sta zi znaci ovo "ne-optimalan procesor" de malo pojasni (jel nije 2x1,73 dovoljno ????)
i zasto je slabija grafika sa Core 2 Duo-om
Printable View
sta zi znaci ovo "ne-optimalan procesor" de malo pojasni (jel nije 2x1,73 dovoljno ????)
i zasto je slabija grafika sa Core 2 Duo-om
Zato što se procesor više grije i više troši bateriju (ne puno, ali ipak). A čuj, proizvođači će ako imaju cjenovni limit najčešće na nečemu uštedjeti - najčešće kod jačeg procesora (kao što je Core 2 Duo) strada grafika...
evo ovako dvoumim se između ova dva laptopa HP 6820s i toshiba A300-15i
koji mi preporucate
HP 6820s
Opis:
HP Compaq 6820s, Intel, Pentium Dual-Core, T2410, 2,00 GHz, 2x 2048 MB, 17", 1440x900, SATA 250 GB, Free DOS, ATI Mobility Radeon X1350 128MB, DVD±RW DL, 10/100 LAN,56k mod,802.11a/b/g,Bluetooth, USB 2.0 3, 2,95 kg, torba, miš
CPU brand Intel
CPU tip Pentium Dual-Core
CPU model T2410
CPU brzina [GHz] 2,00
L2 Cache 1 MB
Chipset (N) Mobile Intel PM965
Memorija [MB] 2x 2048
Integrirana memorija [MB] 0
Takt memorije [MHz] 667
Memorijski utor SO-DIMM DDR2
Max. količina memorije [GB] 4
Broj memorijskih utora 2
Ekran 17"
Vrsta zaslona AG (AntiGlare)
Max. rezolucija 1440x900
HDD [GB] SATA 250
Broj okretaja [rpm] 5.400
VGA ATI Mobility Radeon X1350 128MB
Optička jedinica DVD±RW DL
Audio High Definition Audio support
Mreža 1x 10/100 Ethernet
56k modem
802.11a/b/g
Bluetooth
Ostale karakteristike
OS Free DOS
Video kamera n/a
Čitač kartica MMC
SD
Baterija Li-Ion 6 ćelija
Boja crna
Dodaci torba, Bluetooth miš
Stražnji panel
Paralelni priključak n/a
Serijski priključak n/a
D-sub 1
DVI n/a
S-Video Out n/a
HDMI n/a
RJ45 1
RJ11 1
FireWire n/a
Audio In/Out 1
USB 2.0 3
Utori
Utor za proširenje Express Card/54 slot
ExpressCard/34 slot
Dimenzije i masa
Masa [kg] 2,95
MP Cijena: kn5145.13
Cijena za gotovinu: kn4887.87
--------------------------------------------------------------------------------------
i TOSHIBA A300-15i
Zaslon: 15.4" WXGA (1280x800) Procesor: Intel Dual Core T2370 (1.73GHz) Radna memorija: 2GB DDR2 667MHz Čvrsti disk: 200GB SATA DVD DL Grafička kartica: ATI Radeon HD3470 (128MB) Povezivanje: modem, LAN, WLAN, BT Ostalo: USB 2.0x4, Firewire, AudioOut, MicIn, Card reader, ExpressCard, S-Video, VGA, WebCam HARMAN KARDON zvučnici OS: Vista Home Premium Jamstvo: 24 mj.
evo jos malo vise podataka
http://bl.computers.toshiba-europe.c...CT_ID=150495#0
Šta očekuješ od laptopa, za što bi ga koristio..?
pa ono internet glazba koja igra ofis i tako
kakva je ovo graficka na HP-u ??
ista je cijena a HP ima sve bolje od toshibe ????
Pa kad ti Toshiba ima Vistu, nije ni cudo da je skuplja...
Sto se tice grafickih:
ATI Mobility Radeon X1350 je nesto slabija od ATI Mobility Radeon HD 3470 koja je ujedno i modernija tehnologija...
znaci tosima ima samo bolju graficku
e sad dali se isplati uzeti tosibu zbog malo bolje grafe ili hp zbog svega boljeg
sta bi ti uzeo
Dalje od tog HP-a, ako misliš slušati mjuzu jer ima samo jedan zvučnik koji je kvalitetom negdje u rangu mobitela. Osim toga, ekran se ne može spustiti do kraja, položaj USB portova je jako loš i općenito završna izrada je jako loša. Tipke su slabo otisnute i izližu se nakon par mjeseci korištenja.
Meni se ne sviđa njegov dizajn, imao sam ga par dana i imao je problema sa tipkama ispod touchpada,i koliko znam, to i dan danas ne radi kak se spada, a nije mi se dalo na servis ga slabi zbog toga..
http://emailimages.misco.co.uk/prodI...118390-ani.gif
ako misliš uzeti ovaj laptop, morat ćeš se odreći igrica, jer je ova grafička tak tak, nije baš nešto
nadalje..
http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi
znaci da je bolja toshiba,
a akvo je stanje sa kvarovima HP-a zavrsnom izradom, znam da je u tome toshiba jako dobra
a sta mislis o toshibi a300-15i
http://bl.computers.toshiba-europe.c...CT_ID=150495#0
Nažalost, nemam nikakva iskustva s njom. Hardverski je OK, ali izgledom previše ušminkana za moj ukus. Ako ti smeta Vista, prije kupnje provjeri postoje li driveri za XP.
hp završna kvaliteta obrade je dosta dobra..meni se osobno dizajn ne sviđa, ali kaj sad...to je relativno...
što mislim o a300-15i sam ti već pisao gore
Onda nisi vidio dobro napravljen notebook. :) Na 6820s kućište kao da je od kartona, uvija se na svaki dodir...
hmm, čudi me to, u posjedu sam jednog svaki dan..pa ono, nije da se baš savija
HP se ne savija previše...jest da izgleda malo jeftikanerski, ali je kućište čisto solidno - definitivno bolje od svih Toshibinih ne-pro modela.
Dakle ovako. U rangu laptopa do 6000 kuna možeš skroz zaboraviti na igre - grafičke u klasi do Radeon HD3430 i GeForce 8400M nisu baš za takve stvari. OK, teoretski možeš igrati sa jako sniženim detaljima i nadati se da će ti na nativnoj rezoluciji LCD-a biti pristojan framerate. Ako hoćeš baš gamerski laptop, za 9000-12000 kn se može naći pristojan broj Asusovih i MSI-jevih modela i to onda može poslužiti za igranje manje-više svih današnjih naslova (ne u rangu najjačih PC-a), ali ne očekuj da ćeš moći pokrenuti Crysis sa 4x AA i 8x AF na 1920x1200, ali ono, za igranje svega su čisto pristojni.
No za sve ostalo, ako baš želiš, uzmi si HP 6730s, koji je odličan za manje-više sve, košta 5300 bez OS-a i ima odličan dizajn i kvalitetu izrade i novu tehnologiju i sve...Istina, moći će igrati samo starije naslove (ili novije sa znatno smanjenim detaljima prikaza), ali eto, koliko para toliko muzike. Prijenosnik nije PC i ne možeš dobiti iste performanse. Za 5000 kuna možeš složiti respektabilan PC.