da li netko zna, jel iphone radi na tele2... znam da je tele2 radio probleme na nekim mobovima, skupljim nokia-ma i htc tytn-ima?!
Printable View
da li netko zna, jel iphone radi na tele2... znam da je tele2 radio probleme na nekim mobovima, skupljim nokia-ma i htc tytn-ima?!
Ne znam dal radi, no ne vidim razloga zasto ne bi. Na Nokijama i HTC-ovima nije radilo zbog starih verzija kartica koje su se mogle besplatno zamijeniti u Tele 2 ducanima.
a i ja tako mislim, al opet da ne bi bilo :)
znam da su razlog bile kartice, tj njihova voltaža, kako god, kad sam zamijenio karticu bilo je bolje, ali u mom slučaju sa n93, rješenje je bila prodaja novog ali skroz novog moba... jednostavno mi se stalno rusila... dao sam je u mobis, 4 puta, preko mjesec dana pokusaja da otkriju sta je, i na kraju su mi dali novi mob i sve ispocetka... jednostavno nije htjela raditi, od tad imam traumu od nokia... :)
Da li postoji na tom uređaju opcija da bude kao auto navigacija ili tako nešto???
za sad ne. ima GPS, ali vise na shemu google mapsa.
u izradi je pravi turn by turn GPS od poznatijih proizvodaca tipa garmin.
kad ce software biti gotovo ja ti ne znam reci, mozda netko drugi zna.
dal ima problema s blututom ko starija verzija i da li se moze slati mms normalno?
za tolke novce sramotno je sto apple, tvornicki, ne ugradi mnoge korisne aplikacije(mms i slicne)...
kolko je samo virusa na int. dok aplikacije skidas...
a ducan kosta...
ne znam od kud ti to, ja nisam niti jedan jedini virus dobio s installera.
Zna li netko šta se dobiva ubacivanjem novijeg softwera na iPhone 3G,sada koristim 1.1.4 verziju,i dali se brišu slike kontakti i ostalo ubacivanjem novog softa?
Denise ako imaš novi 3G iPhone ne možeš imati 1.1.4 verziju jer on dolazi sa predinstaliranim 2.0 verzijom firmware-a.
Vjerojatno misliš na iPhone Classic i da u slučaju da radiš upgrade sa 1.1.4 na 2.0.x verziju gubiš sve ( slike, kontakte, aplikacije).
Možeš napraviti backup iPhone-a preko iTunesa pa kad završiš sa upgradeom na noviju verziju možeš taj isti backup vratiti nazad na iPhone.
Mislim da se varaš.Jer moj iPhone ima 16gb a i gps opcije,dok stariji model nema gps-a a ni toliko prostora za pohranu podataka ili?
Ne varam se 1.1.4 verzija je isključivo za iPhone Classic, neka te ne buni 16 GB model i GPS. Apple je 16 GB model uveo još davno prije početka prodaje 3G iphone-a a GPS koji vidiš nije "pravi" gps odnosno zasniva se na triangualciji GSM repetitora kako bi te locirao i postoji od 1.1.3 verzije na starom Classicu.
Ustvari je vrlo jednostavno provjeriti da da li je tvoj iPhone Classic ili 3G. Ako imaš aluminijsko kućište sa stražnje strane radi se o iPhone Classicu u slučaju da imaš kužište od cne ili bijele gumirane plastike radi se o 3G iPhone-u.
Iskreno imam malih problema sto se tice Vip-ove 3G mreze. Slab signal. Al nikad mi se nije desilo da se prekinuo razgovor zbog slabog signala.
Poznat je problem slabog signala na novom iPhone-u al izgleda da ce se rijesiti za koji tjedan sa novim firmware-om (2.1).
Inace wi-fi hvata slabije od mog laptopa al opet solidno.
preko slusalica kvaliteta mp3-ja je jako dobra - postoji cak i neki equilizer al nije da bas osijetim neku razliku. cak i na mono zvucnik kvaliteta je solidna. bolje od onog sto sam mislio. cuo sam neke svirke preko stereo zvucnika od nokie n95 8gb i... moram priznati... stereo is better than mono!
morao bi... neznam zasto nebi... u ostalom hvata mi i tele2 mrezu kad trazim operatera manualno...
ima gps al skida mape preko interneta (znaci da kosta). mape su od google-a. iste kao kad surfas preko pc-a na google maps. imas prikaze obicne auto-karte, satelitske snimke i kombinirano.
probao sam pod wi-fi mrezom i moram priznati da te locira vrlo precizno.
kazu da ce uskoro izaci software od tomtom-a, garmin-a itd - to znaci da ce imati vec ugradjene mape tako da neces morat biti konekiran na internet - to jest dolazi "turn-by-turn" navigacija!
file-ove ne mozes slati preko bluetooth-a. ni slike, ni muziku, ni nish... bar sa origigi konfiguracijom (= bez ikakvih third party programa)
bluetooth mozes koristiti samo u kombinaciji sa slusalicama... that's all.
a i ne podrzava stereo bluetooth... :/ nokia da...
za mms ti rabi jedan third party program... a i u ostalom nikad ih nisam slao jer kostaju previse. ako bas moram, radje cu poslati email...
nema teoretske sanse da imas iphone 3g sa 1.1.4 firmware-om posto novi iphone je izasao samo sa verzijom 2.0!
ja trenutno imam 2.0.1. nisam upgrade-o na 2.0.2. izgleda da se ne isplati!
cekam 2.1 koja bi trebala izaci u ovom mjesecu!
Inace jucer sam si kupio foliju za ekran. Invisible Shield je sr4nj3! Pokusao ga staviti na telefon! Nema teoretske sanse da se zalijepi! Bacio sve u smece!
Cekam jos koznu futrolu i sokne Apple... :)
Ispričavam se na pogrešnom navodu jer lik koji mi ga je prodao rekao mi je da je u njemu stariji soft te da ga mogu promijeniti a ja sam odmah mislio da se radi o 1.1.4 verziji, neznam zašto.Uostalom radi se o 2.0 verziji
@ Bi0:
Imas pravo. Bacio sam sve u smece jer me uhvatila nervoza. Mozda da sam bio malo smireniji, bio bih uspjeo. Nema veze. Zao mi je zbog 20 eur al... jeb1ga!
Kupio sam si obicnu foliju za ekran u Apple Reselleru u Trstu. Nije Invisible Shield al opet nije slaba... ;)
@Xzibit: molim te da u buduće ne pišeš 5-6-7 postova u rasponu od svega par minuta. sve si mogao napisati u jednom postu. Postoji tipka EDIT za uređenje postova. U jednom postu možeš citirati i više ljudi, a ne da za svaki citat napišeš poseban post. jer to što si ti napravio se može protumačiti kao spamanje.
ovaj put su ti postovi spojeni. ukoliko ponovo počneš tako nabijati postove, isti će ti biti obrisani i tretirani kao spam. (a spamanje se kažnjava).
Hvala na razumijevanju.
Upgrade-ao sam iPhone 3G na firmware 2.1 koji je danas izasao! Cini mi se da hvata bolje 3G mrezu!
Neznam, imam iphone 3g tek treći dan, nekako mi je spor, bluetooth nije za ništa, pisanje smsova ubija, kud ima tipkovnicu kao na kompu još ubacuje svoje riječi (T9). Plus je što lijepo izgleda, ima dosta memorije i rijetkost je, pa služi za šminku :lol:
Pisanje SMSova meni ide brzo. Jasno da nije brzo kao na obicnoj tipkovnici al opet sam jako zadovoljan!
Upgrade-aj na 2.1 jer podrzava hvatsku tipkovnicu i korigira jako jako malo rijeci - skoro da ne ubacuje nista! Probaj!
Prije sam imao talijansku tipkovnicu i svaku drugu rijec je ubacio svoju i islo mi je malo na zivce (al opet se naviknes). Sad sam stavio HR tipkovnicu nakon update-a i gotovo nista vise ne ubacuje!
I jos izgleda da su poboljsali feed tipkovnice - sad radi sve malo brze...
Samo stvar navike! Ja dolazim sa jednog MDA Compact gdje sam pisao poruke sa stylusom. iPhone je strava u odnosu na MDA!
Ček, ak ga updateam neću izgubiti installer i ostale stvari? Jer sam ga jučer jailbreako
Ah... onda da! Cekaj da izadje novi jailbreak! A sta tvoj je bio zakljucan kad si ga uzeo?
Moj je bio otkljucan jer je kupljen za 499 eur na online store-u Vodafone Italia...
Neznam, imam turbo sim, radio je i prije jailbreak sa turbo sim normalno.