Pa naravno da su i to mogli vidjeti...spoji onaj svoj instrument i vidi da li je mreža zagušena,da li ima smetanje i na taj način može doznati da li su instalacije krive...
Printable View
Nema kabel baš previše veze sa šumom, osim ak negdje (na tavanu/krovu/razvodnoj kutiji/kokošinjcu) kontakti nisu oksidirali. Kabel je kabel, žica je žica, može od pegle, vešmašine, mješalice za beton itd...svejedno. Ne znam kak je u gradu, al kod nas u šumi, terencima je kabel obično izgovor kad im se neda zajebavati, pa vam vele da nabavite novi kabel (onaj telefonski - za telefone - kroz koji se čuje glas osobe s druge strane telefonskog kabla:rolleyes:)
Tolko o tehničkoj podršci...:p
Ima u tome istine...ali opet u ovome slučaju nemre to biti kabel je kabel...jok..
prednost u ovim novim kabelima je da su ima parice isprepletene i na taj način omogućuju bolji protok podataka i bolji kvalitetu...ja imao onaj klasičan od prije 10 godina i zagušenje mi bilo oko 65dB...no promjenom toga sve se riješilo...
Ali znam i ja da to nema veze sa "šumom" jer ako nema u blizini neku šumu, onda to ne prolazi :p ;D
ne radi se o kablovima koji su raspodijeljeni po kuci, vec po onim glavnim vodovima... - zadnji put se voda nekak zavukla, vamo-tamo i u tome je bio problem...ne znam sto su tocno mami rekli, ja nisam bila doma...uglavnom, ona je meni prenijela da je problem bio u tim glavnim vodovima i da je voda kriva za sve :p
evo ja unazad par dana nemam nikakvih problema s tim tak da nisam ni zvala SZK
ne znam zasto je jedan dan ok, a drugi totalna katastrofa
Ne da mi se san plakat o sumovima u telefonu,jer mi se ne ceka da mi dodu to popravljat,a ni ne smeta mi... Al da ne otvaram novu temu,evo vam pitanje:
Iz telefonske uticnice idem s kablom u tzv. switcher te taj kabal upiknem u LINE. Drugi kabal upiknem u switcher u rupu gdje pise DSL,i idem s tim kablom u svoj D-link zicni) modem. I sad,za koji q**** mi svaki put kad netko zove na telefon (dolazni/odlazni poziv) puca veza...? WTF?
Zato što spliter mora biti spojen prije prvog telefona u kući. Dakle, kabel ti ide u spliter i iz splitera jedan u modem a drugi u telefon. Ukoliko nije spojeno ovako posljedica je ta koju ti imaš - pucanje veze. Inače, to ti piše i u uputstvima koje si dobio s opremom. :D
A fak! Ja sam na katu,i ne mogu nis napravit... :cry: A dobro...
Mislim da možeš, barem je tako tehničar Optime napravio mojoj susjedi - stavio joj je drugi spliter prije telefona. I veza zna ponekad samo pucati, al' ne za vrijeme razgovora, nego ovako inače. Molio bih da netko s više znanja potvrdi ovo, može li se tako riješiti da čovjek ne mora prepravljati kabel.
moraš splitati liniju prije prvog telefona
Ja imam u prizemlju jedan spliter i na njemu spojen telefon. Na katu imam drugi spliter i na njemu spojen telefon i modem.
Sve radi perfektno.
http://img166.imageshack.us/img166/8710/adslku8.th.gif
Gdje mogu onda uzest drugi spliter? Imam samo jednog...
Ja nemam šumove pri razgovoru, ali mi u 95% slučajeva, kada pokrenem download nekog file-a i nekada skine 3mb nekada malo više nekada manje (naravno, file je veći od toga), veza pukne. Ruter je Zyxel a adapter (ili kako god se zove ono za bežični prijenos) je D-Link. Je li se to još kome događa i kako to riješiti?
Ja sam kupio u nekoj trgovini na Trešnjevačkom placu u Zagrebu. Mislim da ima i u Chipoteci.