nisam primjetio na red gsm-u isprika,no eto ipak,još jedno mišljenje nije na odmet ;)
Printable View
nisam primjetio na red gsm-u isprika,no eto ipak,još jedno mišljenje nije na odmet ;)
a bokte, ako se i ijednom telefonu zna sve to je iPhone.
koristima ga par mjeseci i ukratko
+ kvaliteta izrade
+ ogroman ekran
+ friendy interface
+ odlican TS
+ savrsen mp3 player
+ dosta memorije
+ iTunes (nekima -)
+ brdo aplikacija koje se skidaju direktno na telefon
+ ostale multimedijske sposobnosti
+ safari i IM+
- bluetooth
- MMS (moze se srediti da radi)
- neobicna tipkovnica, zahtijeva navikavanja
- nemogucnost radenja foldera za slike ako nemate iPhoto, tj. Mac OS na racunalu
- tihi i lose kvalitete izradeni zvucnici, nista strasno ali zaboravite zvuk kao na N95 recimo
- nema FM radia
- nemogucnost stavljnja ringa koji hoces, tj. mp3 ringtona, ima par programa koji dozvoljavaju do 5 njih da stavis, onda moras placati (neka me netko ispravi ako je nesto novo doslo)
- kamera losa po noci, 2MP, za dan i nije tako losa
- video samo uz dodatnu aplikaciju
- safari ne podrzava Flash
eto, to je to ukratko. za sve ostalo ga morate isprobati, tek tad telefon dobiva novu dimenziju i tek cete tad shvatiti zasto je stvoren toliki hype uvezi njega.
isto tako koliko sam skuzio uz 3G ne daju docking station (moze se jeftino nabaviti putem e-baya), to je po meni veliki nedostatak. ovako mi docking stoji cijelo vrijeme na radnom stolu, kad se god sjednem samo ga piknem unutra, automatski se puni, ne moram traziti punjac po stanu, uticni i te gluparije. tako da mi se gotovo nikad ne dogodi da je baterija slaba a i ne moram traziti telefon po stanu, uvijek je u docku. :)
Za koliko se da nabaviti stari model ?
po meni, ovi nedostaci najviše bodu u oči (bar meni) kod uređaja koji košta 7k kn...
Osobno mislim da ima puno više boljih uređaja od ajFona 3G, koji i nude više, a cijenom su mu slični.
samo što je iPhone opet napravio dobar posao po pitanju reklame i marketinga.
a ljudi "nasjedaju" na reklame
ne bih se slozio s tobom, ali cijenim tvoje misljenje.
po meni sve zavisi o korisniku. meni ringtone i kamera nisu bitni, zasto sto mi je 90% vremena na vibri, a mobitel mi ne sluzi za slikanje. kod nekog je obrnuta situacija.
ovi plusevi su puno veci nego minusi i kad se mobitel koristi vise od par dana se to shvati. :)
istina je da ima nedostataka nekih, odnosno dali su nedostatci ili ne to je pitanje svakoga... recimo ja BT prijenos podataka slabo koristim i inače... MMS mi je zao jedino kaj pa si ga planiram staviti.
Inače zanima me par stvari... ja ga imam kodiranog iz T-Mobilea no sad bi ubacio VIP karticu unutra, naravno s Universal SIM-om jer drugacije necu moci.. Sve u svemu šta to oni tamo naprave da ga pokrenu, navodno sa svakom karticom treba ponovno aktivirati?? I druga stvar, jel na njemu normalno sve ostaje ako se ubaci nova kartica
To stoji u svakom slučaju..
meni osobno, zvuk zvona je uvijek isključen. i nemogu baš prihvatiti da jedan mob te cjenovne klase ima ograničenja po pitanju zvukova za poziv.
tebi je + dosta memorije.
ali isto tako, većina novih uređaja podržavaju kartice većeg kapaciteta (8/16GB, a 8Gb je cca 200kn)
Samo, kažem, iPhone igra na jako dobar marketing i reklamu...
dosta ljudi će ga kupiti samo da budu "cool" i jer su to vidjeli na reklami.
a zasto ljudi kupuju n95,skripavu igracku iz turbo limca ili daju 9k kuna za 8800 nego zato da si budu kul...
ajfon je odlican fon sa nekim nedostacima kao i svaki mob,na korisniku je da odluci moze li zivjeti sa time...
Kakvo aktiviranje :hm: ?= Citat =:
Sve u svemu šta to oni tamo naprave da ga pokrenu, navodno sa svakom karticom treba ponovno aktivirati?? I druga stvar, jel na njemu normalno sve ostaje ako se ubaci nova kartica
Universal sim radi unlock emulaciju i sve dok ti je on u iphone-u sve će raditi normalno na karticu drugog operatera.
LOL
Evo, u petak sam se slučajno zatekao u Rijeci, na Korzu, i dok sam gledao mobitele u robnoj kući preko radio Rijeke sam čuo kao "Danas je počela prodaja AJfona u RH".
OK, odem ja do T-Centra, par metara udaljen. Ispred centra stoje dvije simpa hostese s listićima u obliku iPhonea i pitaju me-Što želite u Centru jer ako ne kupujete AJAJfon ništa drugo danas ne možete. Ja ih odmjerim i kažem kao došao sam samo zbog toga.
U T-Centru dva zaštitara (pojačano, Bogte), desetak prodavača koji su svi bili zauzeti. Na jednome pultu je stajao taj famozni iPhone, na nekakvom stalku. I, totalno neometan drugima uzmem ja to čudo u ruku, prvi put u životu. Malo sam po njemu čačkao, pritiskao, probao ono što sam vidio preko Youtubea da ne šljaka tipkovnica, odn da često stisnete tipku "do". I tako je bilo, od 5 pokušaja da stisnem slovo "K", 4 puta mi je ispisao slovo "J".
Odložih mob i preko vrata.
Bože, bađ se zapitah, u čemu je ta tajna iPhonea!
U potpunosti se slazem s Srkijem,ja bih jos dodao kako mi se jako svida grupiranje sms poruka primane/poslane istom kontaktu,a nedostatakk je sto ne mozes proslijediti poruku.
Od drugih stvari koje mi se nisu svidale na njemu je nemogucnost browsinga po hard discu,skidao sam neke programe za to ali mi nikad nisu radili.
Brisanje kontakata ili drugih stvari je moralo ici jedan po jedan,nema opcije mark/unmark all sto me je izludilo dok sam cistio telefon od osobnih podataka i mailova.
Osobno meni se je svidio i koristio sam ga 7 mjeseci,prodao ga prosle nedjelje,ipak mi je trebao telefon sa vise funkcija od njega.
P.S...ja sam ga uspio x puta stiltati,nadam se da to vama nece dogoditi...
Može jedno pitanje vezano uz postavke samog uređaja.
Dakle, jučer sam podešavao sestrin netom kupljeni iPhone 3G i kad sam došao do opcije Region Format, uočio sam kako na listi država nema Hrvatske, a tu istu opciju imao sam podešenu na Croatia na svom iPod Touchu koji koristi istu verziju OS-a. Kad sam na iPodu otvorio samu listu da provjerim o čemu je riječ, uočio sam da ni na njoj nema Hrvatske, a bila je podešena (imao sam kalendar na našem jeziku, kuna je bila glavna valuta...). Kad sam promijenio na neku drugu, npr. United States, nisam više mogao vratit na Croatia.
Jeli netko zna u čemu bi mogao biti problem i kako je meni uopće prvi put bila namještena Hrvatska, a da je sad uopće nema na listi? Hrvatska tipkovnica je uspješno postavljena na oba uređaja, a za jezik izbornika znam da ne postoji naš kao opcija.
istina, kartice nisu skupe i moze se memorija nadograditi, ali vecina zaboravlja brzinu pristupa memoriji. :) ne moram napomenuti da iste sekunde kad stisnem iPod, Photos, Video se otvore, bez ikakvog cekanja, sto se ne moze reci za bilo koji drugi mob s karticom od 8GB koja je skroz puna. Imam jos 54MB slobodno, ukupno 1200 pjesama.
nadam se da se tu slazete.
@Moby
neka ljudi kazu sto god hoce, po meni tipkovnica zahtijeva duuulje privikavanje. cak kad sam se i privikao mi se ne daju pisati duzi SMSovi, a ne recimo Nokia 7373 i E61 sam naprosto uzivao :)
neki imaju drugacija iskustva i to cijenim, moje ne vise lila u vezi tipkovnice.
@kazakhstanac
da, te sam stvari zaboravio. za SMS postoji program tako da postoji izvjesce i mozes proslijediti poruku, ali u ovom od iPhonea to ne postoji, dakle:
- ne mozes proslijediti poruku
- nema izvjesca
ali isto tako sam zaboravio jedan plus
+ mail (odlicno je rijesen, pogotovo PUSH mail, svaka cast na tome, ipak mi MMS pokraj maila dijeluje kao totalno ne potrebna aplikacija. pitate se zasto? skuplji je, moram razmisljati da li osoba kojoj saljem MMS ima postavke, dosta se umanjuje slika. mail danas svi imaju i provjeravaju i PUNO je jeftiniji, naravno ako imas bar osnovi datea paket)
e kak si rijesio taj push mail?
+baterija kad prckas po njemu sam tak ode...razmisljam da si nabaim dock za doma,da ga utaknem kad god je doma...:D
Odes pod "settings" pa "Fetch new data" i stavis Push ON i recimo da ti provjerava svakih 15 ili 30 min i to je to :)
kad ti dode mail (tj. on provjeri) mob zavibrirao i zazvoni kao da je SMS dosao i pise ti na ekranu da imas novi mail.
dock je must have. :)
imas kakav savjet kaj da se iskljuci da baterija duze traje?
+nece bateriji nis biti ako se bude svako malo nadopunjavala?:D
ne bi smijelo.
wlan iskljuci kad ga ne koristis, Push mail isljuci, light smanji i nemoj cijelo vrijeme prckati po telefonu :D
meni se u 2 mjeseca nije niti jednom desilo da se ispraznio. upravo zahvaljujuci docku. tako da se ne zalim u vezi toga.
iPhone - The missing manual
http://rapidshare.com/files/15647262....com_.rar.html
Password za rar: www.dotnxt.com
ja ga isto uzeo prekjucer, mob je predobar, iznenađuje me brzima , s cime sam na N 73 bio jako razocaran, samo imam jedno pitanje dali se spajate na 3G ili E?
imam pokrivenost ali mi 3g vise baterije zdere, tako da sam na E , pa reko da pitam vas
ja dok sam doma wifi,inace 3g..
moze se na njemu kontrolirati promet,to je ok..
+vidim da dock kosta oko 200kn,pa bolje onda kupiti neki mini liniji koja ima opciju docka za njega/punjenje za nekih 600/700kn :D
Ja sam isključio 3G jer zdere bateriju, i da kad se prcka po njemu toliko brzo ode baterija da sam naprosto mislio da nekaj ne valja. Sad vidim da u biti svi imaju taj problem.. Ali naravno da cu nabaviti dock station...
da,ode...jer u biti sigurno kao i ja,cijelo vrijeme prckas po njemu...:D
onak mi je to malo cudno,onda se sjetim da mi je htc trajao 2 dana,ali uz to sam poslao 20 sms dnevno i 20 poziva...ipak su tu filmici,net,igre i ostale nepotrebne izvrsne gluposti:D