Ma sve je to komplicirano..
mpeg2 i 4 standardi.mi jos nismo usavrsili niti mpeg2 standard a kuda jurimo na mpeg4...
Treba cekati...
Moramo nesto ostaviti za buduce LCD/plazma tv-e.
Printable View
Ma sve je to komplicirano..
mpeg2 i 4 standardi.mi jos nismo usavrsili niti mpeg2 standard a kuda jurimo na mpeg4...
Treba cekati...
Moramo nesto ostaviti za buduce LCD/plazma tv-e.
Standardi su već definirani inače niti ne bi bili standardi. Mi nemamo šta usavršavati niti juriti za nečim, to je napravio netko drugi. Mi ih možemo samo implementirati ili ne.
Baš zato jer postoje razdori kod odabira između mpeg2 i mpeg4 standarda, najviše patimo mi kupci. Plazme/LCD-i su definirani i neće se mjenjati tako brzo jer je i ovo praktički novo na tržištu. Standardi isto postoje i jasni su.. Zaključak se lako donese.
A čekati uvijek možeš, samo ne zaboravi da je ovo tehnologija koja svaki dan ide dalje i da će i ono sutra imati svojih mušica. Tako je uvijek bilo i bit će.
Metabox ima podrsku i za MPEG-4.
rekao sam da je Sony u klasi LCD-a i zadanoj cijeni od 10 000kn best buy,ali daleko od toga da je opcenito najbolji izbor.
da rezimiramo:
best buy je i dalje plazma Panasonic PV80 za nekih 6200kn.
trenutno najbolje nudi Pioneer koji je jednostavno bez konkurencije po kvaliteti slike i tu rasprave nema.to se odnosi na plazma televizore,a po zadnjim dojmovima i na novopridosle LCD televizore.
sve su ostalo nagadjanja.:hm:
meni je upravo mpeg4 jedna od najvaznijih stvari zbog kojeg uzimam taj sony, jer ja zelim maksimalno iskoristit kvalitetu slike koju cu pomocu tog sony gledat. neki ce se se zadovoljit samo digitalnim signalom, ali ja ocu da bude stvarno odlicna slika i za te novce sony to omogucava.
a jesi ti svjestan ,da neceš sad ništa moci gledati preko toga a i pitanje je kad budeš išta...
A za implementaciju trba novaca kojeg nasa drzava(HRT je drzavna tv)nema dovoljno.
Pa tek ce do 2011 signal biti digitalni u SD velicini...
A sto mislite kada ce onda biti Full HD u cijeloj Hrvatskoj...
Zasad digitalni i to samo sd signal moze primati samo Zagreb,Osijek i Rijeka.
Halek...ti zivis u varazdinu a tamo do 2011 nece biti niti digitalnog SD signala a kamoli HD...
Kupi si plazmu/LCD pa gledaj filmove (hd) i upscalling koristi za povecanje rezolucije klasicnog programa...(AV-recriver)
ja ne mislim tu plazmu koristit do 2011. ja ju mislim koristiti puno puno dulje, dok god ona dala svoje. a do kraja godine iz ivanscice ce se emitirat digitalni signal, i to je nesto za pocetak, a nadam se da ce htv do 2011 emitirat i hd sliku. cujte ljudi, to je buducnost i to ce se sigurno brzo dogodit, 2011 nije daleko i nadam se da ce htv to napravit jer cemu onda tolike novce za pretplatu.
A znas i sam da kod nas svi samo uzimaju lovu i malo, skoro nista daju za to....
Za 2g se gasi analogno emitiranje, a budući da su HD televizori postali standard morat će i HTV nešto napravit po tom pitanju. Iako već jako dugo "eksperimentiraju" sa HDTV promo kanalom ne vjerujem da koriste tu frekvenciju bez veze, morat će nešto i puštat u high def.
A ako neće HTV nudit će kabelski tv provideri, maxtv isl. A blue ray playeri moraju pojeftinit - ponavlja se scenarij kao i sa DVD palyerima. U početku su koštali 5000kn, da bi danas koštali 300kn+
evo, samo da kazem kupio 40w4000 i jos par dana cekam da stigne regal pa cu vidjet sto sve ova makina moze.
moze jako puno.vjerojatno best buy u višoj klasi jer nudi i MPEG-4 tuner sto zasad rijetko nudi konkurencija.