Isto ko i jednu. Ovisi o kapacitetu. 2400mAh će napuniti za 3 sata.
Printable View
Isto ko i jednu. Ovisi o kapacitetu. 2400mAh će napuniti za 3 sata.
tu sam negdje procitao da im skodi dosta to brzo punjenje pa sam u nedoumici..onda bolje neg se pune preko noci,ak je to istina..
Brza punjenja sa nekvalitetnim punjacima skracuju radni vijek i autonomiju baterija.
Ako je punjac kvalitetan i kadar isporuciti konstantnu struju, te je opremljen sa elektronikom za nadzor punjenja/praznjenja baterija, onda krace vrijeme nije problem i ne utjece negativno na baterije koje se pune.
punio panasonicove baterije,ostavio ih preko 12 h,zaboravio,i nesto je puklo,razlijale se,ne znam..sve cu bacit i kupit novi punjac,ovaj od hame je koma,unistio mi baterije..il sam ja kriv sto sam ih tako dugo ostavio na punjenju..ne znam...
Koji god Ansmannov punjač uzmeš, nećeš pogriješiti. I najslabiji model ima dovoljno zaštita da ti ne uništi baterije.
To je srednji. Brzi bi napunio za sat do sat i pol.
bok ljudi, evo i ja baš čitam ove postove o sanyo punjaču za baterije, danas ga kupila. isto imam digitalac olympus fe-310 i vidim da kažete da nije baš nešto. :angry: kupovala sam duracell jednokratne baterije i trajale po tjedan dana.. znači problem je vjerojatno u fotiću.. sad sam stavila punit ove nove sanyo što sam dobila uz punjač (za koji čitam da je ok) pa ću vidjet koliko će dugo trajat.
inače sa fotić dobila gratis uz maxadsl, pa je vjerojatno kvaka u tome što dijele bespla,jer ne valja...:cry:
Ako si koristila foto aparat svaki dan, barem po malo, nije cudno da se Duracell jednokratne baterije isprazne za tjedan dana.
Tako da ne bih rekao da je nesto krivo ili nefunkcionalno sa foto aparatom.
Vjerujem da ces imati puno bolja iskustva sa punjivim baterijama (dulja autonomija rada).
Evo stavila sam napunjene 2 sanyo baterije u fotić (olympus fe-310) i ispraznile se za 2 dana, opalilia sam 10 slika. znači ipak je fotić bezveze...
Da nove su baterije i novi punjač kupljeni prije par dana, već sam ih dva puta punila u 3 dana, jer izdrže samo 10 slika, (sve četiri,dakle dvije po dvije). ma kupujem novi fotić.. ovo je bezveze. jedino ću još probat stavit te baterije u neki drugi fotić pa da vidim koliko će izdržat, ako izdrže duže onda je kriv aparat.
Ma fotić je za ku***. Zaj***** su nas sve kojima su to podijelili. Proguglaj malo, vidjet ces da svi imaju problema s njim i baterijama. Serivis ne zna rijesiti.
Navodno neke ENELOOP baterije jedine rade kako treba i navodno ih ima u VE-MIL-u 100 kuna 4 komada, Ja nisam probao jer sam digao ruke od njega.
Da, bas gledam i čitam ovdje po forumima da dosta ljudi ima problema s tim fotićem, :angry:a i frendica mi kaže (i ona ga je dobila bespla) da se kod nje ponavlja ista stvar . A isto ima punjač novi, kupljen prije 6 mjeseci i baterije uz njega.
kupujem definitivno nešto drugo:angry:
I ja sam potaknut ovim kontaktirao jednoga poznanika koji ima ovaj model foto aparata i ima isti problem koji i vi opisujete.
S obzirom da ja imam i spomenute eneloop baterije isprobali smo i sa njima.
Aparat je postigao nesto vecu autonomiju rada, ali ne znatno...stoga je opravdana vasa sumnja u njegovu funkcionalnost.
Evo, da se nadovežem. Kupio sam eneloop baterije i sad vec traju tri tjedna unutra s original punjenjem. Poslikao sam pedesetak slika ali fotić mi je koma naspram mojem canonu. Spor je u okidanju za popizditi, e sad jel do fokusiranja ili što, nisam se previše zamarao...