Jedino bi te firewall mogao zahebavat... Ako bude,pa ga iskljuci,ili stavi "eksepšn" na LAN vezu...
Printable View
Jedino bi te firewall mogao zahebavat... Ako bude,pa ga iskljuci,ili stavi "eksepšn" na LAN vezu...
e ovako imam eset smart Security 4.0, zezao je firewal ali to sam rješio.
nego zanima me dal ima potrebe za instalacijom dodatnog firewala? npr Outpust Firewal pro? On bi mogao radit puno problema!
Il da ostavim sve ovak,i na jednom i na drugom kompu je ESET?
Ostavi tako,ili po potrebi rucno podesavaj firewall. Takoder kontroliraj programe koji se pokrecu s windowsima. Nepotrebne pogasi i zabrani im podizanje,pa ce i firewall lakse radit,a pogotovo ako ti programi cesto pokusavaju spokit se na net...
Free firewalli cesto budu dobri jer su mali i jednostavni,pa mislim da neki bijesni firewall ni ne trebas. Ja ga uopce ne koristim...
Ostavič ću za sada tako, pa ako bude problema stavim naknadno!
Naravno da smije! Mislim da sam napisao da je problem bio u mrežnim karticama.
Kad sam stavio dvije kartice u komp s jedne sam se mogo spojit na net, a s druge ne, imam doma 5 komada pa sam kombinirao sve moguče kombinacije! Isto tako sam skužio nekim karticama treba puno vise kod podizanja, Realtekove sam stavio da mi međusobno povezuju kompove, jednino tak i rade,a sa 3com-ovom mrežnom se spajam na net, puno brže se spoji prek nje! isto tak mislim da je tu radio problem i eset security, kojega sam kad je sve proradilo instalirao i podesio.
ako nekome treba mogu reci koje su postavke kod koje mrežne kartice pa bude lako namjestiti, samo se trebaju prije toga isklučiti svi firewalli.
E da da jos napisem, tzv "server" mi je PII 337mhz i 192MB ram, a glavni komp PIII 800mhz, 512MB, to sam htio prvenstveno da mi P3 bude rasterećen, jer dok sam skidao nisam mogao "glatko" gledati film, kod svakog zapisivanja na disk slika je trznula, a sad se vrti bez problema.:banme:
eh da, evo vec problema, dakle kad mi pukne vez eili se recimo ja odpojim pa ponovno spojim na glavnom kompu, nakon toga mi se ne zeli spajati s drugog kompa na net, pokušao sam isklučit lan, pa ponovno uključit na dugom kompu, ali ništa, onda nakon nekog vremena proradi, jel mu tolko treba da dođe k sebi??Ili eset firewal nešto zajebava?
i na tzv ""serveru" mi ne zali radit update za eset, dok na drugom kompu radi update.
I dal recimo postoji neka opcija negdje u mrežnim postavkama da recimo ograničim dawnload na drugom kompu?, jer mi ubije dawnload dok skidam na "serveru"!
Daj si mira, puno ljudi je izgubilo kosu i prozorska stakla zbog kasde :D Čopi kvalitetniji router i možeš spojit oba kompa neovisno.
Ograničit možeš sa NetLimiter-om
Hm neznam šta je tu sad kasda kriva, spojim se ja bez problema, kasda je stara ali radi pa ne vidim razloga zašto bi morao kupovati drugi router dok god ovaj radi!
Ksada je jedan od najproblematicnijih ruotera,pa ti je zato savjetovao. Ja bih da sam na tvome mijestu uzeo wlan opremu za oba kompa i bio bih miran s netom. Mrezu poriktas s mreznim UTP kablom i to je to... As you wish...
Sve bi proslo kod mene, ali mora biti Bridge mode zbog izmjene IP adrese!