Mozel pomoc oko wifi interneta.
Imam Laptop i na njemu wifi zanima me koji mi jos trebaju priključci da bi se konektovao na internet..dali samo treba usb ili....
hvala
Printable View
Mozel pomoc oko wifi interneta.
Imam Laptop i na njemu wifi zanima me koji mi jos trebaju priključci da bi se konektovao na internet..dali samo treba usb ili....
hvala
Potrebna ti je mreža na koju bi se kačio, ne :D
Ovako, ako si siguran da WLAN kartica radi u laptopu onda bi bilo dobro da nam kažeš koji laptop imaš i koju verziju operativnog sustava pokreće.
Inače u pravilu nije problem se spojiti,izabereš mrežu, upišeš šifru (ako je ima) i to je to - spojen si. Naravno, pravilo oko wirelessa je većinom krivo :D
Wlan kartica radi.aa laptop je Asus Z9200 operativni sistem je windows xp.
a dali mi treba usb da bi se spojio na internet
Pa ako laptop ima ugrađenu WLAN karticu onda nije potreban USB WLAN stick. Zašto bi imao dvije potpuno iste stvari + usb je nepraktičniji (troši struju, zauzima USB port, nezgrapan je).
Izwini aa ako nemam wlan karticu dali onda treba usb wlan stick...
potpuno neznam sta imam na laptopu
Ako nemaš onda naravno da treba ;)
eh hvala.kakva bi mi trebao usb wlan stick.
imas li prijedlog
Ti izgleda ne znaš ništa,pa radije poslušaj šta ti se kaže. Na kraju,krajeva,zato i pitaš jer nije sramota ne znati. ;)
Koliko vidim,tvoj laptop ima WLAN karticu tako da ti USB WLAN neće biti potreban.
Ukoliko se varam,uglavnom bilo kakav USB WLAN može poslužiti za spajanje na internet,naravno uz pripadajuće drivere koje dobiješ sa samim USB WLAN adapterom kada ga kupiš.
Ukoliko na računalu imaš WLAN karticu,a vjerujem da imaš, za spajanje na internet potrebna ti je bežična mreža na koju se možeš spojiti. U današnje vrijeme one se zaštićuju sa lozinkom u svrhu prevencije da se netko drugi ne spoji na tvoju mrežu i troši ti internet.
Ako nemaš bežičnu mrežu i eventualno lozinku pa bila tvoja ili tuđa,nema ništa od interneta.
Eto toliko. :wave:
Nešto ovdje ne štima ! Najprije moramo znati gdje se želiš spajati na bežićnu mrežu , imaš li uopće pristup internetu u svojoj kući . Želiš li se možda spojiti na Mobilnu mrežu .
Imao sam susjedu koja se žalila kako joj je loš prijem na Wlan mreži i da se od Subote poslije podne do Ponedjeljka u 8 sati ujutro nikako ne može spojiti . Nabavio sam joj jači Wlan prijemnik sa malom Quad antenicom i sve se je popravilo , signal se podigao za dvije crtice , gotovo do kraja ... Nakon jedno 15 dana vratila mi je Wireless antenu i prijemnik jer da se opet ne može spojiti na "FaceBook" i da ju traži nekakav "Wireless Key" i neka uzmem antenu nazad jer izgleda da ne valja ...
Na kraju sam skužio u čemu je problem , gospođa uopće nema vlastiti pristup internetu , nego se spaja preko puta na nekakvu privatnu ordinaciju ...