ta druga aplikacija, ako se nevaram je unsigned...
pa ili ju trebaš potpisati ili trebaš imati hakiran soft na mobitelu!
Printable View
Meni se javlja otprilike isti problem kojeg je imao i kolega Sniper Ja sad pretpostavljam u čemu je greška ali mislim da bih trebao sve ispočetka.. Zanima me da li netko točno zna kako ide deinstalacija CIJELOG N-Gagea?
Dakle, instalacijom ovog N-Gage Installera, instaliralo se još dosta drugih sitnica (koje su vidljive među instaliranim programima), a mene zanima da li se SVE te "sitnice" mogu obrisat jednim uninstallom ili moram svaku stavku posebno deinstalirat??
Tnx.!
EDIT: Riješeno, sorry ;)
@Ico...
Mozes li mi molim te reci da li se moze N.gage instalirati na N96...??
Mislim na binpanda n.gage?
http://www.dotsis.com/mobile_phone/s...d.php?t=113601
svaki s60v3 mob može igrat igra za n-gage,sam ga treba haknut,al tamo sve piše
Pozdrav svima, imao bih par pitanja oko N-Gage,a!
Prije dva dana sam kupio N95 8Gb koja je skinuta sa TIM mreže!
Vratio sam je u servis gdje sam je kupio da je flashuju pošto je zezala sa TIM softverom i instalirali
su joj v. 30.0.018 softver! Vidim da ima N-Gage instaliran ali 1.01 (1283) verziju!
Da li mogu da update-ujem N-Gage aplikaciju na v2.0 preko nje same, da samo idem na Up date?!
OK, hvala!
Probaću pa javljam rezultat, sad se mučim sa hakovanjem telefona! :notworking: :notooth:
Edit:
Update-ovao sam N Gage iz same aplikacije preko opcije Update, i instalirana je verzija 1.10 build 1345!
Nakon toga sam instalirao patch koji sam skinuo sa ovog foruma, ali sad imam problem sa igricama!
Windows ih ne prepoznaje kada ih extractujem!
Ne mogu uopšte da ih pokrenem....
Znači, kad kliknem na njih izbaci mi ono upozorenje "Windows cannot open this file..."
Šta sad sa radim??!
Da li to znači da patch-ovanje nije uspjelo?!
Meni i dalje stoji da je N-GAGE verzija 1.10, da li je nakon patcha to
trebalo da bude 2.0 verzija?!
Niko nema ideju šta sam zeznuo?!! :wall:
@techno:maniac
koje windowse imaš?
probaj desni klik na exe fajl pa pogledati malo u propertisima. možda je do windowsa...
A ako ne uspiješ, evo ti link na par ekstraktanih igrica:
http://www.4shared.com/file/80305624..._-_igrice.html
pa probaj njih kopirati na memorijsku karticu (kako piše u uputama). tj probaj prvo jednu igricu, pa ako ti uspije, onda i ostale stavi...
@Ico
Imam Win XP Home Edition SP3!
Skinuo sam igre koje si postavio, i ista stvar, Win ih ne prepoznaje!
Išao sam na Properties pa sam postavio da Nokia Installer bude program koji otvara te fajlove!
(i sinoć sam išao na Properties ali nisam vidio Nokia Installer kao ponuđeni program, nisam dobro gledao očigledno)
Uglavnom, izbaci mi upozorenje da moram na telefonu da instraliram verziju N GAGE-a koji može da pokrene
te igre! Očigledno instalacija nije uspjela, moraću sve da de-instaliram pa ispočetka...
Hvala u svakom slučaju na javljanju...
Daj još jednom pročitaj korak po korak tutorial! jer nisi čitao sve do kraja
ne radiš dobro!
Samo neznam di si pročitao da se te igrice otvaraju na kompu (ne mislim na exe fajlove već na one sis fajlove (igrice) ) ?
Spoji mobitel i komp i na mobitelu odaberi "masovna pohrana"
Onda igrice koje sam ti gore uploadao, prebaci u folder "n-gage" koji se nalazi u mobitelu (znači, prebaci samo igrice ne cijeli folder)
Te igrice za n-gage NE pokrećeš na kompu i to ti piše u sticky temi (tutorialu)
Ili ja tebe ne kužim koji ti fajl pokušavaš pokrenuti na kompu...
Ako nemožeš instalirati igrice, onda moraš instalirati sve fajlove kako piše u sticky temi.
Zaboravio si na korake 4, 5 i 6
(4. skinite igrice za n-gage 2.0.
popis igrica možete naći na slijedećoj stranici: http://full-ngage-games.blogspot.com...-download.html
5. nakon skidanja igrice, obično se dobije rar fajl koji treba ekstraktati da se dobije exe fajl. (kao što primjer na slici)
6. pokrenite taj exe fajl i pojavit će vam se slijedeće (ovo je primjer za igricu tetris) i izaberite Next)
Ja, kad skinem igicu i extractujem je, uopšte ne dobijem EXE fajl već samo fajl koji Windows ne može da prepozna i ne mogu
da ga pokrenem uopšte!
Al' nema veze, već sam de-instalirao stari N-GAGE i na pola sam nove instalacije pa ću ovaj put uspjeti nada se... ;)
EDIT:
USPIOO SAAM! :crazy:
Instalirao sam neki bilijar a zatim i Metal Gear Solid Mobile! :headbang:
EDIT(1):
Znaš u čemu je u stvari bio problem Ico, u tome što recimo Metal Gear Solid Mobile igricu uopšte ne treba
da pokrećem na PC-ju (nema koraka 6, 7, 8, 9) već da je odmah kopiram na telefon! :ideja:
Dok je Bilijar recimo trebalo pokrenuti na PC-ju! To me je zezalo cijelo vrijeme... :creep:
imam Nokiu N95 tek sam je kupia ,i update-a sam software na v.31.0.017 to je verzija koja se jos nemoze hakirati ,ako netko slucajno zna neki nacin neka kaze.
Zanima me da li mogu intalirati i koristiti Ngage igre i kako ?? a da mi mob nije hakiran jer trenutno hakiranje nije moguce
ovo nije kompatibilno za e61i, instalirao i rez nimalo nepase, pa jel ima druga rezolucija ngage 2.0 da je 320x240?
Radi se o E51 i mislim da sam zaj*** stvar. Instalirao sam Hack 9.1 i nikako mi nece instalirati Ngage install file, kaze datoteka je ostecena. Uvidio gresku i pekopirao na memo kard Hack 9.2 i pokusao ukloniti prijasnje i ne ide. Slijedio sam upute Ice na redgsm i ovdje. Mislim da je to isto. Koliko kvara sam napravio i moze li se vratiti i instalirati sve kako treba?
Mislim da je jedino rješenje reset mobitela i onda probaš ponovno.
Napravio sam reset sa #*7370# i pokusao ponovo sa Hack 9.2 i sve u redu sa instaliranjem, ali kad sam isao prebaciti instalserver.exe u sys/bin, nemam bin folder, ima neki huch folder u kojem su bili HelloCarbide i y-browser. Tamo sam zaljepio install server.exe. Na kraju prebacio Ngage install i patch i krenuo sa instalacijom na memory card i krene ali napise da je valjanost potvrde istekla. Vratim datum i opet isto. Imam 220.04 (220.34.37). Gdje je greska?
Zasto mi se javlja ovo posle nekog vremena kada igram igricu, a to je sledece:
Hooked on: Creatures of the Deapex ited with an eroor
A brate jel ti pokazuje ovo u ngage-u
Sator- jesi li uključio prikazivanje skrivenih foldera.
Installserver.exe mora ići u sys/ bin.
Pomakni za godinu- dvije (tri, ako treba).
mk484475- meni isto nekad izađe, možda zauzeće RAM- a ili tako nešto.
a-a... instaliram patch. ali ovo prvo ne mogu. firmw je v30, ali imam certifikat. potpisem installer i onda krenem instalirati ,kaze pogreska sa obnovom :S ... a kad krenem instalirati igricu kaze fajl ostecen :S:angry:
Vama nece instalirati, a meni sve normalno i super instalira...samo sto rezolucija nikako nepase...
Jel bi se moglo igrati na E61i? Ima neki patch ili neki k****, da rez bude 320x240...?
Obrisem ngage skroz... i opet krenem sa instalacijom. sad kaze nemate potreban pristup programu :S ... Boze dragi ..
Mogu li na v31 firmware ikako ove crack zezancije
Trebalo bi se moći... ;)
pogledaj zadnji post
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=56431