vjerovatno si neki virus pokupio, i meni se znalo desavat sam mp3 playerom... od 512 MB bude slobodno neki 100 tinjak MB i tako se non stop smanjivalo... formatirao sam usb nekoliko puta... ali je prob bio u tome sto je virus bio na racunaru...
Printable View
vjerovatno si neki virus pokupio, i meni se znalo desavat sam mp3 playerom... od 512 MB bude slobodno neki 100 tinjak MB i tako se non stop smanjivalo... formatirao sam usb nekoliko puta... ali je prob bio u tome sto je virus bio na racunaru...
ne vjerujem da je do toga...
Našao sam True Crypt program, i naučio sam si napravit particiju, međutoa....
neće u FAT32 da napravi particiju veću od 4 GB, dakle ako hoću zaštititi cijeli USB moram napraviti više komada virtualnih diskova....što mi je kretenski.... jer moj disk ima 15.1 GB ( 16 GB )
Paz sad, kojpmjutor mi ne dozvoljava Format Disk u NFTS nego samo nudi
FAT32 opciju..... Čak ne da ni upisati NFTS ručno, dakle voda....
Što sada dragi moji ? Znam da je vjerojatno moj cijeli hard disk na opciji FAT32, no mora li i USB biti ?
Kako da to promijenim ? I ako promijenim, da li bi trebao svugdje opet podjednako raditi ?
Prvo, ne postoji NFTS nego NTFS. Drugo, koje Windowse imaš? Windows 9x ne može koristiti NTFS.
True Crypt vjerojatno radi fajl na disku koji je slika kriptirane particije, pa ti nije važno da ti kriptirana particija bude NTFS već ona na koju spremaš sliku particije (u ovom slučaju bi to trebao biti USB stick) jer u FAT32 je veličina file-a ograničena na 4GB.
I na kraju računaj da ti takvi programi vjerojano neće raditi na limitiranom accountu (recimo na faksu, u školi i sl.).
ja sam već skontao da bi radilo, jer ti programi su predviđeni da se pokreću sa USB-a, a ne sa kompjutora na koji se ukopčavaju. ...
No, budući da me nerviralo pretvaranje 16 GB u tri particije, ( pošto je najveći mogući folder 3.999 MB )
odlučio sam skroz pop....ti i reći im to u mailu na tehničkoj podršci. Odlučili su mi poslati word obrazac koji trebam popuniti da bi mi vratili tj. zamijenili USB flash novim, pošto se na ovog već sa razlogom sumnja.
Inače za ovaj USB sam dobio i pismenu garanciju u HG-spotu gdje sam ga kupio, a ona traje 10 godina. (impresivno, nema šta )
I to je to.... Javim se