ali opet imas TV prijemnik za koji oni tvrde da MORAS placati naknadu za koristenje. O tome se upravo radi i to nam svima ide na zivac.
Printable View
ali opet imas TV prijemnik za koji oni tvrde da MORAS placati naknadu za koristenje. O tome se upravo radi i to nam svima ide na zivac.
Đizs krajst superstar
Pišite vi peticije isto kao i ono da HT snizi cijene ;D
Pišite peticiju Todoriću da snizi cijene u Konzumu linearno za 50 % ;D
I meni ide na q ta pretplata, ali nema tog boga da je ukine, nema te političke grupacije koja je spremna na takav potez.
Ako se hoćete riješit TV pretplate na bezbolan način ima rješenja.
Zovite HRT da vam zapečate televizor, nađite neki stari ili možete i najnopviju plazmu ;D Kad frajer zapečati, vi odvalite plombu i gledajete. Ako vam ikad kasnije dođe "u kontrolu" slobodno ga odyebite s vrata isto kao što odyebete jehovinog svjedoka i/ili cigićke koje prodaju stolnjake.
U kuću morate pustiti jedino žandara sa nalogom, sve druge možete odyebat.
Peticija kao glas naroda je OK, međutim valjda ste dovoljno naučili da je glas naroda samo beznačajna floskula.
Moja poslovica: "Ne dajmo da nas yebu, yebimo mi njih"
dok se vi tu prepucavate... ja ne plaćam hrt pristojbu :respect:
Nego...? Zapecatili su ti TV ili...?
ja sam dao zapecatit prije par godina i prije jedno mjesec dana dodje nekakav HRTov zandar u vezi pretplate. Rekosmo mu da je TV pecacen i jel ga zeli vidjeti zajedno sa zapisnikom. a veli on da ga to ne zanima, veli zanima ga odpecaceni TV. Jos am ga samo koja mu rijec nije bila jasna u mojoj prvoj recenici pa je on poceo nesto frfljat i kukat kako je on bivsi milicajac i da on zna kako se te stvari rjesavaju. Na kraju sam mu izrazio iskrenu i duboku sucut vezano za njegov bivsi posao i uputio ga na tecaj rvackog jezika pozdravio ga i zamolio da se izgubi iz dvorista.
pretplata se plaća za TV prijamnik, tako je u Zakonu i tu nema pomoći, barem ne one legalne :)
E k'o dasam te ja učio ;D Alal ti vera :hrv:
Meni su došli dvojica prije 6 ili7 godina i predstavili se kao inkasator i kontrolor, rekoše da su zaprimili anonimnu dojavu da ja imam TV koji nije zapečaćen. ;D
Nakon nekoliko minuta lijepog i pristojnog uvjeravanja da oni ne mugu ući unutra i vršit inventuru u mojoj kući, slijedilo je njihovo inzistiranje i onda sam i m još ljepše objasnio da odjebu jerbo ću im obojici razbit pitchku ako popizdim.
Ima jedna poslovica "da je fizički obračun dokaz intelektualne nemoći", ali nakon moje zanje rečenice oni su ipak pokazali da imaju intelekt i lijepo odjahali u vidu magle.
zapecacena telka? haha.kaj joj odrežu žicu ili?
na neki nacin mi je dobro sto placamo preplatu-ponajprije zbog filmova,,jer stvarno unutar njih nema reklama. ok, pametno su ulozili te novce kao nekakav doprinos..ali kad vidim kakve to oni projekte izmisljaju..tipa zvijezde pjevaju i te ostale komercijalne gluposti..stvarno nije u redu. vec i vrapci na grani znaju da hrt nije namijenjen za zabavnu televiziju. trebali bi vise ulagati u informiranje gradjana, poceti raditi na hrv dokumentarcima..i malo smanjiti politicke emisije, jer ih ima u izobilju. neka vrate cafe-glamur ili špicu-to je jedino sto je valjalo. a sto se tice sportskog programa - tu su besprijekorni. stvarno dobro rade svoj posao.
dakle...na kraju sam za preplatu,,pod uvijetom da to bude neka mala para poput 30ak kuna.
Evo jedan banalni primjer:
Vidio sam da se DIGI satelitske antene jako dobro prodaju kod nas,pa reko da i ja uzmem... Dode covijek,zasafari satelit na kucu,protegne kablove,pospaja telku s reciverom i s satelitom,naplati mi 100kn za nosac satelita koji se ne uracunava inace u cijenu nazovimo to prikljucka,a za sve ostalo ne platim nista. Upalim telku i imam 40-ak programa,a izmedu svih i rtl i novu tv. Mjesecno placam 45kn i ako mi ikad dopizdi gledat,zvrcnem njih,a oni dodu i sve uzmu natrag i ne uzmu mi ni lipe... Vrlo jednostavno i povoljno... Ako neplatis na vrijeme,oni odozgo prekinu signale il sto vec je i ti nemozes nist gledat dok ne platis,ili ako se zahebavas,onda dodu i uzmu svu aparaturu... Ovdje ako ti se ne gleda onaj jad na nasoj telki,doci ce ti zapecatit TVOJ tv koji si TI kupio s SVOJIM novcem. Ma gle ku***!
Ma to placanje pristojbe je samo placanje "reketa" drzavi, no kako se radi o banana balkanskoj drzavi, onda to tako i je.
upravo sam cuo neki novi zakon. dakle, ako posjedujete kafic, disko,,,onu muziku koju pustate(kojom privlacite ekipu) morate platiti neku paru kao fol zastita autorskih prava..haha
btw, pitanje za ove koji podupiru placanje, zasto pobogu ak vec netko placa pretplatu, onda i nema vrlo kvalitetan signal, tako da ne mora imati 6 polozaja antene za svaki program za kad pusu vjetrovi, te kad je pun mjesec....
sama ta "kvaliteta" usluge je banana...
hebi ga..necemo sad traziti dlaku u jajetu.. lijepo otkazite preplatu..kao moj susjed..heh kak im je otpilio - ja ne gledam hrt -gledam samo rtl i novu:D ..a najaci su mi oni penzici koji dolaze do vas da im date nofce za preplatu..hah
Sumnjam da itko podupire placanje, no prihvacam ga vec kad je takvo pravilo. Kvaliteta ovisi o sto stvari, opet se moze interpretirati na milijun nacina.
Kako zivim podno Rebra (bolnica koja su u zadnje dvije-tri godine dogradila) polako sam ostajao bez digitalnog signala, pa sam se patio sa digitalijom neko vrijeme i na kraju presao na Max TV.
Moj stari redovno plaća TV...Pa zašto ga ne bi plaćao kad ga i gledam..?
:lol:
A ja kupujem oriđiđi CD-ove po cca 100 kuna, jer ih i slušam. Nije mi palo na pamet da skidam ilegalno s neta ;D
Sve filmove ili kupim ili iznajmim u videoteci, jer ih i gledam. Ne pada mi na pamet da skinem koji s Pirate Bay-a ili MiniNove ;:hrv:
And last but not least..
Sav softver kupujem legalno, Winse, Office,itd... a da ne govorim o Symbian i WM programima koje sve uredno platim suhim zlatom :crazy:
Đizs......
Druže zaboravio si da crtane filmove koje djeca gledaju svaki put trčimo
iznajmiti u video klub jer nam nikako nije palo na pamet da ih
presnimavamo u privatnu kolekciju! :)
A usput što i nije kriminal jer ne služe za daljnju distribuciju nego osobnu štednju;D