To i ja koristim, :klap:= Citat =:
Izvorno postao Echtelion
Printable View
To i ja koristim, :klap:= Citat =:
Izvorno postao Echtelion
sve u redu s kazza lite. probao sam, ali kad sew nesto skida brzina ne ide preko 2.5kb/s, bez obzira imali vi jos kakav program otvoren koji koristi vezu ili ne, ne znam zasto, ali se stvari jako dugo skidaju za razliku od winmx-a ili originalne kazze
što se tiče brzine, u lite-u možeš podesit' da ti prikazuje samo izvore odgovarajuće brzine. ja sam stavio granicu na 4 kb/s što je sasvim solidna brzina, al' vrlo često ide i preko 5.5 kb/s. koristio sam i winmx, shareazu i obični kazaa. shareaza ima najmanji database i spora je, al' nema spyware-a. obični kazaa ima ogroman database i ide brzo, al' je problem sa virusima i spyware-om. kod winmx-a mi se uopće ne sviđa koncept. tako da je k-lite za mene najbolji izbor.
ja jos uvijek nista nisam uspio skinut, hrpa sourcea ali nista se ne snima... nazad na k lite, winmx i bittorrent
Shareaza i eMule su najbolji po meni... i rade super! Shareaza je dogurala do v2.1.0.0 a eMule 0.44b i sve nadju... malo zna zezat shareaza sa spajanjem na hubove kao sto je gore netko spomenuo, ali samo odes na disconnect pa opet na connect!
znam da je stara tema vec, ali eto... :)
jedno pitanje: kak' funkcionira bit torrent?
Probajte Ares ZLO!!!!!
To su ti kao linkovi za programe na web serverima. Samo što ti je za to potreban program. Ubaciš bit torent link u njega i normalno skidaš= Citat =:
Izvorno postao Echtelion
mozes i preko shareaza-e skidat torrente!!! obicno kad nadjes na nekom site link/torrent i kliknes na njega odmah ti se upise u p2p program i pocne download... :)
Ja bih svima s adsl-om (a ustvari i onima s 56k za manje fajlove) preporučio program BitComet. Od kada imam adsl probao sam puno p2p programa i mogu reć da nijedan nije bitcometu ni do koljena!! Radi na bittoorrent mreži, ali je puno bolje optimiziran za one s niskim uploadom. Recimo azareus, bittornado i td., svi imaju neku caku, npr. omjer uploada i downloada je 1:2, zači treba se uploadat 350 mb da bi se skinuo film!!! To bi sa 64k uploadom potrajalo! ;) Bitcomet radi na principu da se istovremeno dok se fajl skida od usera, on i uploada drugim userima po niskim brzinama(najmanje 3 kb), što je opet dovoljno da, ako ima stotinjak usera na nekom fajlu, da se skida maksimalnom brzinom veze koju krajnji korisnik posjeduje. Kazaa i winmx mi ne valjaju jer se treba prilagođavat brzini veze koju posjeduje korisnik koji daje fajl. A shareaza je bezveze jer se isto treba imat veliki upload da bi se dobili fajlovi. I još jedana dobra stvar kod bit cometa je to da se kod skidanja mp3-a može odmah skinut cijeli album(ali i samo određene pjesme ako album nije u zip-u), a ne da se treba kao na winmx-u, kazaa-i etc. tražit pjesma po pjesma.
www.bitcomet.com -- download programa (oko 3 mb)
www.suprnova.org \
--- Stranice s puno torrenta, može se nać gotovo sve.
www.torrentsearch.us /
Ma najbolji od svih programa je DC++. Nema mu ravnog. Postoje hubovi i potrebno je imati određeni broj MB share-ano. Što više MB to bolji hubovi. Na hub-u ocean wide ima bolesnika koji imaju po par TB (da TERA BAJTA) share-ano. Brzine su uglavnom T1,2,3, dsl, cable
A naravno, ima i drugih p2p programa boljih od bit cometa, ali oni nisu za naše prilike (ADSL, niski upload) jer se nemože potpuno iskoristit njihov potencijal. Isto vrijedi i za dc++. :(
Pa šta će ti upload?= Citat =:
Izvorno postao Gen Mo'Kai
Pa ti moraš dat fajlove korisnicima, a to moraš uploadat! Recimo na BitTorrentu ti moraš uploadat 350 mb da bi skinuo film od 700 mb! A upload je na adsl-u 6 puta sporiji od downloada, pa to onda potraje. Tako je i s većinom ovih drugih programa.
skinuo bitcomet. i cini mi se ok. ev sad skidam uprav album. pozitivna je stvar kaj nemoras skidat pjesmu po pjesmu brzina je ista ko i na drugima. sve u svemu zadovoljan sam
Kod DC-a to nije tako. Ne moraš ti ništa uploadati ali moraš imati puno MB share-ano. Recimo ja imam 126 GB share-ano i mogu pristupiti svim hubovima i šta god mi je trebalo od tam sam skinuo= Citat =:
Izvorno postao Gen Mo'Kai
Aha, znači bitno je samo da ti to imaš, a ne kolko korisnici uzmu? To je onda super! Nisam puno radio s njim, samo sam ga bio pogledat.
e-mule i winmx. Kazaa je prošlost za mene jer je prepuna fake fileova.
= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
a sto li reci, nego, potpis!
...ja sam sad prešao na winmx...i mogu reći da je gori nego Kazaa,jer ima manje usera...
Jest li čuli kada za limewire?
ja kazaau ima samo zato da mi svojom preklrasnom ikonicom ukrasava desktop, a program je totalni shit jer se napunio virusima.
winmx i emule su sasvim solidni.
Kazaa je po reklamama i špijunima najgora...
Pa zato i postoji kazza lite, običnu kazza-u nisam nikada niti imao na kompu...
Kompanija Computer Associates (CA) proglasila je Kazaa najvećom spywareskom prijetnjom na Internetu. Putem svojeg istraživanja PestPatrol, CA je ustanovio da Kazaa predstavlja veću prijetnju od bilo kojeg drugog programa zbog svoje velike raširenosti i popularnosti. Razlog zašto se Kazaa uopće nalazi na listi spywarea je što prema CA-ovoj terminologiji ima visoki "faktor zagušenja", odnosno znatno usporava korisnikov sustav zbog dodavanja niza nepotrebnih stvari u registry Windowsa.
U CA-u ističu da im nije bilo lako uvrstiti Kazaa među štetne programe jer je dobrim dijelom i korisna, a dodaju da se i većina drugih programa za direktnu razmjenu datoteka može svrstati u istu skupinu. Tek zbog svoje znatno manje popularnosti oni nisu na vrhu liste.