-
bucna graficka
ja imam jedan problem..kupio sam ovaj novi komp nedavno posto mi na starom izgorela maticna i mrzelo me da namestam nbt..na novom sam imao instaliran windows 7,e tu nastaje problem..windows 7 sam reinstalirao posle nekih 5 dana..i od tada mi coler na grafickoj radi bucno ali samo kada palim hladan komp..tj prvi put u toku dana..bucno radi dok se ne pokrene windows i posle sve ok..ja sam ga izduvavao kompresorom itd..i radi noramalno neka 2 dana..nzm sta ga muci :D ...moze li mi neko reci nesto vise o tome?
-
moci ce malo vise o tome, samo da pokrenem ovaj program koji nam putem magicne kugle otkrije o kojoj se grafickoj kartici radi i koju konfiguraciju imas.
jel imas neke promjene u performansama vezane za taj bucni zvuk?
-
Dal pod bukom smatraš jako puhanje, tj. veliki broj okretaja ili zujanje tj. vibriranje? Ak zuji, onda je otišo ležaj te treba promijeniti ventilator.
-
Ja sam na starijima karticama znao mrvicu WD-40 spreja špricnut i pričekat da se osuši. Više nikad nije zujalo. radio sam na svoj rizik,pa tako možeš i ti pokušat.
-
graficka je ati radeon hd 4350...ne bi trebalo da se ventilator pokvario..to nisam doziveo da se za par dana pokvari..e da..kada kucnem graficku prstom rcm promeni se zvuk ventilatora. :D..nzm sta mu je
-
To kuckanje izbjegavaj. Jedan krivi pomak grafičke kartice unutar utora može poremetit kontakt ploče i kartice pod naponom i prouzrokovat štetu.
-
Otišli kuglageri na ventilatoru ;D . Šalim se, imam baš takvu jednu pri ruci i iskreno kvaliteta ventilatora (Made in zabit of China) je ispod svake kritike. Razmisli o zamjeni hladnjaka pasivnim ili nekim kvalitenijim s ventilatorom. S ovim tvorničkim računaj na uništenje grafičke u dogledno vrijeme.
-
ja bih i voleom da se pokvari :D..pod garancijom je
-
Ako ti ventilator mehanički zapne, a to će se najvjerojatnije dogoditi, zaboravi na garanciju. Reći će ti da ti je nešto upalo unutra i izazvalo kvar.
-
-
ko je proizvodjac te tvoje kartice, i ako ti nije bedak da slikas stanje u centralnoj pa da postas sliku.
-
Ako i ventilator zapne i ne hladi sve grafičke kartice imaju zaštitu od pregrijavanja. Kad postigne temperaturu koja je iznad zaštite jednostavno se grafički procesor isključi. Imat ćeš crnu sliku sve dok ne restartaš računalo a onda sve ispočetka.
Iz mojeg iskustva a profesionalno prodajem informatičku opremu već 9 godina. Buka ili cviljenje ventilatora se može u jamstvenom roku reklamirati i u mojem slučaju 100% sam zamijenio za novu. Tako da sam do sad mijenjao preko 10 grafičkih i 5 jačih UPS-a koji su imali problema da nakon mjesec dana ventilator užasno buči (cvili) i bez problema dobio novi uređaj. Van jamstva radi na svoju ruku u jamstvu samo reklamiraj. :)
-
Ovo je primjer kako bi trebalo radit. Nažalost, rijetki su ovakvi primjeri. Ima čovjek pravo, reklamiraj prvo, nemaš što izgubit.
-
coler je bucan na grafickoj samo ako je hladan racunar tj kada ga palim prvi put..ali kada vec imam garanciju da se ne zezam sam ..lepo cu ja njega noriti da vide sta se desava sa njim :D hvalaa vam svima ;)