Može, ali poslije vikenda. Sutra radim i želim nedjelju bez obaveza.
Printable View
Može, ali poslije vikenda. Sutra radim i želim nedjelju bez obaveza.
U redu, hvala!
Koliko se vidi iz prvog posta ti si na VIP-u ili se ja varam?
Da, na vip-u sam, nazalost, ali sad imam ovaj broj na kojeg me svi znaju i ne zelim ga mijenjati.
jel to neki problem sto sam na vip-u?
Nije, malo sam u stisci s vremenom.
Dakle, pretpostavljam da nemaš kabel i da se namjeravaš spajat preko BT.
U Control panelu otvori Bluetooth devices i klikni na Tab COM ports. Tu pogledaj koji COM ports ima oznaku outgoing pod Directions i zapamti njegov broj.
Otvori Add new hardware i klikni na Yes, I have already connected the hardware pa Next i kad ti ponudi izbor hardwarea pronađi Standard modem over Bluetooth link označi i klikni Next.
Nemoj zaboravit da cijelo vrijeme moraš imati uključeb BT na C81, inače je sve uzaludno.
Otvori u Device manageru ili u Phone and modem options (svejedno) properties od tog BT modema i klikni na karticu Advanced.
Tu imaš prostor za upis inicijalizacijskog stringa. Nažalost ne mogu naći di sam zapisao taj string, ali možeš ga tražiti od Službe za korisnike. Vrlo je bitno da ga potpuno točno prepišeš jer inače nećeš se moći spojiti.
Kad si to sve napravio, napravi novu konekciju. Kao telefonski broj upiši *99***1# za spajanje naravno odabereš BT modem i to bi trebalo biti to.
Ovo za bluetooth si dobro pretpostavio, ali sam zapeo vec na drugom, na koje si tocno mislio kad si rekao oznaka outgoing: http://img177.imageshack.us/img177/8...4064gi8.th.png?
Ne vidi se cijeli tekst, ali pretpostavit ću da su COM 1 ili 7 serijski port kod kojeg računalo pokreće konekciju (zato se i naziva outgoing) , a COM 6 serijski port kod kojeg mob pokreće konekciju. Tebi treba 1 ili 7.
Vidio sam, 1 i 7 su serial, ali kada dodjem do odabira hardware-a nema "Standard modem over Bluetooth link ", najblize sta sam naso je bilo ovo: http://img177.imageshack.us/img177/6...9064hz4.th.jpg
i ovo
http://img91.imageshack.us/img91/179...4057va7.th.jpg...
Onda pronađi Standard Modem device i kad te pita na kojem je portu modem odaberi COM1 , ako ga ne pronađe onda probaj s COM 7.
Nema toga...
Moraš imati Standard modem device. Ako ga odmah ne prikaže klikni na Show all devices.
Jbg, nema, najblize je ono sta sam stavio na slikama...ma nea veze, nije vazno...
Dakle, tu di si stao imaš na dnu Add new hardware device, označi to i klikni Next. U slijedećem prozoru označi Install the hardware that I manually selected from a list i Next.
U prozoru koji se pojavi, trebao bi imati Modem, ako ne klikni na Show all devices i moraš doći do modema. Kad si konačno pronašao modem i naravno kliknuo Next označi opciju Don't detect my modem, I will select it from the list. U slijedećem prozoru naći ćeš između ostalog Standard modem type, odaberi Standard 56000 bps modem i instaliraj ga. Ostatak uputa imaš gore. Sretno.
Hvala na trudu, nasao sam modem, instalirao ga, ali u advanced pod propertis u device manageru ima samo za odabrati opcija single ili multiuser i lijevo od toga je samo conection mode i nema nista drugo koje se moze odabrati ili upisati?! help ?