskirao na ovaj način...Pa ako je mob stvarno otključan to bi ih moglo pokopati...
FFS-Version: S65_2.hr-HTmobile_11_0220, Tue, Aug 13
Pitanje je što ova linija znači, da li samo da je HTnet ubacio mali kod i ostavio reklamni trag pošto ga je on nadogradio ili je stvarno bio zaključan od strane HT-a..
Još sam nešto pokušao, vratiti tvorničke postavke uređaja, a kad sam to napravio jezik je ostao Hrvatski i Wallpaper je bio od HT-a, pa da si pucaš u glavu...
Sumanjam baš da bi ih moglo pokopati, prejaka su oni firma. Moguće je da imaju deal s ht-om koji naručuje jako puno telefona pa su ih zato dobili jeftinije. A ht je možda pri narudžbi tražio promjenu softvera...
Probaj nazvati siemens pa ih pitati da ne gubiš vrijeme...
Još pitanjce, jel potrebno puniti mob prva tri puta po 12-tak sati?
Kad ga kupiš treba pričekati da se isprazni i onda je preporučljivo ga puniti 12-tak sati.
Tako se uglavnom tvrdi. Iskreno ja se ne držim uvijek tog pravila i nisam imal problema sa baterijama, ali nemaš kaj izgubit ako to napraviš.
Ja sam ga odma napunio do kraja i kad se totalno isprazni stavit ću ga 12 čuki na punjenje...
Da me ne muči ona linija od HT-a bio bi presretan, mobitel je stvarno odličan, opravdao je sva moja očekivanja, čak i puno više od toga...
Čovjek uči dok je živ, nikad više kupnja negdje drugdje no u Siemensu..
Nije badava bila situacija da ih u Siemensu nemaju a bilo gdje drugdje u gradu ih možeš nabavit...čak mi je žemska u Siemensu rekla da se treba rezervirati kupnja novog S65..
Ja sam svoj C60 punio 2,5h.
Najnoviji fw. je 14, a neslužbeni i 16.
Ako se to odnosi na S65 onda mi baš i nije sve jasno, naime, skinuo sam jučer fw sa Siemensovog web site-a i verzija je 12..??= Citat =:
Izvorno postao Dark
12 je zadnji...
Lud sam, mobitel se ponovo ugasio, znači dva puta u tri dana...
BTW, dio maske gdje je kamera se dosta klima, kad se stavi poklopac od baterij malo učvrsne, ali se pod prstima i dalje osjeti da nije fiksiran...
Pa ovo je da popizdiš,, ne znam kome da se idem žalit, HG Spotu da mi ga zamijene ili Siemensu da maknu ovaj kod koji je ubacio HT i promjenje ovu klimavu masku...
Ne bi rekao. 14 bi trebao biti. Ipak je i 16 službeni, ali nisam siguran da li sa HR jezikom. Nagađa se o fw17.
http://www.club-siemens.net/forum/vi....php?tid=42012
pa na siemens mobile.com uvijek zadnji stave najnoviju verziju softvera
za sl65 ima v16, ali ne za s65...
evo link za zadnju verziju s65 fw-a - http://www.siemens-mobile.com/com.ap...nload_s65.html
Zašto su onda na club-siemens rekli da je fw16 najnoviji i još su dali link za fw na službene stranice?
pa zar niste svjesni da je na siemensovom sajtu
samo prvih par verzija nakon toga više ne stavljaju
novu verziju ali ih uredno daju u servise.....
@damgol
nije to bas tako, ali neda mi se sad ulaziti zasto je to tako jer se vec dosta puta raspravljalo o tome na forumu...
@Dark
samo za sl65 je v16 sluzbeno vani...
Zašto se onda ovdje: http://www.club-siemens.net/forum/v...d.php?tid=42012 već neko vrijeme govori o tome da je izašao službeni fw. 16 za S65???
Ako nisi gledao, unutra su i linkovi gdje se može skinuti sa siemens-mobile.com stranice.
npr. tu: http://www.siemens-mobile.com/com.ap...xbz_update.exe se može downloadati fw16 sa hrvatskim menijem.
Ista je stvar bila i sa v12. Nitko nije rekao da v16 ne postoji, nego da je nema sluzbeno za skiniti jos, a to je zato jer nije jos odobrena od operatera. Kad to prođe, onda ce je staviti za download.
Link za download postoji jer su je ispocetka stavili, a kasnije povukli, ali ako je ides skidati regularnim nacinom - neces je naci; samo v12 za sada...
Ja ga prvo ostavim puniti 12 sati i tek ga onda palim (tako su mi i rekli u servisu). Zadnji mob koji sam kupio sam i prva 3 puta ispraznio do kraja i ostavio puniti preko noći, nije bio neki problem ionako sam imao stari koji sam koristio dok se ovaj punio. Možda neće puno pomoći, ali ne može ni odmoći.= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
ja isto tako napravim. tako svi sugeriraju, a i ne kosta me nista...
Ljudi moji, čime se vi zamarate, nije to više toliko bitno koliko je gorka činjenica da više nemate gdje pa čak ni kod Siemensovih ovlaštenih distributera koji se mogu naći na slijedećem linku:
Distributeri
Naime kao što sam već napisao, ali se nitko na to ne obazire, kupio sam mobitel S65 u HG Spotu, za razliku od dvoje ljudi koji su ih kupili u Bossizu i u Intelkomu što su oba Siemens ovlaštena distributera..
Svi imamo identične probleme, a to su:
1. Defaultne (tvorničke) postavke na mobitelu su HT-ov screensaver, wallpaper i ostale monopolističke bljazgarije.
2. Mobitel se povremeno tijekom rada gasi..(pr. 2 puta u 3 dana)
3. Linija koja je ukucana u detalje IMEI-a a glasi: ( FFS-Version: S65_2.hr-HTmobile_11_0220, Tue, Aug 13 ).
Još mi se jedan kolega s foruma požalio da je kupio M65 u Siemensu u Heinzelovoj i da ima isti problem s HT-ovim temama, premda koristi VIP, ali da mu se mobitel ne gasi..
Stoga vas, dragi moji kolege forumaši, pitam što mi (nama) je za činiti????
Gdje mogu kupiti normalni Siemens mobitel koji će biti upakiran u kutiju bez da je neki HT čačko po njemu????
Ljudi, nazvao sam Siemens i grdo se iznenadio, djelatnik u servisu mi je rekao da je mobitel bio zaključan na HT mobile i da će pokušati to totalno izbrisati iz mobitela, na što sam rekao da ću ipak u HG Spot po svoje novce jer nisam dao toliko para da bi mi prodali otključani mobitel...
Novi ću kupiti u Siemensu...
da, da... vidis ti cime se sve ljudi bave, ha? Eto, dobro je da sad to znaju svi!!!