a ti to znaš, jer i drugih mobitela koje je Vip prvi stavio u ponudi nije kasnije bilo i kod t-mobilea??
(recimo E71 i E66 su prvo bile dostupne kod Vip-a, a tek kasnije kod t-mobile-a)
:loco:
Printable View
Kako podesiti, ako je moguće, da slike koje su snimljene mobom, prilikom slanja MMS-a, budu automatski smanjenje, jer mi se uvijek pojavi upozorenje da je slika prevelika, pa da slanje možda neće biti moguće, na prošloj noki-i koju sam imao(6500s), prilikom slanja MMS-a, mob je sam automatski smanjivao sliku
Pozdrav,
Posjedujem 2 i po mjeseca staru Nokiu N85 i zanimaju me iskustva ostalih vlasnika kako je njima (ne)raskliman klizni mehnizam? Naime, meni u skloplopljenom stanju onak, DOSTA radi u lijevo-desno (znam da je ovo dost nedefinirano opisano no ne nalazim ništa prikladnije) što me posebice smeta kad slikam s fotoaparatom, s neotvorenim telefonom. Svaki put kad pritisnem dugme za slikanje osjetim klizni mehanizam kako mi radi dolje-gore pod desnim kažiprstom i palcem. I to mi baš smeta pa ako je to slučaj samo kod mene da ga odnesem u Mobis reklamirati. (može li se to uopće popraviti?)
I dodatno, dok pišem smsove osjetim da između poklopca baterije i same baterije ima malo lufta i osjetim kako mi to radi ispod dok kucam. Da li to i vi osjetite?
Hvala na dojmovima
Lijep pozdrav
To ti je normalno kod svih slide telefona. Meni se na N96,N95 8GB, SE C905, N85 (itd) slide uvijek micao malo ljevo-desni i gore-dolje. Makar kada osjetis da ti se bas jako rasklima, tj. kada ekran pritisnes pa ti on "lupka" o drugi dio (donji dio) telefona, onda odnesi u Mobis.
A to za malo lufta izmedu poklopca i baterije nemozes nista. Takva je plastika da ti one male kukice ne sjednu dobro pa ti se klima i skripi poklopac.
Stavi ispod poklopca baterije neki mali komadic gume nekakve i rijesio si klimanje...tako sam bar ja na n96 napravio
A kolko milimetara gume si stavio?? Kolka debljina.
@ makec994, da već sam u toj fazi da mi gornji dio lupka o donji dio. A posebice se rasklimanost osjetila dok sam držao uključen navi kotačić pa dok palcem vrtiš, osjetim gornji slide mehanizam kako radi. Ništa, odnjet ću u Mobis. Nadam se da će to ok namjestit; da neće napravti još veće sranje jer ne volim kad mi se rastavlja telefon.
Dal bi mi ta guma smetala radu telefona obzirom da je u poklopcu baterije antena za FM odašiljač i antena telefona?
E da, ali moras imat para sa sobom. Najvjerojatnije ce ti pocet sra* kako se "treba" zamijenit gornja maska, pa ovo, pa ono, pa bolje pazi na kaj ti lupe cijenu. Tak su meni napucali 300kn samo zato kaj mi se maska odljepila sa ljeve strane na gornjem dijelu telefona, pa moras pazit.
Guma ti nece nista smetat. Naso sam jednu ful malu gumicu i ubacio je izmedu baterije i poklopca i presretan sam. Ne skripi vise ;D;D;D
Zašto ne staviš malo selotejpa s donje strane slajda? Kada ga otvoriš prema dolje, tamo zalijepiš jedno 4-5 slojeva selotejp (ili neke druge trake).
Na mojoj radi odlično.
I, da, na poklopac baterije staviš djelić onoga materijala kojim zamataju TV ili linije kada ih transportiraju. Ja stavio i ništa se ne miče. Pazi i gdje stavljaš to jer bitno je pogoditi baš onaj dio gdje nastaje taj luft.
Ma daj ne blebetaj o onome sto neznas! Gle ja sam bio kod Mobisa, rekao u cemu je problem i ostavio mobitel. I sljedeci dan sam dobio obavjest da je mobitel gotov i platio neznam oko 150 kn i slide ko nov, ne skripi i ne lupka. Oni su duzni barem pokusat nesto popravit, zato sto su jedini ovlasteni Nokija serviseri u Hrvatskoj.
@Moby: Daj molim te, ako ti nije problem, slikaj to kako si stavio za slide selotejp, i za poklopac tu traku. Pa ih uploadaj da svi vide. :D:D
Nop sada drži 8 dana ;D;D;D, no ovo je offtopic.
Bio sam jučer u Avenue Mall-u, u T-Lopov centru. I tamo sam se raspitivao u vezi N85, i jedan malo zbunjeni operater je rekao da će doč do kraja 6. mjeseca u njihovu ponudu. No nije rekao da će 100% nego da su velike vjerojatnosti da će doč, a mi si sad mislimo :smurf::smurf:
Imaš na YouTube-u filmić o lijepljenju selotejpa na N85. Ukucaj "N85 slide problem".
A ovo na bateriji, zaboga, komad koji se stavi iza baterije. Stavi ga malo bliže donjem dijelu, znači ne preko baterije jer će ti i dalje lupkati. Pola neka bude na bateriji, a pola na onom "čvrstom" dijelu.
Pa zar to namještanje slide mehanizma ne spada pod garanciju? Nisam planirao im to ništa platiti.
Dodatno pitanje o N85:
imam unešen kalendarski zapis (podsjetnik) s uključenim alarmom (npr u 13:00). On mi odsignalizira u 13h (da moram ić skočit padobranom, borit se s anakondama, ili što mi je već taj dan u planu (za slučaj da neka zgodna djevojka čita :) ), i kad kasnije tog dana ulazim u kalendar unijeti novi podsjetnik, sastanak on mi javi "jedan ili više alarama propušteno zbog promjene sata" (to mi je javljao i prije i poslije pomjeranja sata jedan unaprijed)
I to svaki put! Dal imam nešt krivo podešeno ili nešt moram ugasit jer me živcira čitat svaki put tu poruku? Hvala
Ne, to ti ne spada pod garanciju. Pod garanciju ti spadaju samo softwerska ostecenja, npr: kada idem pisat poruku mobitel mi se restarta, ili kada ti ekran riknuo, ali za sva ostecenja na mobitelu (ogrebotine, udubljenja, zguljena boja) moras ti platit.
Ja sam je slao u servis i zamolio ih da mi poprave slide koji se još ne klima toliko da klacka, ali...
Kreteni su ostavili onaj selotejp kojega sam zaljepio na donji dio slidea.
Toliko o Mobisu i rješavanju slider-problema preko jamstva.
nigdje nisam našao, kako da instaliram flash player u mob, negdje sam pročitao (tj. tako sam bar shvatio) da je on već instaliran u symbianu, ali koji god video pokušavam otvoriti, javi mi da nedostaje flash player plugin, pokušao sam otiči na adobovu stranicum ali mi tamo nudi download za PC!
Koliko vas koji imate N85 bi ga preporučilo nekome?
evo, čitam par dana razne forume o mobitelima i ne mogu vjerovat da ima toliko pritužbi na mobitel takve "klase". A kako mi je zapeo za oko i dvoumim se između njega i E63 (znam da nisu baš slični) koji mi je u pretplatničkoj ponudi također, jednostavno se ne mogu odlučit... Za E63 nisam pronašao nikakve pritužbe osim možda za kameru šta mi nije previše bitno :angry:
Znam da je N85 po mogućnostima daleko bolji, ali šta to vridi kad će me nervirat slide mehanizam, zamrzavanje itd....
Osobno me najviše muči slide mehanizam jer nikad nisam bio pobornik slide telefona, a vidim da je upravo najviše pritužbi na račun toga :cry::cry:
Kod Nokije, nažalost, moraš uvijek biti spreman na bilo kakve kompromise.
N85, moja je već drugi tjedan na servisu. Otišao mikrofon i vjerojatno ću pričekati još 7 dana dok mi se vrati.
Ne znam, ni meni se slideri ne sviđaju, ali kod N85 sam napravio izuzetak. Imam je od 27.2., sada već skoro pa 5 mj. što su rijetki mobiteli imali čast.
Slide sam također tražio da mi zategnu. Ja sam stavio selotejp traku na rubove, ali onda više nisam mogao otvarati slide putem opruge, nego čistim guranjem, kao na N95.
Ugl. sada sam na rezervnim mobitelima tipa Samsung E251 i užasno mi nedostaje N85.
Ja bih ti je, unatoč svemu, preporučio. Dobar mobitel kojega sada već možeš dobiti za "šačicu" kuna.
I da spomenem da s novim fw-om nema vise nikakvog smrzavanja
možda bi bilo dobro naglasiti da nisam (bar ne još ;D ) mobitel "freak" koji će mijenjat mobitel svakih 2 mjeseca, ilustracije radi, imam već više od 2 god SE k610i i super sam zadovoljan, ali već se ipak malo ofucao, izgledom i mogućnostima, ali nikad nikakvih problema do sada i btw ono šta sam gledao slike s kamere N85 kao primjeri, moj SE ga pere sa 2.0 megapixela (bar mi se tako čini). Sad bi htio probat Symbian i već vidin da ću vjerovatno pogriješit šta se tiče izbora mob-a ali hebemu mame me sve te mogućnosti N85 :tomato:
dakle,
@moby u 5 mjeseci, otišao slide i mikrofon, vidia san tamo da si bija nezadovoljan i zvukom iz slušalica i još s nekim sitnicama...
Ma da, ja inače imam velika očekivanja od mobitela za koje izdvojim 60% mjesečne plaće.
Taj problem kojega imam s N85 i zvukom u slušalici se javlja i na SGH E251 primjerice, znači da nije do Nokije.
Što još, da ona plastika oko tipki za javljanje i prekid razgovora redovito počne "šetati" jer s vremenom nastane luft, i kako grebe o gornji dio koji je također od plastike-dođe do škripanja. Mene to zna izluditi, a drugi to ni ne primjete. :)
Zvučnici bi mogli stvarno biti jači, pogotovo kada uzmeš npr. 5130, jeftinjak od 600-tinjak kuna koji ima zvučnik da se slediš!
E, obično ovako visoko pozicionirane Nokije iz N-serije nisu baš za duge staze (tko se danas sjeća obične N95, prije 2 godine najboljega mobitela na tržištu ili pak N80 koji je koštao kao Rolls Royce prije 3 godine), a SE su se pokazali izvanredno dobrima na duge staze. Možda da razmisliš o C905 ili sl.? Ili, kako kažeš, ako ti izbacivanje novih modela svaka 3 mjeseca ne igra ulogu, kupi si N85. Ne znam koji je model može baš potpuno istisnuti. N86 je kopija N85 uz neke korekcije.